تنها مزه ای که نوزاد در رحم مادر میفهمد!
حقیقت درک مزه ها توسط جنین در رحم مادر
غذاها از قابلیت برقراری ارتباط با ما برخوردارند و این موضوع حتی در مورد جنین در رحم مادر هم صادق است. حتما به ذهن تان می رسد که جنین در رحم مادر قادر است طعم غذا ها را بچشد و تشخیص دهد اما چطور و چگونگی اش را احتمالا نمیدانید، پس با ما در این بخش از نمناک همراه شوید.
زمان تشکیل چشایی جنین
در دو ماهه اول بارداری، غدد چشایی جنین شکل می گیرد و در سه ماهگی دوم قادر است طعم غذا های مختلف را بچشد. تحقیقات نیز نشان داده جنین قادر است تا در رحم مادر مزه ها را بچشد. این درست دلیل این موضوع است که کودکتان طعم بعضی غذا ها را دوست دارد و بعضی از غذاها را دوست ندارد.
بعد از تولد نوزاد، نزدیک بودن طعم و مزه غذاهایی که به طعم اولین غذای که به عنوان جنین در رحم مادر تجربه کرده بود، باعث می شود خوردن آن غذا برایش لذت بخش تر باشد
خوردن غذا توسط مادر و تشخیص مزه توسط جنین
زمانی که مادر غذا می خورد، طعم غذای مصرفی به داخل مایع آمنیوتیکی اطراف جنین راه می یابد و از طرفی جنین روزانه مقدار زیادی از مایع آمنیوتیکی را می بلعد بنابراین قادر است در هشت تا پانزده ماهگی همزمان با تشکیل غدد چشایی طعم مختلف را هم بچشد.
جنین قادر است از طریق بلع مایع آمنیوتیکی بسیاری از طعم های قوی از جمله طعم ادویه کاری و طعم سیر که مادر همراه وعده غذایی خود خورده است را به خوبی بچشد و متوجه شود.
تنها مزه ای که جنین می فهمد
اما در کل مزه ای که غدد چشایی جنین بیشتر مستعد درک آن هستند، مزه شیرین غذاها است چرا که ماهیت این مزه به گونه ای است که بعد از تولد، کودک را نسبت به خوردن شیر مادر متمایل می کند. تحقیقات نشان داده است که جنین؛ زمانی که در مایع آمنیوتیکی طعم شیرین وجود دارد، بیش از زمانی که در آن مزه شور یا تلخ وجود دارد، مایع آمنیوتیکی را بلعیده است.
نوزادان در هفتههای ۱۳-۱۵ بارداری میتوانند طعمها و مزههای متفاوتی را تشخیص دهند؛ بنابراین اگر میخواهید مطمئن شوید که فرزند شما در آینده غذای خوب و سالمی مصرف میکند، حتما در طول بارداری غذای سالم مصرف کنید و بدانید که نوزادان به چیزهای شیرینتر تمایل دارند.
آزمایشها نشان میدهد هر چیزی که خانمها در دوران بارداری میخورند در مایع آمنیوتیک قابل تشخیص بوده و جنین طعم و مزهها را کم کم درک میکند. شاید این یک مکانیسم بقا به نظر برسد که ما انسانها با عشق به شیرینی به دنیا میآییم. ما این مزه را حتی زمانی که در شکم مادرمان هستیم دوست داریم. حدود ۱۵ تا ۱۶ هفته بعد از لقاح، جنین لذتی که از شیرینی میبرد را با بلعیدن بیشتر مایع آمنیوتیک زمانی که شیرین است، نشان میدهد. جالب است زمانی که این مایع تلخ است، جنین تمایلی به آن ندارد. تمایل به شوری و ترشی هم ذاتی است. بنابراین اگر جنین به مزه سبزیها در رحم مادر عادت کند بعد از آنکه نوزاد از شیر گرفته شود ناخودآگاه به سمت غذاهای مقوی خواهد رفت.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی