چگونه از آلوکازیا مراقبت باید کرد
به گزارش محیانیوز،شاید تا به حال از خود پرسیده باشید که چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ این گیاه با برگهایی غیر عادی و شگفت انگیز میتواند نظر هر بینندهای را به خود جلب کند. برگهایی با رگههای سفید دارد و دارای گونههای مختلفی است. نحوه مراقبت از این گیاه کمی با بقیه گل و گیاهان آپارتمانی متفاوت بوده و از همین رو بهتر است که افراد مبتدی به دنبال نگهداری از آن نباشند. این گیاه برای رشد به شرایط آب و هوایی خاصی احتیاج دارد که به تفضیل در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
نحوه مراقبت از گیاه آلوکازیا
بسیاری از افراد تمایل دارند که یک گیاه آپارتمانی خاص و منحصر بفرد در خانههای خود داشته باشند و گاهی میپرسند چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ این گیاه گرمسیری بسیار زیبا و خارق العاده بوده و میتواند زیبایی خاصی به خانهها ببخشد. در عین حال نگهداری از آن نیز کمی سخت بوده و فرد باید با دقت بالایی به این گیاه رسیدگی کند. اگر بخواهید نامهای جایگزین آن را بشناسید باید بدانید که این گیاه را با گیاه ماسک آفریقایی نیز میشناسند. همچنین گاهی اوقات افراد آن را با نام گیاه گوش فیل صدا میزنند.
برگهای چرمی و سبز رنگی دارد که با رگبرگهای سفید پر رنگی تزئین شده است. قد این گیاه تا بیش از ۲ فوت بلند شده و اندازه برگها نیز میتواند به ۱۶ اینچ برسد. بهتر است که این گیاه را حتما در فضای داخلی خانه نگهداری کنید و اگر تمایل دارید که در حیاط خانه نیز از آن داشته باشید، فقط در فصل گرم سال این کار ممکن میباشد؛ بنابراین باید قبل از سرد شدن هوا گیاه را به فضای داخلی خانه خود منتقل کرده و به خوبی از او نگهداری کنید.
نحوه مراقبت از گیاه آلوکازیا
بهترین خاک برای نگهداری از گیاه آلوکازیا
برای آن که به سوال چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ پاسخ دهیم، باید بگوییم که یکی از مهمترین فاکتورها در رشد این گیاه، خاک میباشد. برای رشد بهتر خوب است که از خاکهای متخلخل استفاده کنید، این نوع خاک آب را بیش از حد در خود نگه نمیدارد و در نتیجه از پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه جلوگیری میشود. بهترین نوع خاک برای رشد این گیاه با نام «Jungle Mix» به فروش میرسد، شما نیز میتوانید این خاک را با ترکیبی از خاکهای مختلف درست کنید.
· خاک گلدان را با خاک برگ و ذغال سنگ نارس به طور مساوی مخلوط کرده و در گلدان بریزید.
· از مخلوط مساوی خاک گلدان، کمپوست و خزه اسپاگنوم خرد شده برای پر کردن گلدان استفاده کنید.
· خاک برگ را با مقدار مساوی خاک گلدان ترکیب کرده و به همان نسبت نیز پرلیت و پیت به آن بیفزایید.
برای رشد بهتر این گیاه باید در فصل بهار و تابستان خاک را تغذیه کرده و مواد معدنی لازم را به گیاه برسانید. بهتر است که برای این کار از کود مایع استفاده کنید و هر دو تا چهار هفته یکبار برای این کار اقدام کنید. کودهای گرانولی ماندگاری بیش تری داشته و در شرایطی که از آنها استفاده میکنید، میتوانید فواصل زمانی کود دهی را بیشتر کنید. برای از بین رفتن نمکهای موجود در خاک بهتر است که سالی چند بار خاک را بشویید. برای این کار کافیست که آب را با فشار کم باز کنید و اجازه دهید تا به مدت حداقل ۵ دقیقه خاک را بشوید.
نور و دمای لازم برای رشد آلوکازیا
اگر میپرسید چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ باید بدانید که این گیاه کمی حساس بوده و برای رشد به نور و دمای خاصی نیاز دارد. گیاه باید در بخشی از خانه قرار بگیرد که بیشترین نور ممکن به آن قسمت تابیده میشود. اگر نور کافی به این گیاه نتابد شادابی خود را از دست داده و به مرور زمان از بین میرود. از نظر دمایی نیز باید مکان گرمی را برای نگهداری از آن انتخاب کنید. اگر این گیاه را در درجه حرارت زیر ۵۵ درجه فارنهایت قرار دهید، به خواب رفته و شروع به برگ ریزی میکند.
بهترین دما برای رشد مناسب این گیاه بین ۶۵ تا ۸۰ درجه فارنهایت میباشد. البته دقت داشته باشید که دماهای خیلی زیاد نیز گیاه را سوزانده و خشک میکند؛ بنابراین برای نگهداری از این گیاه مکانی را انتخاب کنید که در طول روز نور کافی داشته باشد و به اندازه کافی گرم باشد.
نور و دمای لازم برای رشد آلوکازیا
نیازهای آبی گیاه آلوکازیا
یکی از مهمترین عواملی که در رشد این گیاه موثر است، نحوه آبیاری آن میباشد. پرسیده بودید چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ بهتر است که به چگونگی آبدهی آن توجه کنید. بهتر است که خاک این گیاه مرتب مرطوب باشد، اما دقت داشته باشید که خاک نباید غرف آب شود. در حالت کلی این گیاه به هفتهای یک تا دو مرتبه آبیاری نیاز دارد و تعداد دفعات آبدهی بیشتر به شرایط دمایی محیط بستگی دارد. برای مطمئنتر شدن از میزان رطوبت میتوانید انگشت خود را درون خاک فرو برده و در شرایطی که حس کردید رطوبت خاک کم شده است، برای آبیاری مجدد اقدام کنید. زمستانها تعداد دفعات آبیاری را کمتر کرده و در تابستانها بیشتر به میزان آبدهیها توجه کنید.
در طول هفته یک تا دو مرتبه بر روی برگها آب اسپری کنید تا به شادابتر شدن و تمیز ماندن گیاه کمک کند. زمانی که گل را در گلدان قرار میدهید، دقت کنید که تناسب کافی میان آنها برقرار باشد. گلدان باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا جلوی رشد ریشه را نگیرد، از طرفی بیش از حد بزرگ نباشد که خاک آن دائما خشک شده و به آبیاری احتیاج داشته باشد.
نکات مهم نگهداری از گیاه آلوکازیا
برای آن که بدانید چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟ بهتر است بگوییم که علاوه بر مواردی که گفته شد، باید نکات دیگری را نیز مد نظر خود قرار داده و به آنها توجه داشته باشید.
· برگهای زرد شده را از گیاه جدا کنید تا جلوی رشد بقیه برگها را نگیرد.
· آفت مهم این گیاه کنههای تار عنکبوتی هستند.
· آفتها شیره گیاه را مکیده و سبب خشک شدن آن میشوند.
· آبیاری کم و یا بیش از حد سبب زرد شدن برگها میشود.
· برای تکثیر این گیاه میتوانید پاجوشها را جدا کرده و در یک گلدان دیگر بگذارید.
· معمولا در این گیاه هر ماه یک برگ جدید رشد میکند، حال اگر بعد از گذشت شش ماه هیچ برگ جدیدی مشاهده نکردید باید خاک گلدان را تعویض کنید.
نکات مهم نگهداری از گیاه آلوکازیا
کلام آخر
اگر به دنبال یک گیاه آپارتمانی زیبا و خاص برای فضای داخلی خانه خود هستید باید بدانید که گیاهان زیادی را میتوانید برای این کار انتخاب کنید. یکی از برترین نمونهها گیاه آلوکازیا است، گیاهی با برگهای اعجاب انگیز و خیره کننده که به شرایط آب و هوایی خاصی برای رشد و نمو احتیاج دارد. نگهداری از این گیاه کمی سخت بوده و فرد باید به اصول زیادی برای رشد آن توجه داشته باشد. این گیاه به مکانی نیاز دارد که تا حد امکان روشن بوده و نور خورشید مناسبی را دریافت کند و در عین حال دمای ۶۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت داشته باشد. با کمی دقت و توجه میتوانید این گیاه زیبا را در خانههای خود نگهداری کنید و از تماشای آن لذت ببرید.
سوالات متداول چگونه از آلوکازیا مراقبت کنیم؟
۱. چرا برگهای این گیاه در خانه ما به شکل آویزان شده دیده میشوند؟
معمولا زمانی که این گیاه نور کافی دریافت نکند و یا آن که به مقدار کافی آبیاری نشود، برگ هایش بی جان شده و آویزان میشوند.
۲. وجود لکههای قهوهای و یا زرد رنگ بر روی برگهای این گیاه نشانه چیست؟
این عارضه در شرایطی به وجود میآید که گیاه با آفت روبرو شده باشد.
۳. آیا گیاه آلوکازیا را از طریق بذر میتوان تکثیر کرد؟
خیر، برای تکثیر این گیاه بهتر است که پاجوشها را جدا کرده و در گلدان دیگری بکارید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی