مواد لازم برای تهیه هواری
زمان پخت: ۹۰ دقیقه
فلفل دلمه ای قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
ماهی: ۷۰۰ گرم
برنج: ۳۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
گرد لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
فراموش نکنید که نسبتهای دقیقی بین مواد اولیه در نظر گرفته شده تا غذای خوش طعم و با کیفیت تری داشته باشید. این مقدار مواد اولیه برای ۶ نفر مناسب است و در صورتی که بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبتهای دقیقی که بین مواد اولیه قرار داده شده، مقدار آنها را تغییر دهید تا غذای لذیذی داشته باشید.
برای آماده سازی مواد اولیه تقریباً ۳۰ دقیقه و برای پختن و جا افتادن این غذا حدود یک ساعت و نیم زمان احتیاج است و میتوانید در نهایت آن را برای وعده غذایی اصلی ناهار یا شام تهیه کنید.
به منظور تهیه این غذای محلی خوشمزه باید اول برنج را خوب بشویید و چند ساعت داخل آب و نمک خیس کنید.
پس از آن باید ماهی را پاک کنید و قبل از اینکه آن را بشویید داخل نمک و زرد چوبه بخوابانید و منتظر بمانید که نیم ساعت بماند و بعد آن را بشویید و به شکل فیله و ریز، ماهیها را خورد کنید.
در مرحله بعدی باید یک تابه نسوز را روی شعله گاز قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید تا داغ شود و پیاز را داخل روغن تفت داده و وقتی سرخ شد، فلفل دلمهای را خورد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید.
هنگامی که نرم و سبک شدند ماهیها را هم درون آن بریزید و تفت بدهید. وقتی که ماهیها سرخ شدند، مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و گرد لیمو داخل آن بریزید و مجدداً تفت دهید تا طعم بگیرند؛ ولی باید آرام هم بزنید که گوشت ماهیها باز نشود چون ظاهر غذا را تحت تأثیر قرار میدهد.
سپس باید آب برنجی که خیس خورده بود را بیرون ریخته و آن را در آب در حال جوشیدن در قابلمه بریزید تا نیم پز شود و برنج را آبکشی کنید؛ یک قابلمه مناسب برای تهیه غذا در نظر بگیرید و ته آن کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه خود را کف قابلمه قرار دهید.
حالا چند کفگیر برنج آبکش شده را درون قابلمه بریزید و روی برنج هم مواد ماهی که سرخ کردهاید و آماده شده را به صورت لایهای روی آن قرار دهید و این کار را تکرار کنید تا همه مواد تمام شود.
قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید و وقتی که بخار برنج بیرون آمد در قابلمه با دمکنی را بگذارید تا برنج شما دم بکشد و بعد در ظرف دلخواه سرو نموده و نوش جان کنید.