کد خبر: ۴۵۲۶
۱۴۰۱/۰۸/۲۱ ۱۰:۰۰:۰۰

نکات طلایی برای والدین/ اگر فرزندتان مهاجرت کرده است، برای دیدار با او چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

مهاجرت فرزندان برای تحصیل یا اقامت در کشوری دیگر موضوعی است که این روزها بسیاری از والدین با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. گروهی از والدین این شرایط را ساده‌تر می‌پذیرند و دسته‌ای دیگر با غم و دوری راحت کنار نمی‌آیند و دلشان می‌خواهد با فواصل نزدیک با فرزندان‌شان دیدار کنند. اما سفر طولانی‌مدت و اقامت در کنار فرزندانی که مستقل شده‌اند یا همسر و فرزند دارند چندان ساده نیست.

ستی مولایی؛ در چند سال اخیر مهاجرت به اوج خودش رسیده است و والدین زیادی از فرزندان و یا نوه‌هایشان دور مانده‌اند و با کوچک‌ترین فرصتی رخت سفر می‌بندند تا به دیدار عزیزانشان بروند. اما گاهی اوقات این سفرها به دلیل دوری راه طولانی‌مدت می‌شود و ممکن است اقامت مادران و پدران در خارج از کشور با مشکلات و دلخوری‌هایی همراه شود. از این رو اگر در حال سفر هستید و می‌خواهید زودتر فرزندتان را بدون هیچ مشکلی ببینید این مطلب را از دست ندهید.

اقامت کوتاه عزیزترتان می‌کند

درست است که مسافت زیاد است و ممکن است دیر به دیر هم دیگر را ببینید اما باور داشته باشید اگر مدت زمان کمی پیش فرزندتان بمانید عزیزتر خواهید شد. طول سفر را طوری در نظر بگیرید که وقتی از پیش‌شان رفتید بگویند جایش خالی است؛ نه اینکه اینقدر اقامت‌تان طولانی شود که بگویند خوب شد بالاخره رفت سر خانه و زندگی خودش! اما اگر مدت اقامت‌تان را طولانی‌تر شد، برای داشتن مسکن جداگانه اقدام کنید. اگر برای اجاره مسکن مشکل مالی دارید چاره‌ای نیست جز اینکه مدت اقامت را کوتاه‌مدت در نظر بگیرید.

قبل از سفر حتما از دکتر نسخه بگیرید

بالاخره پا به سن گذاشته‌اید و باید بدانید که در کشورهای دیگر پزشکان به راحتی برای بیماران خود دارو نمی‌نویسند. پس قبل از سفر نزد پزشک بروید و داروهای لازم را از داروخانه بگیرید چون اگر در سفر خارج از کشور دارویی را تمام کنید هیچ داروخانه‌ای بدون نسخه به شما دارو نمی‌فروشد. حتما قرص‌ها را بشمارید و کمی هم داروی اضافه‌تر همراه‌تان باشد تا فرزندتان به دردسر نیوفتد.

بیمه فراموش نشود

قبل از سفر حتما خودتان را بیمه کنید تا اگر در آنجا دچار بیماری شدید فرزندتان را به زحمت نیندازید. پس در لیست سفر حتما بیمه را بگنجانید تا خیالتان راحت شود.  

کتاب زیاد بخوانید

برای اینکه خودتان را در آنجا یا قبل از سفر مشغول کنید حتما کتاب زیاد بخوانید و سعی کنید اطلاعات‌تان را در مورد کشوری که به آن سفر کرده‌اید و فرزندتان در آن اقامت دارد، بالا ببرید. به اخبار روز توجه داشته باشید و در جریان تحولات و موضوعات اطراف‌تان قرار بگیرید.

حتما یک خط اعتباری بگیرید

یک تلفن همراه اعتباری تهیه کنید و در کشور مورد نظر در کیف‌تان داشته باشید. یک دفترچه کوچک با تمام آدرس‌ها و تلفن‌های ضروری در کیف‌تان قرار دهید. بعضی وقت‌ها وقتی بیرون از خانه هستید خیلی به دردتان می‌خورد. بدین صورت فرزندتان دیگر نگران شما نمی‌شوند و می‌توانند به راحتی شما را پیدا کنند.

