بکش رو صورتم و خوشگلم کن!
به گزارش محیانیوز،«بکش و خوشگلم کن!» سالها پیشتر این اصطلاح صرفا نقش همان اصطلاح را بازی میکرد و بیشتر در مواقعی کاربرد داشت که دختر خانمی، دمدمای برای نخستین بار راهی آرایشگاه میشد تا با چهره مجردی خود خداحافظی کند؛ این سنت گرچه امروز جایگاه چندانی ندارد اما در آن دوران میتوانست با ایجاد تحولی چشمگیر، حس زیبایی را در مهمترین روزهای زندگی به تازه عروسها القا کند؛ حسی که دختران امروز به واسطه انواع و اقسام روشهای زیبایی از ابتدایی ترینها مثل اصلاح صورت گرفته تا زیبایی مو، کاشت ابرو و ناخن، انواع تتو، تزریق ژل و…، کاملا از آن اشباع شدهاند و با اعتیاد به این ترفندهای زیبایی، عملا چارهای ندارند جز روی آوردن به جراحیهای جدیتری مثل عمل بینی، استفاده از پروتز، عملهای لاغری، پوست کشی و… که هر روز نیز آمارشان رو به افزایش است و تقریبا به یک اپیدمی در کشورمان تبدیل شده است. چه بسا که دیگر، «بکش و خوشگلم کن»، صرفا نقش یک اصطلاح را بازی نمیکند و رنگ واقعیتری به خود گرفته، بطوریکه سالانه شاهد آسیبهای شدید جسمی و روحی و فوت شماری از مردم زیر تیغ جراحی هستیم و نزدیکترین مصداقش نیز فوت ۳ خانمی است که طی هفته گذشته اخبار تلخشان به گوشمان رسید.
آغوش باز لیپوساکشن به روی قربانیان
اگر بخواهیم نگاهی هرچند گذرا به آمارها داشته باشیم، خواهیم دید که ایران در فراوانی جراحی زیبایی در بین ۱۰ تا ۲۰ کشور اول دنیا قرار دارد و در آماری عجیب تر، دارای رتبههای نخست در جراحی بینی است. البته باید به این نکته توجه داشت که بخش اصلی این آمارها نه به سبب جراحیهای ضروری و درمانی، بلکه به سبب حس زیبایی جویی افراد سالم جامعه رقم خورده است.
گرچه آمار دقیقی از میزان مرگ و میر و یا مشکلات ثانویه جراحیهای زیبایی در دسترس نیست اما به هرحال این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد که هرچندوقت یکبار در اطرافمان با خبر فوت افرادی مواجه میشویم که در اثر یکی از جراحیهای زیبایی جانشان را از دست داده اند. البته به گفته سید نجات حسینی رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی، «لیپوساکشن با بالاترین آمار مرگ و میر، بیشتر قربانی را میگیرد. بروز نکروز، انواع آمبولی ها، کم خونی، صدمه احشا داخل شکمی، عفونت و آبسه محل تزریق چربی، اغما و حتی مرگ، مهمترین عوارض این نوع جراحی هستند که طی چندماه گذشته فقط ۷ مورد فوت در این نوع عمل گزارش شده که ۳ مورد اخیر نیز در همین دسته بوده اند.»
زیبایی؛ مرگ و داغ هایی که بر دل خانواده ها می ماند
وقتی زور تیغ جراحی بر رژیمهای لاغری میچربد
وقتی حرف از جراحیهای لاغری و زیبایی اندام مثل انواع شیوههای کوچک کردن معده، ساکشن و پوست کشی و… به میان میآید، دقیقا درحال صحبت از تخلیه بخشی از اجزای بدنمان هستیم و این یعنی برشها و آسیبهای خودخواسته اعضای بدن که شاید در آینده بتواند بخشی از زیبایی مورد دلخواه را به ما بدهد، اما قطعا هیچ کدام از آنها فاقد عوارض نیست و ممکن است مشکلات کوتاه مدت و بلندمدتی از قبیل هماتوم، آمبولی، انسداد روده، مشکلات جدی گوارشی، حساسیتهای شدید غذایی و دارویی، سوء تغذیه، عفونتهای مزمن پوستی و… را برای فرد به وجود آورد؛ بنابراین گذشته از آنهایی که در اثر این جراحی ها، محکوم به مرگ میشوند، بسیاری دیگر نیز عوارض مختلفی را تجربه میکنند که نمونههایش بسیار زیاد است. فقط کافی است پای صحبت قربانیان انواع جراحیهای ساده و پیچیده لاغری بنشینید تا متوجه شوید که چطور با یک تصمیم احساسی برای زیباتر شدن، سلامتیشان را برای همیشه از دست داده و در آرزوی روزهای پیش ازجراحی به سر میبرند.
متاسفانه آمار بالای جراحیهای لاغری درحالی رقم میخورد که داشتن یک سبک زندگی سالم، استفاده از رژیمهای اصولی لاغری و برنامه منظم ورزشی میتواند به کاهش چشمگیر وزن کمک کرده و سلامت و تناسب اندام را با هم نصیب یک فرد کند، اما متاسفانه بسیاری از افراد نه تنها تلاشی برای کاهش وزن اصولی نمیکنند، بلکه به جان خود میافتند تا با پرخوری افراطی و رسیدن به وزنی غیرنرمال، بطور تقریبا رایگان خود را زیر تیغ عملهای معده قرار دهند. باور مردم نسبت به جراحیهای رایگان معده، معضل قابل تاملی است که شاید لازم باشد بیمههای پایه تجدیدنظری کنند تا خود، مشوقی برای افزایش وزن افراد و در نتیجه بالا رفتن آمار جراحیهای لاغری و پیامدهای ناشی از آن نباشند!
زیبایی هایی به قیمت تکه تکه شدن امانت های خداوند زیر تیغ جراحی
پیامد بینیهایی که روز به روز کوچکتر میشوند
همانطور که میدانید طیف جراحیهای زیبایی در کشورمان بسیار وسیع است و هر روز با شیوه جدیدی در دنیای مد و زیبایی مواجه میشویم اما براساس آمارهای موجود، جراحی بینی بسیار فراگیر شده، بطوریکه ایران در فراوانی جراحی بینی دارای رتبه نخست دنیاست و حتی پایتخت جراحی بینی جهان نیز شناخته میشود.
در مورد جراحی بینی که از سختترین جراحیهای زیبایی به شمار میرود، دامنه محدودی از جراحیها ماهیت درمانی دارند که طبق آمارهای میدانی، اکثر همین بیماران نیز بطور همزمان جراحی زیبایی انجام میدهند. شاید آمار فوت شدگان جراحی بینی درصد پایینی داشته باشد اما متاسفانه هر از گاهی خبری از فوت و داغدار شدن خانوادهها به گوشمان میخورد که جای جبران ندارد. البته جدا از بحث مرگ و میر که تلخترین پیامد جراحی بینی است، گزارشهای متعددی از عوارض ناشی از این نوع جراحی وجود دارد. انحراف، عدم تقارن بینی، بیحسی دائمی در داخل و اطراف بینی، ایجاد مشکلات دائمی تنفسی و کاهش حس بویایی، فقط نمونههایی از عوارض بلندمدت جراحی بینی هستند که شمار زیادی از افراد حداقل با یکی از آنها دست و پنجه نرم میکنند و عملا راه بازگشتی ندارد.
تزریق ژلهای جوانسازی به چه قیمتی؟
اما در مورد آمار بوتاکس نیز همه چیز آشکار است و بسیاری از افراد در طیفهای سنی مختلف، بخش زیادی از بودجه خانواده را صرف این کار میکنند. متاسفانه تزریق ژل نه تنها توسط زنان بلکه در میان مردان جامعه نیز بسیار گسترش پیدا کرده و درحال تبدیل شدن به یک ارزش است و حتی کسانی که تمایلی برای این اقدام ندارند، گاها شماتت شده و حتی توسط اطرافیان به عنوان افرادی عقب افتاده شناخته میشوند. شاید اگر با بکارگیری یکسری عوامل بازدارنده از سوی متولیان بهداشت و درمان، انواع و اقسام جراحیهای زیبایی تا این حد در کشور باب نمیشد، امروز با چنین مسائلی مواجه نمیشدیم و افراد زیادی برای همرنگی با جماعت و چشم و هم چشمی، خود را زیر تیغ جراحی نمیبردند.
اما فراوانی بوتاکس یک طرف قضیه است و آسیبها و عوارض ناشی از آن یک طرف دیگر. طبیعتا فردی که برای نخستین بار دست به بوتاکس میزند، برای جلوگیری از بازگشت به حالت اولیه، برای همیشه مجبور به تجدید ژل است و تزریق مکرر بوتاکس به ناحیه خاصی از بدن نیز میتواند باعث فلج دائمی عضله شود. همچنین ایجاد تاری دید، افتادگی پلک به همراه تورم، خشکی چشم، کهیر، مشکل در تنفس، گیجی و تورم صورت، مشکل در بلع و گفتار و گسترش سموم در بافتها و خطرات ناشی از آن، عوارض بلندمدت بوتاکس هستند که خیلیها اطلاعی از آن ندارند و ناآگاهانه خود را در چالهای میاندازند که شاید راه خروجی نداشته باشد.
در این گزارش سعی کردیم بخشی هرچند کوچک از واقعیت جراحیهای زیبایی را برایتان بازگو کنیم اما همه چیز به همین موارد ختم نمیشود و دنیای امروز زیبایی، جای بحث و تامل زیادی دارد، پس منتظر گزارشهای بعدی ما باشید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی