چای اولانگ چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟
خواص درمانی و عوارض چای اولانگ
چای اولانگ، یکی از محبوب ترین چای هایی است که تولید کننده اصلی آن، کشور چین است. این چایی، خواص بسیار زیادی دارد که باعث شده است طرفداران بسیاری در سایر نقاط جهان پیدا کند. این چای برای لاغری، دیابت، سلامتی بدن و... مورد مصرف قرار می گیرد. در ادامه این مطلب، با ما همراه باشید تا برای شما، درباره این چای و خواص و ویژگی های شگفت انگیز آن سخن بگوییم.
چای اولانگ از کجا به دست می آید؟
چای اولانگ از گیاه کاملیا سیننسیس به دست می آید. تولید کنند اصلی این چای، کشور چین است. این چای، دقیقا از همان گیاهی که چای سیاه و چای سبز از آن تهیه می شوند، به دست می آید. با این حال که سه نوع چای سیاه، سبز و اولانگ، همگی از یک گیاه به دست می آیند، اما طرز تهیه متفاوت هر کدام، باعث شده است که هر کدام از این چای ها، خواص منحصر به فرد مربوط به خودشان را داشته باشند.
نام گیاهی که چای اولانگ از آن به دست می آید، کاملیا سیننسیس است. این گیاه. برای تولید چای اولانگ، از فرایندی به نام اکسیداسیون استفاده می شود.
هنگامی که فرایند اکسیداسیون برگ های گیاه کاملیا سیننسیس، تا حد بسیار کمی پیشرفت کند، چای سبز به وجود خواهد آمد. در صورتی که فرایند اکسیداسیون در چای سبز ادامه پیدا کند، چای تیره تر خواهد شد، تا اینکه پس از اتمام فرایند اکسیداسیون، چای سیاه تولید می شود.
حال شاید از خودتان بپرسید که چای اولانگ چگونه تولید می شود؟
چای اولانگ هنگامی تولید می شود که فرایند اکسیداسیون در تبدیل چای سبز به چای سیاه، نیمه کاره انجام شود. یعنی اینکه در هنگام فرایند اکسیداسیون چای سبز، ابتدا چای اولانگ تولید می شود، و با ادامه این فرایند، چای سیاه تولید خواهد شد.
چای اولانگ از چه موادی تشکیل شده است؟
چای اولانگ، همانند چای های سیاه و سبز، دارای آنتی اکسیدان های مختلف و مفید است. آنتی اکسیدان ها، یا همان پاد اکسنده ها، موادی هستند که مانع فرایند اکسیداسیون می شوند.
هنگامی که در بدن، فرایند اکسیداسیون رخ می دهد، رادیکال های آزاد ایجاد خواهند شد که می توانند بافت های بدن را تخریب کرده و حتی باعث ایجاد سرطان شوند. آنتی اکسیدان ها در بدن، می توانند این رادیکال ها را خنثی کنند و از بروز سرطان و آسیب بافتی جلوگیری کنند.
چای اولانگ، انواعی از ویتامین ها را هم دارد. مواد معدنی مختلف نیز به فراوانی در چای اولانگ یافت می شوند. یکی از فراوان ترین مواد موجود در چای اولانگ، منگنز است. منگنز، یکی از مواد معدنی است که به مقدار بسیار کم در بدن انسان یافت می شود. این عنصر معدنی در لخته شدن خون و عملکرد صحیح مغز، نقش دارد.
یکی دیگر از مواد معدنی که در چای اولانگ یافت می شود، سدیم است. سدیم موجود در چای اولانگ، بسیار زیاد نیست و نمی توان برای تأمین سدیم مورد نیاز بدن، تنها از چای اولانگ استفاده نمود. سدیم، یکی از مواد معدنی بسیار مهم در بدن است، و در فرایند های عصبی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.
پتاسیم، یکی دیگر از مواد معدنی است که می توان آن را در چای اولانگ یافت، البته همانند سدیم، پتاسیم نیز به مقدار بسیار کم در این چای وجود دارد. پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی است که بدن به آن احتیاج دارد. یون پتاسیم، در انتقال پیام های عصبی و بهبود عملکرد سلول های بدن، نقش دارد.
کلسیم، در تقویت استخوان ها و رشد آنها نقش دارد. این عنصر فلزی، در چای اولانگ نیز یافت می شود.
یکی از موادی که در چای اولانگ وجود دارد، آمینو اسید تیانین است. این آمینو اسید، در ساخته شدن پروتئین های بدن نقش دارد، و همچنین اثر آرامش بخش نیز دارد.
از مواد دیگری که در چای اولانگ وجود دارند، می توان به کربوهیدرات، فسفر، روی، نیاسین، کافئین و... اشاره کرد.
خواص چای اولانگ
چای اولانگ، توسط بسیاری از انسان ها در سایر نقاط جهان مصرف می شود. این چای، خواص بسیار زیادی دارد و به دلایل مختلفی مصرف می شود. در ادامه، با ما همراه باشید تا برخی از خواص شگفت انگیز چای اولانگ را به شما معرفی کنیم.
لاغری با چای اولانگ
یکی از مهمترین دلایل مصرف شدن چای اولانگ، این است که این چای می تواند باعث کاهش وزن شود. چای اولانگ، می تواند فعالیت و عملکرد سلول های چربی را افزایش دهد.
هنگامی که مصرف چربی بیش از اندازه مورد نیاز باشد، این چربی های اضافه، در بافت های چربی ذخیره شده و باعث اضافه وزن می شوند. چای اولانگ، می تواند فعالیت سلول های چربی واقع در بافت چربی را تحریک کند. با تحریک شدن و فعالیت سلول های چربی، چربی های اضافی بدن مصرف می شوند. در نتیجه چای اولانگ، می تواند به فرایند لاغر شدن کمک کند.
برای تهیه چای اولانگ شما هم می توانید از نوع خشک شده و آماده این چای و هم از برگ های نرم و تازه آن نیز استفاده کنید.
روش تهیه ای که در ادامه آن را برای شما توضیح می دهیم یک الگوی واحد برای همه روش های آماده سازی چای است، برای هر فنجان که حدودا 6 اونس (180 میلی لیتر) آب، تقریبا 1.2 قاشق چایخوری چای خشک و یا 2 قاشق غذا خوری برگ شسته شده گیاه چای اولانگ را نیاز دارید.
آب را تا دمای حدودا 96 درجه سانتیگراد گرم کنید، این دمای مناسب برای دم کردن چای است زیرا باعث می شود مواد معطر آن شکسته نشود و عطر موجود در چای شما از بین نرود.
سپس میزان چای ذکر شده را به آب اضافه کرده درب ظرف را ببندید و تقریبا 2 الی 5 دقیقه صبر کنید.، سپس چای شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.
چای اولانگ را می توان در وسط دو چای سیاه و سبز قرار دارد قرار دارد، به طوری که تقریبا نیمه اکسید شده و به همین خاطر دارای ساختار شیمیایی متفاوت از چای سبز (که دارای خواص درمانی بسیاری است) دارد از طرفی به تیرگی و تلخی چای سیاه و سفید نیز نیست
با نوشیدن چای اولانگ، بدن می تواند بهترین خواص را از هر دو چای دریافت کند و به این نکته دقت کنید که برا حفظ سلامت و طعم هر چایی حتما از ظروف مناسب و مکان مناسب و به دور از نور آنها را نگه داری کنید.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی