اثری که اسباب بازیها روی ژنتیک کودکان میگذارد چیست؟
به گزارش محیانیوز،باید در نظر داشت، به طور کلی پلاستیکها میتوانند خطرناک باشند، زیرا حاوی مواد شیمیایی مختل کننده هورمونها هستند که با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت و چاقی ارتباط دارند. تا کنون، دانشمندان به جای پدران، بیشتر بر چگونگی تأثیر قرار گرفتن در معرض پلاستیک بر مادران تمرکز کرده بودند.
در این مطالعه جدید، این تیم تاثیر قرار گرفتن مردان در معرض مادهای به نام دی سیکلوهگزیل فتالات DCHP را بررسی کردند که تولید کنندگان برای افزایش دوام به پلاستیک اضافه میکنند. آنها این تأثیر را بر سلامت متابولیک نسل اول و دوم مدلهای موش ارزیابی کردند. آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض دی سیکلوهگزیل فتالات به مدت چهار هفته منجر به مقاومت بالا به انسولین و اختلال در سیگنال دهی انسولین در فرزندان نسل اول و دوم، اگرچه این مشکل در نسل دوم ضعیفتر خواهد بود.
چانگ چنگ ژو، استاد علوم زیست پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، در این رابطه میگوید: ما دریافتیم که قرار گرفتن پدر در معرض فتالاتهای مختل کننده غدد درون ریز ممکن است اثرات نامطلوب بر سلامت متابولیک فرزندان آنها داشته باشد. این مطالعه، اولین موردی است که موضوع فوق را نشان میدهد.
ژو و تیم وی به طور خاص تمرکز خود را بر روی مولکولهای RNA کوچک درون اسپرم که به عنوان پیام رسان عمل کرده و اطلاعات ژنتیکی را به نسلهای آینده منتقل میکنند، محدود کردند. برای انجام این کار، آنها از روش موسوم به PANDORA-seq استفاده کردند که میتواند نشان دهد قرار گرفتن در معرض دی سیکلوهگزیل فتالات میتواند RNA اسپرم را تغییر دهد. گفتنی است روشهای سنتی نمیتوانند این تغییرات را تشخیص دهند.
این تیم برای مدلسازی آزمایش خود، موشهای نر نسل اول را با مادههایی که در معرض این ماده سمی قرار نگرفته بودند برای تولید فرزندان نسل دوم انتخاب کردند.
نتایج به دست آمده نشان داد:قرار گرفتن پدر در معرض دی سیکلوهگزیل فتالات باعث ایجاد اختلالات متابولیکی در فرزندان نسل اول مذکر و مونث میشود، اما این تداخل تنها در فرزندان ماده نسل دوم دیده میشود.
ژو در این رابطه میگوید: نتایج تحقیقات ما نشان میدهد که قرار گرفتن پدر در معرض دی سیکلوهگزیل فتالات میتواند منجر به اثرات فرانسلی خاص جنسی بر سلامت متابولیک فرزندان آ نها شود. در حال حاضر، ما نمیدانیم که چرا این اختلالات در فرزندان نر نسل دوم دیده نمیشود.
متایفانه دی سیکلوهگزیل فتالات هم در غذا و هم در آب و همچنین در نمونههای ادرار و خون انسان وجود دارد. اگرچه تاثیر مستقیم قرار گرفتن انسان در معرض این ماده شیمیایی هنوز مشخص نیست، اما محققان توصیه میکنند بهتر است استفاده از محصولات پلاستیکی را به حداقل برسانیم. این دستورالعمل همچنین میتواند به کاهش آلودگی پلاستیک و حل یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی ما کمک کند.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی