در این روش خون روی یک تراشه سیلیکونی قرار میگیرد و با کمک هوش مصنوعی پروتئینهای موجود در آن شناسایی میشود. فیزیکدانان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) روش جدیدی را با کمک نانوتکنولوژی، هوش مصنوعی و زیست شناسی مولکولی طراحی کردهاند که میتواند نشانگرهای پروتئین بیماری آلزایمر را ۲۰ سال قبل از بروز علائم آن در خون جستجو و شناسایی کند.
تشخیص زودهنگام آلزایمر محققان در این مطالعه یک تراشه سیلیکونی فوقالعاده نازک با حفرههای کوچک ایجاد کردهاند که با قرار دادن مقداری خون روی آن، میتوان مخلوط پیچیدهای از پروتئینهای موجود در خون را جدا کرد. سپس این تراشه در دستگاهی به اندازه گوشی قرار میگیرد و با کمک یک الگوریتم هوش مصنوعی، محققان به دنبال نشانههای پروتئینی میگردند که با علائم مرتبط با شروع زودهنگام بیماری آلزایمر مطابقت دارند. این نشانگرها تخریب عصبی زودهنگام را نشان میدهند و در حال حاضر بهترین راه مقابله با پیشرفت آلزایمر، تشخیص زودهنگام است.
پروفسور «پاتریک کلوت»، یکی از نویسندگان این مطالعه از ANU میگوید: «در حال حاضر، آلزایمر بیشتر براساس نشانههایی از زوال روانی تشخیص داده میشود که در آن مرحله بیماری آسیب جدی به مغز وارد کرده است. تشخیص زودهنگام که برای درمان مؤثر یک امر حیاتی است، معمولاً شامل روشهای جراحی و گرانقیمت بیمارستانی مانند پونکسیون کمری میشود که میتواند از نظر جسمی و ذهنی برای بیماران ضرر داشته باشد.» محققان در آزمایشهای خود متوجه شدند که مدل آنها دقت قابلتوجه و بالایی (۹۶.۴ درصد) را در شناسایی ترکیبی از چهار پروتئین ارائه میکند.