کد خبر: ۴۲۰۴
۱۴۰۱/۰۸/۱۷ ۰۹:۰۰:۰۰

دل‌نگرانی‌های سلامتی از جنس زنانه/۵ بیماری که سلامت زنان را تهدید می‌کند

بدن یک زن او را قادر می‌سازد تا سفری باورنکردنی در زندگی داشته باشد، زیرا زنان به معنای واقعی کلمه برای آوردن زندگی جدید به جهان آمده‌اند. اما، تفاوت بین زنان و مردان به همین جا ختم نمی‌شود. وقتی صحبت از سلامتی و تندرستی به میان می‌آید، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به برخی بیماری‌ها هستند.

ستی مولایی؛ زنان نه تنها به کودکان خود زندگی می‌بخشند بلکه ممکن است در معرض برخی از بیماری‌هایی مانند سرطان سینه، افسردگی، بیماری‌های قلبی، پوکی استخوان و خودایمنی قرار بگیرند که درصد مبتلا شدن به این بیماری‌ها در آقایان بسیار کمتر است. به اعتقاد پزشکان این بیماری‌ها، در صورتی که اقدامات مناسبی صورت گیرد، قابل پیش‌گیری هستند. 5 بیماری که در زیر به آن اشاره شده است باعث دل‌نگرانی دائمی در زنان است. برای کاهش نگرانی‌‌ها و شناخت بهتر عوامل این مطلب را بخوانید و برای پیش‌گیری از آن‌ها اقدام کنید.

سرطان سینه

سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در بین زنان جهان است. هر سال، پزشکان بیش از 287000 مورد جدید سرطان سینه مهاجم را در زنان تشخیص می‌دهند. و سرطان سینه بعد از سرطان ریه از نظر تعداد زنان در رتبه دوم جهانی قرار دارد. سلول‌های سرطانی پستان معمولاً توموری را تشکیل می‌دهند که معمولاً به واسطه اشعه ایکس دیده یا به صورت توده احساس می‌شود. درک این نکته بسیار مهم است که اغلب توده‌های پستان خوش خیم هستند و سرطانی و بدخیم  نیستند. تومورهای غیرسرطانی پستان رشد غیر طبیعی دارند، اما خارج از پستان پخش نمی‌شوند. آنها تهدید کننده زندگی نیستند، اما برخی از توده‌های خوش خیم پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش می‌دهند. برای تعیین خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان و اینکه آیا ریسک ابتلا به سرطان را در آینده تحت تأثیر قرار خواهد داد، بایستی هر توده سرطانی یا تغییرات ظاهری در شکل ظاهری پستان، توسط متخصص مراقبت‌های پزشکی چک و بررسی شود.

عوامل خطر در سرطان سینه:

جنسیت، بالا رفتن سن، ژن، سابقه فامیلی، سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی از عوامل خطر در مبتلا شدن به سرطان سینه است.

راه‌های پیشگیری:

ورزش، رژیم غذایی مناسب، ترک سیگار و مشروبات الکلی می‌توانند در پیشگیری از این بیماری بسیار کارساز باشند.

افسردگی زنانه

افسردگی و سلامت روان به طور کلی دو مسئله مهم سلامتی است که زنان باید بیشتر در این زمینه نگران خود باشند. جالب است بدانید که خطر ابتلا به افسردگی در خانم‌ها معمولا دو برابر آقایان است. از این رو با شناخت علائم افسردگی در زنان می‌توان در بسیاری از موارد از بروز بیماری‌های روحی پیشگیری کرد. بر اساس گزارش موسسه ملی سلامت روان، هر ساله حدود 12 میلیون زن در مقایسه با حدود 6 میلیون مرد به افسردگی مبتلا می‌شوند. اگرچه تغییرات هورمونی و شیمیایی که در طول زندگی یک زن رخ می‌دهد می‌تواند علت برخی از این موارد باشد، استرس‌های فرهنگی و شرایط زندگی نیز می‌توانند نقش مهمی در افسردگی زنانه داشته باشند. متأسفانه، نرخ افسردگی برای زنان منجر به تعداد بالایی از اقدام به خودکشی می‌شود. به طور خاص، زنان تقریبا دو برابر بیشتر از مردان در معرض اقدام به خودکشی هستند.

عوامل خطر در افسردگی زنانه:

سابقه فامیلی، بیماری مزمن شدید، اعتیاد به مواد مخدر، اضطراب و نگرانی شدید

راه‌های پیشگیری:

داشتن هدف و دلیل برای زندگی، داشتن اشتیاق به شغل خود، انجام کارهای داوطلبانه و خیریه، پیدا کردن همراه و همدم خوب و نگهداری از حیوانات خانگی از جمله راه های پیشگیری برای این بیماری هستند.

بیماری قلبی و عروقی

زنان در سنین پایین‌تر جان خود را بر اثر بیماری قلبی از دست می‌دهند یا در نتیجه بیماری قلبی ناتوان می‌شوند. علاوه بر این، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر زنان در کشورهای خاورمیانه است. بخشی از این اختلاف ممکن است به این دلیل باشد که زنان همیشه روحیه شکننده تری دارند و بیشتر به قلبشان فشار می‌آورند. به عنوان مثال، درد قفسه سینه یکی از علامت‌های  کلاسیک حمله قلبی است، اما برای زنان، این وضعیت ممکن است به صورت حالت تهوع، کمر درد یا حتی درد فک در صورت ظاهر شود. این علائم ناآشنا ممکن است درمان را عقب بی‌اندازند یا اصلا تشخیص داده نشود.

عوامل خطر در بیماری های قلبی و عروقی:

سابقه فامیلی، فشارخون بالا، کلسترول بالا، عدم تحرک کافی، استعمال سیگار

راه‌های پیشگیری:

ورزش، رژیم غذایی سالم، ترک سیگار، خواب کافی و کنترل کلسترول در پیشگیری از این بیماری بسیار کارساز باشند.

پوکی استخوان

پوکی استخوان یا (بیماری خاموش) بیماری است که باعث ضعیف شدن استخوان‌ها در زنان می‌شود. پوکی استخوان در زنان جوان یا از کم بودن توده استخوانی، یا از افزایش از دست دادن استخوان قبل از یائسگی یا هر دو ناشی می‌شود. در واقع، بسیاری از افراد تا زمانی که استخوانشان نشکند متوجه این بیماری خطرناک نخواهند شد. اگرچه هم مردان و هم زنان می‌توانند به پوکی استخوان مبتلا شوند، اما این بیماری در بین زنان شایع‌تر از مردان است. نکته قابل توجه این است که پوکی استخوان در زنان آنقدر شایع است که از مجموع سکته مغزی، حمله قلبی و سرطان سینه پافراتر می‌گذارد. بر اساس گزارش بنیاد ملی پوکی استخوان، از هر چهار مرد تنها یک نفر در طول زندگی خود به دلیل پوکی استخوان، دست یا پایش می‌شکند، در حالی که برای زنان یک نفر از دو نفر است و این آمار جهانی بسیار ناراحت کننده است.

عوامل خطر بر اثر پوکی استخوان:

ژن/ وراثت، کهولت سن، استخوان‌بندی ضعیف، از دست دادن استروژن در اثر یائسگی، کمبود کلسیم

راه‌های پیشگیری:

غنی‌سازی کلسیم بدن، دریافت ویتامین D کافی، کاهش مصرف کافئین، جلوگیری از شکستگی استخوان و ترک سیگار در پیشگیری از این بیماری بسیار کارساز باشند.

بیماری خود ایمنی

بیماری خود ایمنی از جمله اختلالاتی است که به گونه‌های مختلفی در زنان بروز می‌کند و زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حالت طبیعی سیستم ایمنی انسان وظیفه دارد تا از بدن در برابر مهاجمین خارجی، مثل ویروس‌ها، محافظت کند. یعنی با ورود هر گونه نیروی خارجی سلول‌های دفاعی آماده می‌شوند تا با آن مبارزه کنند. به طور کلی پزشکان هنوز علت اختلال خود ایمنی را در بین زنان تشخیص نداده‌اند، چرا که این بیماری طیف مختلفی از مشکلات را به وجود می‌آورد. ولی با این حال نشانه‌هایی وجود دارند که نشان می‌دهد برخی از افراد بیشتر دچار آن می‌شوند.

عوامل خطر در بیماری خود ایمنی:

عواملی مانند استرس، ژنتیک، استفاده از برخی داروها، قرار گرفتن در مجاورت مواد شیمیایی و التهاب می‌توانند درصد بروز آن نقش داشته باشند.

راه‌های پیشگیری:

دستگاه گوارش خود را سالم نگه دارید، غذای خود را به طور کامل بجوید، میزان مصرف پروتئین خود را کنترل کنید، حبوبات، میوه و سبزیجات زیاد بخورید و خواب و استراحت کافی داشته باشید

منبع:

https://www.generationsfamilypractice.com/blog/the-top-5-womens-health-issues

 

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی