این غذای پرطرفدار سنتی برای رفع عطش و خستگی گرمای تابستان بسیار مفید است. اگر در تهیهٔ آبدوغخیار از مواد مغذی مانند کشمش و گردو استفاده شود، انرژی از دست رفتهٔ بدن را به خوبی تامین میکند. ترکیب مواد لازم برای تهیهٔ آبدوغ خیار از دو پیمانه آب و یک پیمانه ماست به همراه نان خشک، تا خامه، مغز گردو و کشمش متفاوت است. این دستور نمونهای بیش نیست و میتواند بر حسب ذائقه تهیهکننده آن کم و زیاد شود.
ماست چکیده | ۲ پیمانه |
خامه | نیم پیمانه |
خیار | ۲-۳ عدد |
مغز گردو نیمکوب | نیم پیمانه |
کشمش بیدانه | نیم پیمانه |
سبزی خشک معطر | ۱-۲ قاشق غذاخوری |
ابتدا خیار را پوست بگیرید و ریز ریز کنید. ماست چکیده را هم بزنید و به آن آب اضافه کنید و داخل کاسه سوپخوری بزرگ بریزید. خیار خورده شده، سبزی کف مال شده، گردو، کشمش و خامه را به مایع داخل ظرف اضافه کنید.
بهتر است گردو و کشمش را یک ساعت قبل خیس کنید و از نان خشک برای ترید در آن استفاده کنید زیرا نان تازه، حالت خمیری به آبدوغخیار میدهد. بعد از آماده شدن آبدوغخیار آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید و از یخ برای خنک کردن آن استفاده نکنید تا مایع آن خیلی رقیق نشود.
اگر طرفدار طعم ترش و تیز در آبدوغخیار هستید از کشک و دوغ آبعلی استفاده کنید و خامه و ماست شیرین را حذف کنید.