کد خبر: ۷۶۹۸
۱۴۰۲/۰۴/۰۷ ۲۲:۰۰:۵۳

تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی

با وجودی که شباهت های زیادی بین دوست دختران و پسران وجود دارد ولی گاهی اوقات تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی میتواند بسیار زیاد شود ، تعریف دوستی و دوستان صمیمی بین دختران و پسران تفاوت بسیار زیادی دارد.

دوستی یکی از زیباترین روابط بین انسانی است ، معمولا افراد بهترین اوقات زندگیشان را با دوستانشان می گذرانند و حتی حرفهایی که نمیتوانند به خانواده بگویند با دوستانشان در میان می گذارد. 

 

از آنجا که انتخاب دوست برخلاف خانواده ، کاملا اختیاری است علایق مشترک ، حمایت و همراهی در گروههای دوستی و احساس شادی و پویایی بیشتری در این روابط به چشم می خورد. 

 

با وجودی که پویایی دوستی مردان و زنان شباهت های زیادی با هم دارد ولی تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی میتواند تا حدودی فرق کند که معمولا به نحوه نگرش و مشارکت جنسیت ها در دوستی مربوط می شود.

 

با وجودی که شباهت ها بین نگاه پسران و دختران به دوستی بسیار زیاد است ولی تحقیقات انجام شده تفاوت های جالبی در تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی پیدا کرده اند. 

 

مهم ترین تفاوت بین نگاه زنان و مردان به دوستی ، نگاه ابزاری مردان و نگاه احساسی زنان به رابطه دوستی است. دوستی مردان اغلب در فعالیت های هم سهیم می شوند و دوستیشان همراه با فعالیت های مشترک است مثل بازی کردن یا معامله کردن ، روابط متقابل و همکاری در پروژه ها.

 

دوستی زنان ممکن است همراه با معاشرت های کاری باشد ولی بیشتر تمایل دارند احساسات و عواطف خودشان را به اشتراک بگذراند. دوستی خانم ها بر اساس صمیمیت و ارتباط عاطفی شکل می گیرد ، یکدیگر را در آغوش می گیرند ، به هم تکیه میکنند ، راحت تر نصیحت میکنند و نصیحت می پذیرند ، روی شانه دوستشان گریه میکنند و اسرارشان را با هم دی میان می گذارند و آن را حفظ میکنند ، در بالا رفتن عزت نفس به هم کمک می کنند و گوش شنوایی برای هم هستند. 

 

دوستی مردانه بیشتر تعاملی ست و بر پایه فعالیت های مشترک مثل بازی و سرگرمی شکل می گیرد و احساس را درگیری رابطه دوستانه نمی کنند و به اسم صمیمیت رازها و جزئیات زندگی هم را نمی گویند.  

 

تفاوت دختر و پسر در دوستی, تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی, تفاوت دوستی دختر و پسر در ایران

 

تفاوت نگاه پسران و دختران به دوستی

مردان برای مبادله ابزار کار یا تعمیر اتومبیل با هم رابطه برقرار می کنند ، اوقات فراغتشان را با هم به اشتراک می گذارند مثلا برای رفتن به سفر یا شرکت در یک رویداد ورزشی ، زنان برای حفظ رابط دوستانه مدام با هم در تماس هستند و با هم ملاقات میکنند تا احساس کنند رابطه دوستانه موفقیت آمیزی دارند. 

 

مردان حتی دوستان صمیمی ممکن است سالها با هم تماسی نداشته باشند یا حتی بدون خبر دیگری از دنیا رفته باشند. روابط دوستانه مردان معمولا تحت تاثیرالگوهای دوستی والدین است ، مردانی که والدینشان روابط اجتماعی گسترده تری دارند ، در بزرگسالی روابط دوستی بیشتری دارند. 

 

درباره تفاوت ها و چگونگی مدیریت زنان و مردان در روابط دوستانه مطالعات زیادی انجام شده است:

 

کاهش استرس

مردان با وقت گذراندن بین دوستان صمیمی میتوانند استرس خود را کنترل کنند ولی زنان برای کاهش استرس باید روابط خانوادگی را تقویت کنند. احتمالا از بیشتر زنانی که اطراف شما هستند شنیده اید که روابط پیچیده ای با یکی از والدین یا هر دوی انها دارند ولی اغلب مردان چنین حرفی نمی زنند. البته این مطلب به این معنی نیست که مردان مشکلات خانوادگی ندارند ، بلکه کمتر روی این مسائل تمرکز میکنند. 

 

ویژگی روابط دوستی زنان و مردان, دوستی مردان و زنان, تفاوت دوستی صمیمی بین دختران و پسران

 

تعداد دوستان صمیمی 

با این که دوستی های نزدیک ، رضایت بخش ترین رابطه برای زنان و مردان محسوب می شوند ولی بررسی ها نشان داده اند که زنان  گروه دوستانه بزرگی ندارند یا روابط دوستانه نزدیک تر ولی شکننده تری نسبت به مردان دارند ولی مردان گروه دوستانه بزرگتری اطراف خودشان دارند ولی کمتر میتوانند آنها را به عنوان دوست صمیمی بشناسند. 

 

تفاوت فعالیت ها در گروه های دوستی

دوستی های زنانه بیشتر به تماس رو در رو ، اشتراک گذاری افکار و احساسات و حمایت بیشتر وابسته است. مردان بیشتر با فعالیت های مشترک مثل ورزش یا پیاده روی ارتباط می گیرند. زنان تمایل دارند با افشای اسرار خود و صحبت کردن و وقت گذرانی با هم در ارتباط باشند ولی دوستی های مردان بیشتر جنبه جانبی دارد و کمتر صمیمی است و شامل فعالیت های مشترک می شود.

 

برنامه ریزی و حفظ ارتباط 

 زنان تمایل بیشتری به برنامه ریزی و کنترل و سازماندهی شرایط دارند مثلا بلیط رزرو میکنند و به دوستانشان با پیام اطلاعت میدهند. تاریخی را پیدا میکنند که بتوانند دور هم جمع شوند ، وقتی کنار هم نیستند ، با هم حرف می زنند ، برخی از آنها تقریبا هر روز با هم صحبت میکند و یکدیگر را در جربان اخبار و اتفاقات روزمره قرار می دهند.

 

همراهی کردن در روابط دوستانه زنان حتی زمانی که از هم دورند ، بیشتر اتفاق می افتد. زنان پذیرش بیشتری نسبت به احساسات هم دارند و با دوستانشان راحت ترند و بر خلاف مردان فکر نمیکنند که با احساس کردن ، قدرت خود را از دست می دهند و به راحتی حتی با زنانی که به تازگی آن ها را ملاقات کرده اند از غم و شادی خودشان صحبت میکنند و افکار منفی و مثبت و شخصی خودشان را بروز میدهند. مردان شاید سالی یک بار چنین احساساتی را فقط به یک دوست ابراز کنند. 

 

ویژگی روابط دوستی زنان و مردان, دوستی مردان و زنان, تفاوت دوستی صمیمی بین دختران و پسران

 

 

به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات

زنان موضوعات بیشتر و متنوع تری را برای مطرح کردن با دوستان پیدا میکنند ولی مردان فقط درباره اصول اولیه صحبت میکنند. مردان در پاسخ به یک سوال ، جوابی کوتاه می دهند ولی زنان جزئیات بیشتری را به اشتراک می گذارند و منجر به توصیر سازی ، الگو  دادن و شرح کامل تر می شود و به همان اندازه هم تجربیات بیشتری از دیگران دریافت میکنند. 

 

در اغلب موارد ، مردان در روابط دوستانه ، صمیمیت و حمایت کمتری دارند بااین حال روابط دوستانه در زنان ، شکننده تر از مردان است چرا که زنان با جزئیات و سرمایه گذاری بیشتری وارد رابطه دوستی می شوند و انتظاراتشان از دوستشان بیشتر است و فشار روانی وفاداری به رابطه را بیشر احساس میکنند و هر ناکامی میتواند احساس شکست بیشتری به آنها بدهد و رابطه را با جدیت بیشتری تمام شده حساب کنند. 

 

تمرکز بر معاشرت و فعالیت 

رابطه دوستی زنان بیشتر بر معارت متمرکز است تا فعالیت . از آنجا که الگوهای خانوادگی پسران را بیشتر به تحرک بدنی و دختران را به تحرک کمتر تشویق می کند (مثلا دختر نباید اینقدر شیطنت کند یا دختر باید خانم و موقر باشد) و این کلیشه های تربیتی در بزرگسالی هم ادامه دارد ، زنان زمانی که میخواهید با دوستانشان جایی بروند ، آن را به عنوان فرصتی برای با هم بودن به قصد معاشرت می دانند ولی مردان روی فعالیت تمرکز می کند. 

گفتگوی زنان بیشتر روی جنبه های خانوادگی و زندگی متمرکز است ولی گفتگوی مردان بیشتر روی صحبت های کاری ، سهام و اوراق قرضه. 

 

ویژگی روابط دوستی زنان و مردان, دوستی مردان و زنان, تفاوت دوستی صمیمی بین دختران و پسران

 

روش حفظ رابطه دوستی

مردان بیشتر از زنان برای نوشیدن الکل با دوستانشان بیرون می رود ، چرا که الکل باعث می شود راحت تر بتوانند ابراز احساسات کنند و فرصت تخلیه احساسات انباشته و هیجانات مثبت و منفی را به آن ها می دهد. 

 

دوستی مردان با فعالیتهای مشترک تقویت و حفظ می شود و حتی اگر ارتباط دائمی برقرار نکنند یا با هم در تماس نباشند همچنان رابطه شان را محفوظ می دانند. 

وابستگی عاطفی جایی در دوستی مردانه ندارد و اغلب بعد از دعوا و مشاجره همچنان دوست می مانند در حالی که زنان بعد از مشاجره احساس ناامیدی پیدا کرده و انگیزه شان برای ادامه دوستی کاهش پیدا میکند. 

 

زنان برای حفظ رابطه دوستی نیاز به تماز بیشتر دارند و از طنز برای طعنه زدن به دوستشان استفاده نمی کنند و از ترس این که ممکن است احساسات دوستشان لطمه ببیند با او شوخی نمی کنند ، در حالی که مردان به راحتی یکدیگر را مسخره می کنند. 

 

گفتگوی های دوستانه

یکی از تفاوت های کلیدی نگاه پسران و دختران به دوستی ، میزن تماس ، وقت گذاشتن برای دوستی و مسائل شخصی است که در موردش با دوستتان صحبت میکند. 

مردان اغلب در مورد تمام تغییرات سبک زندگی با دوستانشان حرف نمی زنند.

مردها میتوانند حتی سال ها بدون ارتباط با دوستشان بگذرانند و همچنان او را به عنوان دوست صمیمی بشناسند. 

 

بسیاری از فعالیت های مردانه مستلزم حرف زدن نیست مثل تماشای برنامه های ورزشی ، بازی والبیال یا زدن وزنه های سنگین که امکان حرف زدن را از آن ها می گیرد. 

در مقابل اگر زنی از دوست صمیمی اش دور شود و با او تماسی نداشته باشید به احتمال بیشتری علاقه اش را برای دوستی از دست می دهد و تصور میکند از هم جدا شده اند. 

دوستی های مردانه از آنجا که تمایل کمتری به صمیمیت دارند نسبت به دوستی های زنانه کمتر شکننده است. 

 

به اشتراک گذاشتن احساسات

زنان  در راوابط دوستانه شان احساسات را به اشتراک می گذارد ولی مردان تمایلی در به اشتراک گذاشتن احساساتشان با دیگر مردان ندارند و ترجیح میدهند احساسات درونی شان را با همسر ، دوست دختر ، خواهر یا سایر دوستان زن مطرح کنند. 

 

منبع: بیتوته

دیدگاه

پیشنهاد سردبیر

آخرین اخبار

پربازدیدترین ها

خواندنی