خورش آرتیشو یونانی؛ غذای محبوب گیاهخواران!

ستی مولایی؛ کنگر فرنگی مدرن یونانی یک غذای بسیار محبوب در میان گیاهخواران بوده و برای افرادی که به دنبال غذای سالم می‌گردند، پیشنهاد بسیار عالی است. درست کردن این غذا بسیار آسان و در عین حال برای ما ایرانی‌ها جدید است. علاوه بر آن؛ کنگر فرنگی یا آرتیشو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی بوده و سطح کلسترول را کاهش می‌دهد و بر روی عملکرد کبد تاثیر مثبت دارد. 

مواد لازم

روغن زیتون: 120میلی لیتر

پیاز ریز خرد شده: 80 گرم

تره (قسمت سفید)، ریز خرد شده: 50 گرم

پیازچه، ریز خرد شده: 2 عدد

سیر، ریز خرد شده: 1 حبه

هویج، به ورقه های متوسط: 3 عدد

کنگر فرنگی یا آرتیشو:  500 گرم

سیب زمینی خرد شده در مکعب های متوسط: 2 عدد ​​(تقریباً 200 گرم)

نخود سبز یا کوکیا تازه: 100 گرم

نعناع و جعفری:   250 گرم

آب یا آب سبزیجات: 250 میلی لیتر

لیمو بزرگ: 2 عدد

شوید، ریز خرد شده: 4 شاخه

نمک، فلفل:  به میزان لازم

مرحله اول:

یک ماهیتابه بزرگ (30 سانتی متری) روی حرارت متوسط ​​رو به بالا قرار دهید. سپس روغن زیتون، پیاز، سیر، پیازچه و نمک را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.

مرحله دوم:

کنگر فرنگی را اضافه کرده و 3 دقیقه تفت دهید. سپس سیب زمینی و هویج را اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر تفت دهید و با کاردک با دقت هم بزنید. نخود و آب را اضافه کرده و درب آن را بگذارید. وقتی به جوش آمد، حرارت را روی متوسط ​​تا کم قرار دهید. به مدت 30 تا 35 دقیقه بگذارید تا سبزیجات نرم شوند.

خورش کنگر فرنگی

مرحله سوم:

ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. بعد از آن لیموها را آب گرفته و با شوید و فلفل تازه آسیاب شده به خورش اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. در صورت نیاز دوباره خورش را مزه کرده تا از ادویه آن مطمئن شوید.

مرحله چهارم:

اجازه دهید خورش کنگر به مدت 10 دقیقه خنک شود. در مرحله آخر؛ خورش را همراه با پنیر فتا سنتی و نان برشته تازه سرو کنید!

منبع