ستی مولایی؛ کنگر فرنگی مدرن یونانی یک غذای بسیار محبوب در میان گیاهخواران بوده و برای افرادی که به دنبال غذای سالم میگردند، پیشنهاد بسیار عالی است. درست کردن این غذا بسیار آسان و در عین حال برای ما ایرانیها جدید است. علاوه بر آن؛ کنگر فرنگی یا آرتیشو سرشار از آنتیاکسیدانها و فیبرهای غذایی بوده و سطح کلسترول را کاهش میدهد و بر روی عملکرد کبد تاثیر مثبت دارد.
مواد لازم
روغن زیتون: 120میلی لیتر
پیاز ریز خرد شده: 80 گرم
تره (قسمت سفید)، ریز خرد شده: 50 گرم
پیازچه، ریز خرد شده: 2 عدد
سیر، ریز خرد شده: 1 حبه
هویج، به ورقه های متوسط: 3 عدد
کنگر فرنگی یا آرتیشو: 500 گرم
سیب زمینی خرد شده در مکعب های متوسط: 2 عدد (تقریباً 200 گرم)
نخود سبز یا کوکیا تازه: 100 گرم
نعناع و جعفری: 250 گرم
آب یا آب سبزیجات: 250 میلی لیتر
لیمو بزرگ: 2 عدد
شوید، ریز خرد شده: 4 شاخه
نمک، فلفل: به میزان لازم
مرحله اول:
یک ماهیتابه بزرگ (30 سانتی متری) روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. سپس روغن زیتون، پیاز، سیر، پیازچه و نمک را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید.
مرحله دوم:
کنگر فرنگی را اضافه کرده و 3 دقیقه تفت دهید. سپس سیب زمینی و هویج را اضافه کنید و 3 دقیقه دیگر تفت دهید و با کاردک با دقت هم بزنید. نخود و آب را اضافه کرده و درب آن را بگذارید. وقتی به جوش آمد، حرارت را روی متوسط تا کم قرار دهید. به مدت 30 تا 35 دقیقه بگذارید تا سبزیجات نرم شوند.
مرحله سوم:
ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. بعد از آن لیموها را آب گرفته و با شوید و فلفل تازه آسیاب شده به خورش اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. در صورت نیاز دوباره خورش را مزه کرده تا از ادویه آن مطمئن شوید.
مرحله چهارم:
اجازه دهید خورش کنگر به مدت 10 دقیقه خنک شود. در مرحله آخر؛ خورش را همراه با پنیر فتا سنتی و نان برشته تازه سرو کنید!