در مسائل خانوادگی فرزندان‌تان دخالت نکنید

پسر یا دختران اگر تشکیل خانواده داده‌اند شرایط اقامت شما کمی سخت‌تر می‌شود به همین منظور وقتی برای مدتی در خانه آنها زندگی می‌کنید باید گوش  و چشم خود را به اتفاق های که بین زوجین می افتد ببندید تا ناراحتی پیش نیاید و مسیر شما برای دیدار دوباره فرزندتان باز باشد. رازهای کوچک را از این خانه به آن خانه نبرید. حتما عروس‌ را به چشم دختر و داماد را به چشم پسرتان ببینید. از جوان‌ها توقع نداشته باشید زودتر از موعد تجربه کافی داشته باشند. قبول کنید که دنیا عوض شده است.  

از نکات منفی بپرهیزید

مهاجرین شاید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و به خودی خود درگیری های دارند پس با  نکات منفی و غمگین زندگی‌تان را به همراه خود به خانه فرزندانتان نبرید، بیش از اندازه غر نزنید، اظهارنظر نکنید و از دخالت بیجا در زندگی فرزندتان بپرهیزید.

همیشه مرتب باشید

هر چند هم خانه پسر یا دخترتان باشد شما باید بدانید که آنجا مهمان هستید. پس دقت داشته باشید همیشه شیک و تمیز باشید. فرزندان‌تان دوست دارند شما را سرحال، مرتب و شادتر از قبل ببینند.

در خانه زیاد نمانید

ممکن است فرزندانتان در طول روز خانه نباشند یا با کار و درس مشغول باشند. در نتیجه؛ وقت کمتری را بتوانند در کنار شما بگذرانند. پس برای خود برنامه های متنوع بچینید تا حوصلتان سر نرود. برنامه‌ای برای پیاده‌روی روزانه داشته باشید و از هوای آزاد و تازه استفاده کنید. در طول روز طوری برنامه‌ریزی کنید که زیاد در دست و پای فرزندان نباشید و خودتان برنامه‌ای مستقل ترتیب دهید.

اگر هر دو فرزندتان مهاجر هستند!

برخی از خانواده‌ها نه تنها یک فرزند مهاجر بلکه بیشتر دارند در نتیجه در طول مدت سفر نزد هر کدام از فرزندان به اندازه مساوی بمانید و یکی را بر دیگری ترجیح ندهید. فرزندان شما نباید احساس کنند که در این زمینه بین‌شان تبعیض قائل شده‌اید.

سبک سفر کنید

با چمدان سنگین سفر نکنید و کم‌کم نزدیکانتان را عادت دهید که سوغاتی‌هایشان را  پست کنند و در چمدان شما قرار ندهند چون همیشه امکان زمین خوردن شما با بارو سنگین وجود دارد و به این ترتیب مزاحم سایر همراهان نمی‌شوید. اگر مرتب سفر می‌روید چمدان‌هایتان را هر چند سال یک‌بار عوض کنید و با چمدان کهنه راهی سفر نشوید. ممکن است در ریل بار چمدانتان پاره شود و وسایل مهمی که دارید گم شود.

وابستگی را کنار بگذارید

دنیا؛ دنیای جدایی و پیشرفت است؛ پس در هنگام برگشت سعی کنید وابستگی را کنار بگذارید. همیشه تعلقات و وابستگی‌هایتان را به‌طور مثبت نزد خودتان نگه دارید و هیجانات عاطفی زیادی از خودتان بروز ندهید.

مهاجرت فقط مشکل شما نیست

بالاخره قبول داشته باشید که این وضعیت مهاجرت و جدایی از فرزندان فقط مشکل شخصی شما نیست پس با خوشحالی و رضایت به کشورتان برگردید و بدانید که بعد از چند روز دوباره به زندگی قبلی‌تان عادت می‌کنید.

 

منبع :

https://wol.iza.org/articles/migration-and-families-left-behind/long

 

 

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی