کد خبر: ۲۹۷۲۸
۱۴۰۲/۱۲/۱۰ ۱۶:۱۵:۰۲

این موجودات امروزی مثل دایناسورها می‌خوابند

دیرینه شناسان در مغولستان اسکلت تقریباً کامل و مفصلی از یک جنس و گونه از دایناسورهای آلوارزسوری را کشف کردند که بیش از 72 میلیون سال پیش می زیسته است. قابل ذکر است، وضعیت حفظ شده این نمونه وضعیت خواب پرنده‌مانندی را نشان می‌دهد.

به گزارش محیانیوز،دایناسور تازه کشف شده در دوران کامپانین دوره کرتاسه پسین، بین 84 تا 72 میلیون سال پیش، در سیاره ما پرسه می زد. این گونه که Jaculinykus yaruui نامیده می شود، نوعی آلوارزسورید، گروهی از دایناسورهای تروپود اولیه مانیراپتوران بود که از اواخر ژوراسیک تا آخرین دوره کرتاسه در سطح جهانی توزیع شدند.

Kohta Kubo و همکارانش، دیرینه شناس دانشگاه هوکایدو می گویند: «Alvarezsauria گروهی از تروپودهای عجیب و غریب maniraptoran است که آخرین شاخه های آن دارای هموپلازی پرندگان قابل توجهی هستند. سابقه فسیلی آلوارزسورها در سطح جهانی گسترده است، اما بیشتر از آسیا یا آمریکای جنوبی شناخته شده است.

به‌ویژه، بقایای فسیلی آلوارزسوریدهای متاخر در مغولستان فراوان است و تاکنون هشت عدد از آن‌ها ثبت شده است. علیرغم افزایش اخیر در رکوردهای فسیلی آلوارزسوریدها، آناتومی دقیق اعضا همچنان ناشناخته است، زیرا بیشتر بقایای فسیلی تکه تکه هستند.

این موجودات امروزی مانند دایناسورها می‌خوابند!/ عکس

اسکلت تقریباً کامل Jaculinykus yaruui، فاقد برخی قسمت‌های جمجمه، در محل Nemegt حوضه Nemegt در صحرای Gobi مغولستان کشف شد.

دیرینه شناسان گفتند: "Jaculinykus yaruui یکی از کامل ترین اسکلت های آلوارزسور را نشان می دهد که تاکنون گزارش شده است."

این فسیل نمونه حالت خوابیدن شبیه پرندگان را با گردن و دم قوس دار و همچنین اندام های عقبی تا شده زیر لگن نشان می دهد.

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی