نرخ نان در سامانه اسنپفود چندبرابر قیمت واقعی نان است اما تاکنون برای برخورد با این گرانفروشی محرز از سوی دستگاههای نظارتی اقدامی صورت نگرفته است. نان سنگک که نرخ آن با احتساب آرد یارانهای 3 هزار تومان تعیین شده است، در اسنپفود با قیمت حداقلی 10 هزار تومان عرضه میشود که بر اساس گزارشهای مردمی نانوایان فروش نان در اسنپ را در اولویت قرار میدهند و حتی هنگامی که مشتریان در صف و منتظر پخت نان هستند نیز ابتدا نان سفارشی اسنپ را آماده و ارسال میکنند و سپس به مشتریان حضوری خدمات میدهند. برخی از مشتریان نانوایی از فروش اجباری نان کنجدی گلایه دارند و عامل اصلی آن را قیمتگذاریهای نجومی نان در اسنپفود میدانند که راه را برای فروش اجباری نان و عرضه نان با قیمتهایی بسیار بالاتر از نرخ مصوب عادیسازی کرده است.
در نظر داشتیم در این گزارش فروش نان در اسنپ را از زوایای مختلف نانوا، مشتری و نهادهای نظارتی مورد بررسی قرار دهیم اما پیگیریهای خبرنگار ما از مدیرکل تعزیرات حکومتی شهرستانهای استان تهران به نتیجه نرسید و با وجود پیگیریهای متعدد و ارائه محورهای گفتوگو این مسئول از اظهارنظر در خصوص گرانفروشی نان در اسنپ خودداری کرد. فروش نان در اسنپ بر اساس درخواست و سلیقه مشتری
محمد برکاتی نایبرئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به عرضه نان در اسنپ و مشکلاتی که برای نانوایان بههمراه دارد اظهار داشت: مشکل اصلی اعتراضها بهدلیل فروش نان از نانواییهایی است که از سهمیه آرد یارانهای برخوردارند لذا بهتر است سازوکار مناسبی برای عضویت نانواییهایی که با آرد غیریارانهای فعالیت دارند در اسنپ اندیشیده شود.
وی افزود: وقتی مشتری در نانوایی درخواست نان دوروکنجد، سبوسدار یا سبزیجات را دارد، با توجه به اینکه خواست و سلیقه مشتری در پخت نان در نظر گرفته شده است، هزینه بیشتری نیز دریافت میشود! نایبرئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ری در ادامه گفت: در زمان حاضر مشتری درخواست انواع نان اعم از سبوسدار، کنجدی سفید یا غیره را دارد اما این موارد در کارتخوان هوشمند تعبیه نشده است، لذا درخواست داریم در این مقوله تجدیدنظر شود و سلیقه و خواست مشتری نیز در پرداخت هزینه نان منظور شود. برکاتی تصریح کرد: فروش نان در اسنپ بر اساس خواست مشتری است و قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و در واقع عرضه نان در اسنپ هزینههای مختلفی اعم از کارمزد، ارسال و… دارد که متأسفانه در پایان به اسم نانوا تمام میشود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه مجوز برای نانواییهای آزادپز در حال صدور است میتوان برای جلوگیری از برخی تخلفات احتمالی امکان ارائه نان در اسنپ را فقط برای واحدهای آزادپز اجرایی کرد و نانواییهای دارای سهمیه آرد یارانهای امکان عقد قرارداد با اسنپ را نداشته باشند. نایبرئیس اتحادیه نانوایان شهرستان ری گفت: با توجه به هزینههای مازادی که فروش نان در اسنپ برای نانوا بههمراه دارد، در واقع نان با قیمت مصوب عرضه میشود و مازاد این هزینه مربوط به نوع بستهبندی و نوع پخت (کنجدی، سبزیجات یا وزن بیشتر نان و غیره) است و اغلب نانوایان در ساعات غیرپیک تمایل به همکاری با اسنپ دارند زیرا در ساعات پیک مشتری حضوری و ایستایی در اولویت خدماترسانی است.
این اظهارات برکاتی درحالی است که نگاهی به قیمتها و بستهبندی انواع نان در اسنپ نشان میدهد، نهتنها بهعنوان مثال نان ساده بدون کنجد و سبوس، با چند برابر قیمت فروخته میشود، بلکه احتمالاً منظور نایبرئیس اتحادیه نانوایان ری از بستهبندی، زحمت گره زدن یک نایلون است که نانوا میکشد تا نان، بهتر روی فرمان موتور پیک اسنپ قرار بگیرد! البته آقای برکاتی توضیح و دلیلی هم برای اینکه چرا یک نان ساده که قیمت مصوب آن 500 تومان است، باید در اسنپ 1500 تومان به فروش برسد