کدام سازه که در ایران ثبت ملی بود در عراق به ثبت جهانی رسید
به گزارش محیانیوز،قاسم آل کثیر فعال میراث فرهنگی اظهار کرد: در هجدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که در شهر کاسان جمهوری بوتسوانا برگزار شد، سازه «مضیف» به عنوان سازهای از نی که مربوط به سبکِ زندگی تالاب نشینان جنوب ایران و عراق است به نامِ عراق در فهرست آثار جهانی قرار گرفت.
آل کثیر توضیح داد: دی ماه ۱۳۹۰ در چهارمین همایش سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی ایران که در جزیره قشم برگزار شد، ۳۲ اثر از آثار تاریخی، معنوی و طبیعی استان خوزستان از جمله فناوری ساخت مضیف به ثبت ملی رسیده بود.
وی با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی خوزستان پرونده ثبت جهانی مضیف را در کمیسیون میراث معنوی یونسکو خالی گذاشتند، افزود: برای فعالان میراث فرهنگی خصوصاً خوزستانیها بسیار نگران کننده است که در زمانی مضیف به نام کشور عراق به ثبت جهانی برسد که وزیر میراث فرهنگی، اصالتاً خوزستانی باشد و انتظار میرفت وزیر میراث فرهنگی اشراف و آشنایی کاملی با میراث استان و کشورش داشته باشد.
آل کثیر توضیح داد: وزیر میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی خوزستان تا این لحظه هیچ واکنشی نسبت به این موضوع نداشتند و انتظار میرود مراتبِ اعتراض خود و پیگیری برای ثبتِ مضیف به عنوان میراث مشترک مردم جنوب ایران و عراق اقدامات لازم را اتخاذ کنند.
این دوستدار میراث فرهنگی افزود: مضیف یک سازه منحصر بهفرد از جنس نی و حصیر که همان مهمانخانه معروف عشایر جنوب کشورمان است. سازهای ساخته شده از نیهای بلند مردابی. مضیف با قدمتی هفت هزار ساله، سازهای به ظاهر ساده است که ساختی پیچیده دارد.
آل کثیر گفت: نام این سازه که این در سالهای اخیر باعثِ تأثیر در رونق گردشگری خوزستان شده از کلمه ضیافت گرفته شده و بهطور مشخص به مهمانی و پذیرایی اشاره دارد.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی