ستی مولایی؛ هر کسی که به ترکیه سفر کرده، احتمالاً برای یک بار هم که شده یکی از بورکهای ترکی را تست کرده است. آنها محبوبترین آیتم صبحانه یا میان وعده هستند.
خوشبختانه دیگر مثل قدیم مجبور به درست کردن لایههای یوفکا نیستیم. خمیرهای یوفکا به راحتی در فروشگاه ها پیدا می شود.
انواع مختلف بورک باعث شده تا برای سلیقه های مختلف این بورک های خوشمزه پخته شود. بورک های پنیری، اسفناج، سیب زمینی یا گوشت از پرطرفدارترین مواد پرکننده برای خانواده بورک ها هستند، اما بورک اسفناج از همه آنها پر طرف دارتر است.
مواد لازم:
اسفناج: ۴۰۰ گرم
شیر:½ لیوان
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سیر: ۲ حبه
خمیر یوفکا: به تعداد کافی
پنیر خامه ای: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
کنجد: برای تزئین
درست کردن بورک اسفناج آسان است اما نیاز به زمان و صبر کافی دارد. برای دستیابی به بهترین نتایج، فقط باید چند مرحله ساده را دنبال کنید:
مرحله اول
ابتدا اسفناج را می شوییم و به همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حدود ۱۰ دقیقه زمان برای پخت کاملا اسفناج زمان نیاز است.
مرحله دوم
فیلینگ اسفناج را آماده کنید، ابتدا یک تابه بزرگ با پایه سنگین را روی حرارت متوسط قرار دهید و روغن زیتون را اضافه کنید سپس پیاز و سیر را تفت دهید تا شفاف شوند. فلفل دلمهای، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و پاپریکا را اضافه کنید، یک دقیقه دیگر تفت دهید و مدام هم بزنید. اسفناج را اضافه کنید و تفت دهید تا آب اسفناج کاملا تبخیر شود. قبل از استفاده از آن برای بورک، اجازه دهید فیلینگ کاملا خنک شود.
مرحله سوم
سس را آماده کنید: 2 عدد تخم مرغ + 1 عدد سفیده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و کمی هم بزنید. شیر و روغن نباتی را داخل آن بریزید و هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس کنار بگذارید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
مرحله چهارم
بورک را رول کنید، فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. یک سینی فر مستطیلی به ابعاد 35 در 25 سانتی متر یا یک سینی گرد به قطر 28 سانتی متر را با یک ورقه پخت بپوشانید. روی یک تکه یوفکا روی سطح کار گذاشته و 2 تا 3 قاشق غذاخوری از سس را روی آن بریزید، سس را با قلم مو به طور مساوی روی لایههای یوفکا پخش کنید. مواد لازم را به 3 قسمت تقسیم کنید و ⅓ آن را به طور مساوی روی یوفکا بریزید.
مرحله پنجم
یوفکا را به چهار قسمت تقسیم کنید. شما 4 مثلث بزرگ خواهید داشت. یکی از مثلث ها را بردارید و از ضلع بزرگ به شکل های مختلف مانند: بورک سیگاری، حلزونی یا مدل گل رز و مربع درست کنید (این روش سلیقه ای است).
مرحله ششم
از کنجد برای تزئین بورک ها قبل از پخت استفاده کنید.
نکته: