گردو دارای طبیت گرم است و از جمله مواد مغذی است که از دیرباز در تغذیه بسیار مورد توجه بوده است. مقدار فسفری که در آن موجود است با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری میکند.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو
گردو از جمله مغزهایی است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله آنها می توان موارد زیر را نام برد:
ویتامین E: گردو دارای مقدار زیادی از ویتامین E می باشد که برای سرطان بسیار مفید است.
ویتامین B6: ویتامینی که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. که نبود آن سبب کم خونی (آنمی) می شود.
فسفر: حدود 1٪ از بدن را فسفر تشکیل می دهد. مقدار زیادی از این ماده معدنی در استخوان ها یافت می شود و اهمیت بسزایی بر بدن ما دارند.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز از آن نام برده می شود. که کمبود آن در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص خواهد شد.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده معدنی مهم در مغزها از جمله مغز گردو ، میوه ها، غلات کامل و سبزیجات یافت می شود.
مس: از جمله خواص گردو برای سلامتی می توان به مس موجود در آن اشاره کرد. که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز می شود.
ارزش غذایی گردو:
در 100 گرم از مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است:
آب 3/5 گرم
پروتئین 14/8 گرم
ویتامینA آ 30 واحد
ویتامین B1 مقدار 0/35 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/12 میلی گرم
مقدار ویتامین ب3 1 میلی گرم
دارای ویتامین ث 2 میلی گرم
آهن 3 میلی گرم
سدیم 2 میلی گرم
پتاسیم 50 میلی گرم
مواد چربی 65 گرم
مواد نشاسته ای 13 گرم
کلسیم 100 میلی گرم
فسفر 380 میلی گرم
خواص دارویی گردو :
از قدیم در طب ایران گردو را گرم و خشک می دانند.
گردو؛ غذای مغز
گردو را با عنوان “غذای مغز” هم می شناسند که این نام فقط به خاطر شباهت آن به مغز نمی باشد، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
گردو، داروی ضد سرطان
تحقیقات نشان داده اکسیداسیون چربیها در جریان خون به سلامت فرد آسیب میزند و منجر به آترواسکلروزیس (تصلب شرائین) میشود و رژیم حاوی گردو اکسیداسیون لیپیدهایخون را کاهش میدهد. به علاوه گردو حاوی فلاونوئیدی بنام اسید الاژیک است که این ماده میتواند رشد سلولهای سرطانی را مسدود کند. و از خواص گردو برای سلامتی است
گردو در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مفید است. وجود آنتی اکسیدانها و فیتوسترول ها در گردو در کاهش ابتلا به این بیماری مفید است.
طبق تحقیقات تازه خوردن گردو بعد از غذا ممکن است باعث کاهش آسیب هایی شود که غذاهای چرب به سرخرگ ها وارد می کنند.گردو غنی از ترکیباتی است که تا حدودی از سفت شدن سرخرگ ها جلوگیری و به حفظ انعطاف پذیری آنها کمک می نماید.
گردو حاوی آرژینین، یک آمینو اسید است که بدن از آن برای تولید اکسید نیتریک استفاده می کند. وجود این ماده برا ی حفظ خاصیت انعطاف پذیری قلب لازم است.
گردو همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و اسید آلفا-لینولئیک (ala)- یک نوع اسید چربی امگا3 نباتی با خواص بهداشتی است. به گفته محققان و کارشناسان تغذیه مصرف بالای این اسید چرب فرد را در برابر حمله قلبی محافظت میکند.
خواص گردو برای سلامتی
پوکی استخوان
جنین و زنان باردار
قلب
لاغری و کاهش وزن
کبد چرب
جوان سازی پوست صورت
مرطوب کننده طبیعی پوست
رفع سیاهی دور چشم
تقویت و افزایش رشد مو
درمان شوره سر
مردان
تقویت حافظه و تمرکز
نوزادان و کودکان
یبوست
نقرس
استرس و افسردگی
یابت و قند خون
سرطان
تقویت سیستم ایمنی بدن
فشار خون
چربی و کلسترول خون
ضد التهاب طبیعی
درمان بی خوابی شبانه
سنگ کیسه صفرا
درمان صرع
فواید خوردن گردو در صبح ناشتا
از گذشته تا به امروز تغذیه مناسب و سالم به همه افراد توصیه شده است؛ رعایت کردن تغذیه باعث میشود تا حال روحی و البته جسمی خوبی را داشته باشیم. اما تاکنون با خودتان فکر کردهاید که مهمترین وعده غذایی در طول روز کدام است؟! بله، درست حدث زدید. وعده صبحانه بهترین وعده غذایی است.
خوردن صبحانه مقوی، مفید و البته لذید، می تواند با خوردن گردو در صبح ناشتا شروع شود تا در طول روز انرژی بیشتری برای انجام کارها داشته باشیم و در نتیجه روز خود را با تمرکز بالاتری به اتمام برسانیم.