کد خبر: ۱۹۳۱۱
۱۴۰۲/۰۸/۲۱ ۲۰:۱۰:۰۱

۴۰ هزار خانواده‌ تحت ‍‍پوشش سازمان بهزیستی هستند

در حال حاضر حدود ۴۰ هزار خانواده‌ دارای فرزند سه قلو و بالاتر تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و از مستمری ماهیانه برخوردار هستند.

به گزارش محیا نیوز،نرجس خاتون اسعدی خلیلی سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان  اظهار کرد:  در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر تعداد حدود ۴۰ هزار خانواده‌ دارای فرزند سه قلو و بالاتر , خانواده‌های دارای فرزند دو قلوی دهک ۱ تا ۷ درآمدی، تحت پوشش این سازمان بوده و از مستمری ماهیانه برخوردار هستند.

سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان در ادامه با اشاره به دریافت شیر خشک تصریح کرد:علاوه بر این، دفتر نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای نیز بهره مند می شوند. 

 

خانواده‌های دارای فرزند ۳ قلو
 چه اقداماتی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار صورت گرفته و آیا این توانمندسازی در سال‌های بعد نیز از سوی سازمان حمایت می‌شود؟

 اسعدی خلیلی بیان کرد: سالانه به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، زندگی، فنی و حرفه ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع رسانی و آگاه نمودن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی ارائه می شود.

او در ادامه گفت: این افراد پس از دریافت مدرک فنی و حرفه‌ای در فرآیند اشتغال زایی قرار می‌گیرند که در دوقالب اصلی اشتغال زایی فردی و  گروهی است. اشتغال زایی فردی در واقع شامل  پرداخت سرمایه کار بلاعوض به زنان سرپرست خانوار دارای مهارت شغلی می شود. اشتغال‌زایی گروهی در واقع به گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوارها گفته می شود. گروهی از زنان سرپرست خانوار نیازمند تحت پوشش با حداقل ۵ نفر عضو به منظور دستیابی به استقلال اقتصادی و اجتماعی در قالب تعداد ۱۴۷۷ گروه و با عضویت ۶۰۰۰ نفر در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.

خانواده‌های دارای فرزند ۳ قلو

برنامه تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی

او گفت:  این برنامه با رویکرد توانمندسازی گروهی و فردی زنان و جوانان نیازمند و آسیب پذیر از طریق بهبود معیشت (ارائه تسهیلات پس انداز)، ارتقای سرمایه اجتماعی (تشکیل گروه، بانک پذیر نمودن بدون وثیقه و ضامن متعارف)، آموزش مهارت‌های اشتغال و زندگی، اشتغال زایی (ایجاد و توسعه واحد‌ها و بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی)، در قالب "گروه‌های خودیار "، با همکاری موسسه بین المللی تاک و بانک کشاورزی صورت می‌گیرد.

اسعدی خلیلی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۳۰۰۰ نفر از زنان و جوانان کم درآمد مناطق روستایی در قالب ۴۸۴۰ گروه با میانگین ۱۶ نفر در هر گروه در سطح ۱۹۴۴ روستا (در ۱۹۶ شهرستان ۲۲ استان کشور) از خدمات این برنامه بهره مند می شوند.درصورتی که این خانواده‌ها دارای فرزند دانش آموز یا دانشجو باشند، تا پایان همان مقطع حمایت می‌گردند و همچنین بیمه اجتماعی آنان ادامه می‌یابد. 

  چه زمانی این زنان توانمندشده از چرخه حمایت سازمان خارج می‌شوند؟
 او گفت:زمانی که در فرصت مناسب بتوانند اشتغال داشته باشند و ازدواج کنند.همچنین  دهک درآمدی آنان  ۸ به بالا شود.

 درباره سایر اقداماتی که برای زنان سرپرست خانوار انجام می‌شود توضیحاتی بفرمایید؟

اسعدی خلیلی بیان کرد: پرداخت شهریه دانشجویان خانواده‌های تحت پوشش به منظور ارتقاء سطح تحصیل فرزندان خانواده‌های تحت پوشش و تشویق آن‌ها به ادامه تحصیلات عالیه، دانشجو عضو خانواده‌های تحت پوشش از کمک هزینه پرداخت شهریه دانشگاه و حمایت‌های لازم دیگر بهره مند می‌شوند. 

او گفت: بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان تحت پوشش: به منظور جلوگیری از ترک تحصیل و افت تحصیلی فرزندان خانواده‌های تحت پوشش، ماهیانه مبلغی تحت عنوان کمک هزینه تحصیلی به آن‌ها پرداخت می‌گردد.

خانواده‌های دارای فرزند ۳ قلو

ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر 

اسعدی خلیلی بیان کرد: فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش ازانجام خدمت سربازی معاف می شوند. 

 بیمه اجتماعی زنان و دختران روستایی وعشایری

او گفت: یکی از اقدامات مهم و بنیادی به منظور توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، بهره مندی از بیمه‌های اجتماعی موجود می‌باشد. از این رو زنان روستایی و عشایری تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور از پوشش بیمه‌ای صندوق بیمه روستایی و عشایری بهره‌مند شده و حق بیمه ایشان با مشارکت صندوق مذکور و سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود. 

اسعدی خلیلی تصریح کرد: بیمه تأمین اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری تحت پوشش: در راستای اجرای بند «ب» ماده ۷ قانون «هدفمندسازی یارانه ها» از محل منابع حاصل از هدفمندسازی، نسبت به پذیرش و بیمه پردازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهری ۱۸ تا ۵۰ سال، اقدامات لازم صورت گرفته است. در حال حاضر بیمه پردازی تعداد ۹۵۰۰۰ از خانواده‌های تحت پوشش در قالب دو برنامه فوق انجام می شود.

آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضاء خانواده ایشان

او گفت:  زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و ... بهره‌مند گردیده اند.

بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش

سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بیان کرد: خانواده‌های زن سرپرست تحت پوشش و پشت نوبت با اولویت خانواده‌های نیازمند دارای فرزند خردسال و فرزند چند قلو، خانواده‌های با بعد خانوار ۳ نفر به بالا، زنان باردار و شیرده نیازمند از این خدمت برخوردار می‌شوند. 

 

 

کمک به تأمین لوازم ضروری خانواده‌ای تحت پوشش

سرپرست دفتر توانمندسازی خانواده و زنان تصریح کرد: سالانه به تعدادی ازخانواده‌های نیازمند لوازم ضروری زندگی اقلامی شامل یخچال، تلویزیون و... تهیه گردیده است.

مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه)

او گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می شود.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی