صلح ابدی با خانواده همسر/چطور یک رابطه خوب با خانواده همسر برقرار کنیم؟
ستی مولایی؛ در کشورهای آسیایی احترام و برقراری ارتباط با خانواده همسر یکی از رکنهای مهم زندگی زناشویی محسوب میشود. در واقع؛ با ازدواج شما پا به دنیای جدیدی میگذارید که تا قبل از آن با آن غریبه بودید، حال زوجها دو پدر و دو مادر دارند که تا قبل از این هیچ آشنایی صددرصدی بین آنها و خانواده همسرشان برقرار نبوده است. جالب است بدانید که همه افراد با ورود به زندگی مشترک و همنشین شدن با یک خانواده جدید ممکن است دچار مشکلات و دلخوریهایی شوند اما نکته مهم این است که بهترین راهحل برای ایجاد صلح و دوستی بین خانواده پدریمان و همسرمان چیست؟ آیا قادر هستیم که بین خانواده و همسرمان صلحی ابدی برقرار کنیم یا نه؟ به همین منظور در این مطلب به تمام بایدها و نبایدها یک رابطه صحیح بین زوجها و خانواده همسر می پردازیم تا بتوانید راهکارهای مفید را در زندگی جدید پیش رو امتحان کنید.
شاه کلید زندگی را به دست بیاورید
خانواده همسر شما بخشی مهم از زندگی او هستند و همین قضیه باعث میشود تا به بخش مهمی از زندگی شما هم تبدیل شوند. این بدان معنا است که زوجهای جوان باید بهخوبی از پس یک رابطه جدید که نهتنها شامل همسر بلکه شامل خانواده او هم میشود برآیند، تا بتوانند یک زندگی بدون مشکل را تجربه کنند. قطعاً برقراری ارتباط و بازسازی ارتباطهای ازدسترفته کار نهچندان آسان اما ارزشمندی است و هر یک از زوجین باید برای برقراری یک ارتباط خوب و مستحکم بین خانواده خود و همسرش تلاش کند تا بتواند به هر چیزی که میخواهد دست پیدا کند. شاید آن رفتاری که از خانواده همسر آیندتان انتظار داشتهاید و تصورات شیرینی که از زندگی مشترک برای خودتان ساخته بودید با ورود به زندگی و امضای پیوند زناشویی، با واقعیتی که با آن روبرو میشوید زمین تا آسمان باهم فرق کند، اما بههرحال این شما هستید که وظیفهدارید زندگیتان را بسازید و آنطور که باید از خوبی و خوشیها و حتی پستی بلندیهای آن نهایت استفاده را ببرید. اینیک بازی برد برد است که اگر برنده از آن بیرون بیایید تا آخر عمر از آن سود خواهید برد؛ در این بازی شما باید شاه کلیدی در دست داشته باشید تا بتوانید درهای بسته را یکی پس از دیگری بازکنید.
با همسرتان هم قدم باشید
همراه بودن، قانون اصلی ازدواج موفق است. شما دیگر تنها نیستید بلکه فرد دیگری را وارد زندگی خودکردهاید که نهتنها با شما بلکه با خانوادهای که در این سالها شما را بزرگ کردهاند هم باید ارتباط برقرار کند و این امر قطعاً بهتنهایی میسر نخواهد شد. در واقع؛ هر کس رفتارهای خانواده خود را بهتر از بقیه میشناسد پس باید به همسر خود نکاتی را یادآور شود تا او بتواند با چاشنی محبت و با رفتاری مناسب پا به دنیای خانواده او بگذارد. شاید در ابتدا این کار بسیار سخت به نظر بیاید اما باید بگوییم که؛ لازمه هر رابطهای درک کردن طرفین ماجرا است. پس به هر دو خانواده فرصت دهید تا با عضو جدید بیشتر آشنا شوند و هرگز همسرتان را در موقعیتی قرار ندهید که مجبور باشد بین شما و اقوامش یکی را انتخاب کند؛ این کار باعث میشود تا او نهتنها از شما بلکه از خانواده خود که در این سالها برای بزرگ کردنش زحمتکشیدهاند، هم دور شود. پس سعی کنید در این راه پرپیچوخم؛ همراه همسرتان باشید.
همه رفتارها را پیشبینی کنید
اگر میخواهید مشکلی بین همسرتان و خانواده شما پیش نیاید همهچیز را در ذهن خود پیشبینی کنید. بهعنوانمثال؛ حدومرز مشخصی بین هر دو آنها بگذارید و از ارتباط زیاد در ابتدای ازدواج بپرهیزید. هر چه دیدارها بیشتر شود مشکلات بیشتری پدیدار میشود که از پس همه آنها بهیکباره برنخواهید آمد. شاید فرد تازهوارد نتواند بااخلاقهای خانواده شما بهراحتی کنار بیاید؛ پس به او فرصت دهید تا کمکم وارد خانواده شود و نسبت به اعضای خانواده شناخت نسبی پیدا کند.
مقام و مرتبه همسرتان را بالا ببرید
خانوادهها دوست دارند تا خوشبختی فرزندانشان را ببینند و از زبان آنها درباره خوبی یا بدی همسرشان بشنود. کلمات میتوانند در این مرحله معجزهگر باشند و ذهن خانوادهها را به پرواز دربیاورند. پس هنگامیکه تنها به خانه پدریتان میروید در غیاب همسرتان از او بهخوبی سخن بگویید و مرتبه او را در ذهن خانوادهتان بالا ببرید تا بذر مهر و محبت را در دل آنها بکارید. خانوادهها توقعی جز خوشبختی فرزندشان نخواهند داشت. پس سعی کنید تا از مشکلات همسرتان به خانوادهاش چیزی نگویید؛ زیرا پدر و مادرها همه از عیوب فرزندشان آگاهاند و نیازی به یادآوری نیست و اینجا فقط شما هستید که ضایع میشوید. سعی کنید تا مشکلاتتان را بر روی یک برگه بیاورید یا با دوستتان مشورت کنید ولی هرگز آنها را در خانوادهتان مطرح نکنید، تا باعث رنجیدهخاطر شدن کسی نشوید.
عینک خوشبینی بر چشمهایتان بزنید
روانشناسان خانواده بر این عقیده هستند که؛ هیچ انسانی بینقص نیست و قطعاً شما نقصهای را در شریک زندگیتان و خانواده او مشاهده خواهید کرد، اما به یاد داشته باشید که چشمپوشی کردن در بیشتر مواقع شما را از یک بحران نجات خواهد داد. عینک خوشبینی برای این مواقع ساختهشده است؛ پس میزان حساسیت خود را کم کنید و راحت از کنار نقصهای کوچک بگذرید و از خانواده همسر همیشه خوب سخن بگویید تا حساسیت همسر خود را نسبت به این موضوع تشدید نکنید. هر فرد نسبت به خانواده خودش حساسیتهای دارد و قطعاً دوست نخواهد داشت تا کسی که با او زندگی میکند از خانوادهاش بد بگوید.
مهربان باشید
مهربانی شاید مهمترین کلید برای باز کردن درهای بسته باشد پس سعی کنید با رفتاری مناسب، ارتباط خانواده خود را با همسرتان بیشتر کنید. علاوه بر آن؛ هنگامیکه همسر شما بداند با خانواده او مهربان هستید؛ قطعاً او هم با خانواده شما مهربانتر خواهد بود و حس اطمینان زمانی به دست میآید که او فکر کند شما در دل خانوادهاش جابازکردهاید و آنها شما را دوست دارند. به همین راحتی میتوانید حس مهربانی را به قلب همسر خود تزریق کنید تا ازدواجتان مستحکمتر از قبل شود.
مانند یک فرد بالغ رفتار کنید
ممکن است خانواده خودتان اندازه شما، همسرتان را دوست نداشته باشند و هر کاری را تنها برای خوشنودی شما انجام دهند و این دوست داشتنهای بیشازحد همسرتان را رنجیدهخاطر کند. درست همینجا است که شما باید در پشتصحنه وارد عمل شوید و بگویید که خانواده شما، همسرتان را تا چه اندازه دوست دارد اما شاید نتواند بر سر زبان بیاورند؛ این دروغ گفتن نیست بلکه اغراق کردن کلمات برای درست کردن رابطهها است. رفتار پخته شما، دیوارهای لرزان زندگی را محکم میکند و در لابهلای آجرها سیمانی میبندد که دیگر هیچکس نتواند آن را خراب کند. در زندگی به یاد داشته باشید که شما یک فرد بالغ هستید و میتوانید تصمیمهای درستی برای آن بگیرید. نکته مهم این است که همیشه شرایط را یکبار دیگر از دریچهی نگاه همسرتان ببینید و اگر موافق چیزی نبودید، پخته رفتار کنید.
در رابطهها مؤدب باشید
زوجها باید در طول زندگی مشترک سعی بر این داشته باشند که ادب را رعایت کنند و از توهین و حمله به ویژگیهای شخصیتی خانواده همسر خود حتی در هنگام دعوا بپرهیزند. شاید خیلی چیزها در ارتباط با خانواده همسر هست که شما را ناراحت میکند اما تا آنجایی که ممکن است آن را در دل خود نگاهدارید و تا زمان مشخص بروز ندهید. گاهی اوقات ساکت ماندن دوای هر درد بیدرمان است؛ پس سعی کنید در مقابل رفتارهای خانواده همسرتان مؤدبانه رفتار کنید و در قالب گفتوگو به همسرتان بگویید که از این موضوع ناراحت هستید؛ البته زیاد به آن شاخ و برگ ندهید تا همسرتان خودش وارد عمل شود و بهعنوان پسر یا دختر خانواده با آنها درد و دل کند. مطمئن باشید حرفهای او بیشتر از شما شنیده میشود و میتواند راهکاری جدید را پیش روی شما قرار دهد.
روزهای تعطیل؛ روز شانس شماست
سعی کنید یک روز در هفته را با همسرتان در کنار خانوادهها وقت بگذرانید تا روابط بین آنها را مستحکمتر کنید. ناهار روز جمعه قطعاً گزینه مناسبی برای دورهم جمع شدن و گپ زدن است و به شما این فرصت را میدهد تا عضو جدید خانواده را بر سر سفرهای که سالهای زیادی در کنار خانوادهتان بودهاید بنشاند و با رفتارهای آنها بیشتر آشنا شود. در واقع؛ روزهای تعطیل روزهای شانس شماست؛ این بدین معنا است که شما میتوانید زنجیرهای تازه تشکیلشده را صفت و محکم کنید یا اگرچند سال از ازدواج شما میگذرد به این زنجیرها جلا دهید و نفسی تازه بکشید.
خودتان باشید
تا حد ممکن خودتان باشید و بگذارید همسرتان هم به این نکته پی ببرد و هیچوقت برای اینکه پیش خانواده همسرتان، پیروز میدان باشید نقاب بر روی صورتتان نزنید. همسرتان آنقدر نادان نیست که سعی شما را برای برقراری یک ارتباط سالم نبیند و قطعاً برای ایجاد صلح و دوستی مابین خانواده و همسر خود تلاش خواهد کرد تا بتواند زندگی را به گلستانی ازگلهای رنگی تبدیل کند.
منبع:
https://www.wikihow.com/Maintain-a-Good-Relationship-with-Your-In-Laws
https://firstthings.org/spouses-siblings/
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی