اغلب ما در هنگام پخت ماکارونی اشتباهات متداولی را مرتکب می شویم. آیا تا به حال فکر کرده اید که دقیقا چه مقدار آب نیاز دارید، دقیقه چه زمانی ماکارونی را به آب اضافه کنید؟
اشتباهات پخت ماکارونی و پاستا که غذایتان را خراب می کند
۱ . عدم استفاده از آب کافی در پخت ماکارونی
نسبت آب به ماکارونی اهمیت دارد. اگر شما آب خیلی کمی استفاده کنید ماکارونی شما چسبنده و لعاب دار می شود.
شما برای هر ۴۵۰ گرم ماکارونی ۴ لیتر آب نیاز دارید.
۲ . اضافه کردن زودهنگام ماکارونی به قابلمه
افزودن پاستا به قابلمه ای که آبش در حال جوش نیست بزرگترین اشتباه ممکن است. این کار زمان پخت را افزایش داده و اجازه باز شدن به بافت ماکارونی نمی دهد. باید تا زمانی که آب قابلمه کاملا به قل قل بیوفتد صبر کنید سپس پاستا را به صورت پراکنده به آن اضافه کنید.
۳ . افزودن روغن به آب ماکارونی
برخی افراد به آب ماکارونی روغن زیتون اضافه میکنند تا از چسبیدن ماکارونی ها به هم جلوگیری کنند ولی این کار اشتباه است روغن می تواند مانع از چسبیدن سس به ماکارونی شود. اگر آب ماکارونی در حال قل قل زدن باشد و حباب های بزرگی ایجاد کند مطمئنا بعد از افزودن ماکارونی به آب ، به هم نمی چسبند. تنها چیزی که لازم است به آب ماکارونی بیفزایید نمک است.
۴ . به اندازه کافی نمک نمی زنید
یکی از نکات اصلی که برای طعم دادن به ماکارونی باید در نظر داشته باشید نمک است. قبل از اضافه کردن ماکارونی به آب باید به آن نمک بزنید. مزه آب باید کمی به شوری بزند ( مثل آب اقیانوس ) بنابراین به اندازه کافی نمک استفاده کنید. تقریبا برای هر ۵۰۰ میلی لیتر آب ، ۲ قاشق غذاخوری نمک لازم است.
۵ . زیادی هم زدن ماکارونی
احتمالا میدانید که برای پیشگیری از چسبیدن ماکارونی ها به هم باید آن ها را هم بزنید ولی نباید زیاده روی کنید. ماکارونی در ابتدای اضافه شده به آب قبل از این که نشاسته در اب آزاد شود به احتمال زیاد به هم می چسبد بنابراین فقط کافیست در دو دقیقه اول شروع پخت چند باری به آرامی ماکارونی را در قابلمه هم بزنید اصلا نیازی به هم زدن مداوم و زیاد ندارید.
۶ . پخت بیش از حد
بهطور سنتی پاستا به صورت آلدنته سرو می شود یعنی کمی باید سفت باشد. پخت بیش از حد پاستا اشتباه بزرگی است که منجر از بین رفتنبافت و کیفیت آن می شود. بهتر است زمان پخت پاستا را یک تا دو دقیقه کمتر از دستوری که پشت بسته نوشته شده است، تنظیم کنید.
۷ . آب ماکارونی را دور میریزید
از اشتباهات پخت ماکارونی اغلب آشپزهای خانگی بعد از پخت ماکارونی آن را آبکش کرده و آبش را دور می ریزند. ولی اضافه نکردن آب ماکارونی به سس آن یکی از بزرگترین اشتباهات ممکن است و شما فرصت بزرگی را برای افزودن طعم به غذای خود از دست می دهید. سعی کنید حتما مقداری از آب ماکارونی را برای تهیه سس استفاده کنید. افزودن آب ماکراونی به سس به بهبود طعم و قوام یکدست آن کمک میکند.
۸ . کم کردن مواد روی ماکارونی
این که از افزودن مواد سس یا پنیر روی ماکارونی اجتناب می کنید به این دلیل که داخل ماکارونی سس دارد کار اشتباهی است. افزودن مواد طعم دهنده مثل پنیر رنده شده یا تکه های گوشت یا برگهای خورد شده ریحان تازه می تواند طعم بهتری به ماکارونی شما بدهد. میتوانید از پنیر پارمزان، ریکوتا یا هر نوع پنیر دیگری روی پاستا استفاده کنید.
۹ . استفاده بیش از حد از سس
از اشتباهات پخت ماکارونی اغلب مردم تمایل دارند ماکارونی خود را در سس غرق کنند. اگر ماکارونی را دم نمی گذارید و فقط سس را با آن مخلوط کرده سرو می کنید احتمال این که سس به طور یکنواخت پخش نشود زیاد است ماکارونی باید مانند سالاد از سس پوشیده شود نه این که در سس غرق شود. می توانید ماکارونی را بعد از آبکش کردن در ماهیتابه سس ریخته کمی آب ماکارونی به آن اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا سس کاملا یکنواخت روی ماکارونی پخش شود.
۱۰ . ریختن ماکارونی در ظرف شور
مراقب باشید هنگام آب کش کردن ماکارونی یا شستن ظرفهای آن ، اضافه ماکارونی داخل خرد کن ظرف شور نریزد، غذاهایی که با آب باز می شوند مثل ماکارونی و برنج ادامه این روند را بعد از پخت هم ادامه می دهند و می توانند باعث بند شدن راه آب ظرف شور شوند.