این ۴ کشور مقصد جدید ایرانیها برای کارند
مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کار گفت: موجبات امضای صورتجلسه پنجمین نشست کمیته مشترک اعزام نیروی کار ایرانی به قطر درجهت تسهیل صدور ویزای کار برای نیروی کار مازاد ایرانی به وجود آمده است.
امید ملک، مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره نقش کاریابیها در اعزام نیروی کار به خارج از کشور گفت: در همه جای دنیا مؤسسات کاریابی تکیه گاه خوبی برای دولتها هستند. دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار که اخیراً بر اساس ساختار جدید شکل گرفته، در همین راستا برنامههای خود را دنبال نموده و ضمن حمایت از کاریابی ها، در تلاش است از مؤسسات کاریابی به عنوان بازوی خود برای پیشبرد اهداف خود در حوزه اشتغال استفاده نماید.
وی ادامه داد: به طور کلی سیاست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارتخانه نیز این است که از مؤسسات کاریابی خصوصی هم حمایت کند و هم از توان آنها به نحو شایسته در توسعه سیاستهای فعال بازار کار بهرهبرداری نماید. مؤسسات مشاوره شغلی و کاریابی، تسهیلکننده ارتباط کارجو و کارفرما هستند و کاریابیها در استخدام و اشتغال نیروهای مهارت دیده در خارج از کشور به منظور کسب سهم از بازار کار جهانی نیز میتوانند نقش مهمی را برعهده داشته باشند.
ملک بیان کرد: به منظور ساماندهی و ضابطه مند کردن فعالیت دفاتر کاریابی خارجی که در سنوات اخیر غالباً در حوزههای مهاجرت به قصد اقامت دایم و اخذ ویزاهای غیرکاری فعالیت مینمودند، به پیشنهاد این دفتر اصلاحیه آیین نامه اجرایی کاریابیها در هیات دولت تصویب گردید.
مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کار افزود: بر اساس مفاد آیین نامه اجرایی جدید، حوزه فعالیت دفاتر کاریابی خارجی مختص و محدود به اخذ ویزای کار گردیده و دفاتر کاریابی خارجی حق فعالیت در امور نامرتبط با وظیفه اصلی خود همچون اخذ ویزای تحصیلی، سرمایه گذاری، تجاری، استارت آپ و گردشگری را ندارند.
وی بیان کرد: در راستای استفاده از فرصتهای شغلی موجود در بازار کار بینالملل، موضوع اعزام نیروی کار ایرانی مازاد به خارج از کشور به طور ضابطه مند در دستور کار این دفتر قرار دارد. در همین ارتباط دفاتر کاریابی خارجی به عنوان متولی امر اعزام نیروی کار نقش به سزایی در افزایش سهم کشور از مبادلات جهانی نیروی کار را بر عهده دارند، این دفاتر ضمن انجام راهنمایی و مشاورههای شغلی لازم با جویندگان کار و افزایش سطح مهارتی و فنی بیکاران از طریق معرفی به مراکز آموزش فنی و حرفهای و مراکز آموزش زبان خارجه زمینه تسهیل و تسریع در حضور ضابطه مند و قانونی در بازار کار جهانی و بهرهمندی از مزایای مترتب بر آن از جمله ارزآوری، انتقال دانش جدید و به روز جهان به داخل کشور و.... را فراهم میسازند.
ملک درپاسخ به اینکه درحوزه اعزام نیروی کار چه برنامه هایی از سوی دولت و دفاتر کاریابی دنبال میشود؟ گفت: برنامههای متعددی توسط وزارت در حال اجراست. از جمله میتوان به فراهم نمودن بسترلازم به منظور انعقاد تفاهمنامه با کشورهای نیروپذیر به منظور اعزام نیروی کار مازاد ایرانی از طریق دفاتر کاریابی خارجی اشاره کرد.
وی گفت: همچنین ضابطه مند نمودن فعالیت دفاتر کاریابی غیر دولتی خارجی در چارچوب تصویب واصلاح آییننامه و دستورالعملهای اجرایی صادره، نظارت و بازرسی مستمر از عملکرد دفاتر کاریابی غیر دولتی خارجی به منظور فعالیت در چهارچوب ضوابط ابلاغی وبرخورد قانونی با موسسات و شرکتهای غیر قانونی فعال در حوزه اعزام نیروی کار به خارج از کشور از جمله این برنامهها است.
مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کارادامه داد: در همین ارتباط و با عنایت به رویکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر فراهم نمودن زمینه اعزام نیروی کار مازاد ایرانی به خارج از کشور بالاخص حوزه خلیجفارس و کشورهای همسایه ایران، اقدامات اساسی با همکاری وزارت امور خارجه و دستگاههای اجرایی ذیربط در جهت حضور موثر و ضابطه مند در بازار کار بینالملل در دست اجرا است که دراین راستا مقدمات همکاریهای مشترک با کشورهای قطر، ارمنستان، عراق و عمان فراهم گردیده و موجبات امضای صورتجلسه پنجمین نشست کمیته مشترک اعزام نیروی کار ایرانی به قطر در جهت تسهیل صدور ویزای کار برای نیروی کار مازاد ایرانی بهوجود آمد و بر ادامه همکاریها در خصوص تبادل اطلاعات و تجربیات در مورد روابط کار، اشتغال، کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای و به خصوص اعزام نیروی کار ایرانی به کشور قطر تاکید شد.
مدیر کل دفتر توسعه نهادهای اشتغال و هدایت نیروی کار وزارت کاربا بیان اینکهدفاتر کاریابی نیز با انجام اقداماتی در حوزه اعزام نیروی کار، زمینه تسهیل و بهبود فضای استفاده از بازار کار جهانی برای حضور موثر نیروی کار ایرانی را به وجود میآورند گفت: ثبت نام از متقاضیان اعزام نیروی کار به خارج از کشور بر اساس ضوابط ابلاغی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تشکیل بانک اطلاعاتی مورد نیاز است. و از جمله این اقدامات ارائه راهنمایی و مشاوره شغلی لازم به جویندگان کار متقاضی اعزام به خارج از کشور، شناسایی فرصتهای شغلی کشورهای هدف و نیروپذیر و اخذ پیشنهاد شغلی، بررسی و آشنایی با قوانین مهاجرت و جذب نیروی کار کشورهای خارجی به منظور فراهم نمودن زمینههای اشتغال نیروی کار ایرانی در کشورهای نیروپذیر، دریافت عناوین حرفه و مشاغل مورد نیاز کشور مقصد ومشاوره شغلی و تعیین سطح مهارتی و آموزش متقاضیان کار در خارج از کشور است.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی