از عبدالله کوثری و لیلی گلستان تا هادی خانیکی و مهدی نصیری؛ حمایت از مجموعه کافهکتاب آفتاب مشهد
بیانیه جمعی از فعالان فرهنگی کشور درباره «بهتعطیلیکشاندن مجموعۀ کافهکتاب آفتاب» منتشر شد که در ادامه این بیانیه را میخوانید:
«آفتاب نمیمیرد»
مشهد، در قلب خراسان، دیار ادیبان و فرهنگسازان و پایتخت معنوی ایران است. فعالان فرهنگی این شهر، همواره، سروِ اندیشه را با خونِ قلم آبیاری کردهاند. فعالیت فرهنگی بخش خصوصی، در این شرایط نامساعد اقتصادی و اجتماعی، کاری بس سترگ است که جز بههمت دلدادگان حقیقی فرهنگ میسر نیست.
پاتوقهای فرهنگی و اجتماعی و فضاهای ارتباطی و تعاملی تنفسگاههای زیستِ شهری است که متأسفانه در این سالها، بهخصوص در مرکز شهر، بهمحاق رفته و هویت اجتماعی مشهد را در خطر نابودی قرار داده است.
بهگواهی بسیاری از فرهیختگان و اهالی فرهنگ، مجموعۀ «آفتاب» (شامل «انتشارات سپیدهباوران»، «انتشارات تگ»، کتابفروشی و کافه)، با مدیریت شایستۀ آقای عابس قدسی و سابقۀ فعالیت درخشان ۲۰ساله، یکی از خوشنامترین مجموعههای فرهنگی شرق کشور و الگوی فعالیت فرهنگی خِردخیز و تعصبگریز است. این مجموعه، بدون استفاده از بودجههای دولتی و در غیبت متولیان رسمی، بسترسازی گفتوگو و میانداری اجتماعی را به بهترین وجهی انجام داده است.
جای بسی تأسف است که در پی نامۀ معاون فرهنگی شهرداری مشهد مبنی بر تخلیۀ فوری مجموعۀ «آفتاب»، که آخرین چراغ روشن در «بازار کتاب گلستان» مشهد است، بیم آن میرود که این سرمایۀ فرهنگی بر باد بیتدبیری رَوَد و جبران آن بهسادگی میسر نباشد. این در حالی است که با درایت مدیریتی میتوان، بهجای بهتعطیلیکشاندن کتابفروشیها و پاتوقهای اجتماعی و بستن روزنههای امید و آگاهی نسل جوان، از وجود چنین مجموعههای خوشنامی با طیف گستردهای از مخاطبان در زیر آسمان شهری که متبرک بهنام امام گفتوگوهاست در راستای برنامههای جدید فرهنگی شهرداری استفاده کرد.
نویسندگان این نامه بر این باورند که «آفتاب هرگز نمیمیرد»، اما هرگونه سنگاندازی و بهانهتراشی برای بهتعطیلیکشاندن مجموعۀ «آفتاب» ضربۀ جبرانناپذیری به سرمایۀ فرهنگی و اجتماعی شهر مشهد و نادیدهگرفتن آشکار اصحاب اندیشه و فرهنگ در سراسر کشور است.
یک دم نگاه کن که چه بر باد میدهی
چندینهزار امید بنیآدم است این
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی