کد خبر: ۲۴۵۳
۱۴۰۱/۰۷/۲۳ ۲۰:۳۰:۰۰

چرا باید چلوکباب را با سماق خورد؟

از گذشته های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند.

 از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موحب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می شود. همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛

یعنی اگر التهابات یا زخم هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است.

گیاهانی که دارای رایحه و اسانس هستند، زیاد همراه غذاها استفاده می شوند و به هضم غذا کمک می کنند. این گیاهان مانند سماق، نعناع، گشنیز، شوید، کاری، آویشن و.... به صورت ادویه، خشک یا تازه مورد استفاده قرار می گیرند. در نتیجه، نقش آنها در کاهش نفخ و گازهای ایجادشده و دل درد بسیار موثر است و باعث هضم و جذب بهتر غذا می شود. اما نکته قابل توجه این است که میزان اثر آنها با هم متفاوت است. برخی گیاهان از اثر بیشتر، برخی متوسط و برخی دیگر از اثر ضعیفی برخوردارند. نکته بعدی این است که هر کدام از این گیاهان عطری متفاوت دارند و به همین دلیل افزودن این گیاهان در هر غذایی مناسب نیست.

چلوکباب2

مهمترین خواص کباب کوبیده

کباب کوبیده که یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین غذاهای سنتی ایرانی و منبع غنی از ویتامین هایی نظیر ویتامین گروه b، ویتامین c و d، پروتئین ها، آهن، فسفر، کلسیم، سدیم، منیزیم، پتاسیم، اسید چرب امگا 3 است

 

 خواص و ویژگی های کباب کوبیده در طب سنتی

1.    داشتن پروتئین بالا

 یکی از مهمترین ویژگی های کباب کوبیده، برخورداری از مقدار بالای پروتئین می باشد و از آنجایی که پروتئین ها از جمله موادی هستند که انرژی مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن را تامین می کنند و نقش مهمی در عضله سازی بدن دارند؛ مصرف کباب کوبیده می تواند باعث کاهش خستگی در هنگام فعالیت های روزمره زندگی شود و در افزایش روند عضله سازی ورزشکاران کمک قابل توجهی داشته باشد.

2.    جلوگیری از پوکی استخوان

وجود املاح معدنی نظیر کلسیم و فسفر در کباب کوبیده می تواند باعث تقویت استخوان ها و حفظ سلامتی آنها شود و در جلوگیری از مبتلا شدن افراد به پوکی استخوان نقش موثری داشته باشد.

چلوکباب1

3.    کمک به بهبود و تقویت پوست

یکی دیگر از خواص کباب کوبیده وجود ویتامین B1 و سلنیوم در آن می باشد که نقش مهمی در جلوگیری از خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن، تقویت سیستم ایمنی بدن و در نتیجه سلامت پوست و دیگر اعضای بدن ایفا می کند.

4.    تقویت سیستم عصبی و بینایی

 وجود ویتامین B12 در کباب کوبیده می تواند نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن و عصب های بینایی داشته باشد.

5.    خون ساز بودن کباب کوبیده

 وجود مقادیر بالای آهن و ویتامین B12 در کباب کوبیده می تواند نقش موثری در تشکیل گلبول های قرمز خون در بدن داشته باشد و باعث خون سازی و تقویت بنیه بدن های ضعیف شود.

 البته باید در نظر داشته باشید که برای جذب بهتر آهن موجود در جواب کوبیده بهتر است از نوشیدنی هایی نظیر آب پرتقال و یا انواع سالاد ها همراه با کباب کوبیده استفاده کنید زیرا مصرف دوغ و ماست به دلیل مقدار کلسیم بالایی که دارند منجر به دفع آهن از بدن می شود

6.    کمک به بهبود و رفع افسردگی

کباب کوبیده همچنین از مقادیر بالایی ویتامین B12 و اسید چرب امگا 3 برخوردار می باشد که می تواند نقش مهمی در تقویت سیستم اعصاب، ایجاد آرامش روانی و کاهش استرس به خصوص در کودکان مبتلا به بیماری اوتیسم داشته باشد.

نکات مهم طبخ کباب کوبیده

باید در نظر داشته باشید که برای برخورداری از  تمام خواص کباب کوبیده بهتر است تا نکات زیر را رعایت کنید:

چلوکباب

•    آب پیاز را به صورت کامل بگیرید و در مصرف پیاز زیاده روی نکنید زیرا این کار موجب وا رفتن کباب کوبیده و همچنین ایجاد بوی بد می شود.

•    ادویه های مناسب نظیر زعفران، نمک و فلفل سیاه استفاده کنید.

•     در صورتی که چربی خون دارید تا جای ممکن چربی های مرئی گوشت را بگیرید و از مصرف حجم بالای برنج خودداری کنید و به جای آن از انواع سالاد و سبزیجات تازه استفاده کنید تا مشکلاتی نظیر اضافه وزن و افزایش چربی خون برای شما به وجود نیاید.

•    از مغز پخت شدن شدن کامل گوشت اطمینان حاصل کنید.  

 

منبع: دلگرم

دیدگاه

ناشناس
ارسالی در ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۶
0
0
گرانی .اشتغال جوانان وگرانی مسکن ازدواج اصلا تاثیری نداشته اینجور که اساتید گفتند
برید جمع کنید لطفا

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی