به گزارش محیانیوز؛ برنج یکی از رایج ترین غلات مصرفی در سراسر جهان است. انواع زیادی از برنج وجود دارد که کار انتخاب را راحت می کند. برنج یک پنجم کل کالری مصرف شده در سطح جهان را شامل می شود.
برنج سفید که به عنوان برنج غنی شده نیز شناخته می شود، یکی از محبوب ترین انواع آن است.
برنج سفید برنج تصفیه شده است، به این معنی که برای از بین بردن پوسته بیرونی، لایه های سبوس و جوانه آن آسیاب شده است.
باوجود رایج بودن، برنج سفید به دلیل نحوه فرآوری اش، به خصوص در مقایسه با برنج قهوهای، می تواند مضر هم باشد.
ممکن است شنیده باشید که برنج سفید به عنوان کربوهیدرات بد یا منبع کالری خالی توصیف می شود. با این حال، آیا ارزش دارد که به طور کامل از آن بگذریم؟
برنج سفید منبع کربوهیدرات است که منبع اصلی سوخت بدن به حساب می آید.
به علاوه، بسیاری از انواع برنج سفید، حداقل در آمریکا، با ویتامین های B غنی شده اند که ممکن است به حمایت از سطح انرژی نیز کمک کند.
وجود آرسنتک در برنج سفید
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله Nutrients، تمام ویتامین های B، به استثنای فولات، حداقل در یک مرحله (اگر نه بیشتر) از سیستم تولید انرژی در سلول نقش دارند.
با توجه به آنچه گفته شد، دریافت یک دوز از هر ویتامین B برای به دست آوردن انرژی ضروری است.
مقدار بسیار کم آن تولید انرژی بدن شما را محدود می کند، که به طور بالقوه می تواند تأثیر منفی بر متابولیک و سلامت عمومی شما داشته باشد.
به گفته مناکر، آرسنیک یک عنصر کمیاب است که مصرف مکرر و زیاد آن می تواند منجر به برخی پیامدهای ناخوشایند برای سلامتی شود.
او می گوید: آرسنیک در برنج وجود دارد، بنابراین وقتی این دانه را مصرف می کنید، یعنی این عنصر را مصرف کرده اید.
اگرچه برنج سفید نسبت به برنج قهوه ای آرسنیک کمتری دارد، اما همچنان مهم است که از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید. برخی از گزینه هایی که آرسنیک کمتری دارند و ارزش امتحان کردن دارند عبارتند از: کینوا، بلغور و فارو.
منگنز در برنج
به نظر می رسد که مصرف برنج سفید ممکن است در مورد سلامت استخوان ها انعطاف زیادی داشته باشد.
ماناکر می گوید: همه ما می دانیم که کلسیم و ویتامین D از مواد مغذی مهم برای سلامت استخوان هستند. اما یک ماده مغذی برای سلامت استخوان، منگنز است که در برنج سفید یافت می شود.
سندرم متابولیک
برخی مطالعات نشان میدهند که بین مصرف برنج سفید و خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط وجود دارد.
طبق گفته کلینیک مایو، سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط است که با هم اتفاق می افتد و خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
این شرایط شامل قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر، افزایش فشار خون و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید است.
منبع: ایت دیس