جدول میزان افزایش رتبه‌های اسمی در رتبه بندی معلمان

رتبه بندی معلمان از مهمترین موضوعات این روز‌های وزارت آموزش و پرورش است که حالا علاوه بر رتبه بندی معلمان، میزان بودجه و منبع هزینه رتبه بندی معلمان سوال بسیاری از فرهنگیان است که در اندیشه معاصر علیرغم پاسخ به این سوالات در مورد پایان رسیدگی به اعتراضات رتبه بندی معلمان مطالبی آورده ایم که در ادامه می‌خوانید.

علیرضا منادی گفت: ساماندهی نیرو‌های آموزش و پرورش یکی از برنامه‌های کمیسیون آموزش مجلس است. ۱۶۰ هزار میلیارد تومان مربوط به مصوبه کمیسیون آموزش و برای رتبه بندی معلمان ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است.

به گفته وی ایران در زمینه تولید علم رتبه پانزدهم دنیا را کسب کرده ایم.

بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه در این کمیسیون همسان سازی حقوق برای وزارت علوم و رتبه بندی فرهنگیان طراحی و اجرا شده است، گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان و قانون رتبه بندی معلمان همچنین استخدام معلمان نهصت سواد آموزی از جمله قانون‌های مصوب شده کمیسیون آموزش مجلس است.

وی تاکید کرد اعتراض‌ها به رتبه بندی معلمان تا پایان مهر انجام خواهد شد و با رتبه بندی معلمان یک تحول در حقوق معلمان ایجاد شده است.

منادی افزود: الان ۶۰ هزار استاد در مجموعه وزارت علوم و ۱۸ هزار استاد وزارت بهداشت داریم و همسان سازی حقوق وزارت علوم با بهداشت انجام شده است. همچنین در سال تحصیلی جدید ۱۶ میلیون ۷۰۰ هزار دانش آموز ثبت نام کرده اند.

منادی بیان کرد: بر اساس مصوبات ۱۵درصد اعتبارات دانشگاه باید مربوط به امور پژوهشی و پنج درصد نیز برای امور فرهنگی در نظر گرفته شود.

او با اشاره به اینکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع آمایش دانشگاه‌ها به تصویب رسیده است، گفت: برنامه ریزی شده که تعداد شرکت‌های دانش بنیان به بیش از ۳۰هزار شرکت برسد. همچنین در برنامه هفتم توسعه سهم بودجه آموزش و پرورش باید ۱۵ درصد بودجه عمومی دولت برسد و برای تامین ۱۱ هزار معلم از نیرو‌های جدید تازه گزینش شده در آزمون استخدامی استفاده کنند.

میزان افزایش رتبه‌های اسمی در طرح رتبه بندی معلمان

افزایش رتبه‌های اسمی هر رتبه ۱۰ درصد (حق شغل+حق شاغل+فوق العاده شغل) تقریبا از ۳۰۰ تا ۷۵۰ هزار تومان است.

رتبه‌های عددی رتبه‌های قدیم هستند.

رتبه۱ با دو سال خدمت

رتبه ۲ (پایه) با ۶ سال سابقه و حداقل ۴ سال فاصله با رتبه ۱

رتبه ۳ (ارشد) ۱۲ سال خدمت با تعجیل و حداقل سه سال فاصله با رتبه ۲

رتبه۴ (خبره) ۱۸ سال سنوات با تعجیل و حداقل سه سال فاصله با رتبه ۳

رتبه۵ (عالی) ۲۴ سال خدمت و حداقل سه سال فاصله با رتبه ۴

رتبه‌های اسمی (رتبه بندی معلمان)

این رتبه‌ها درصدی از جمع سه بند حکم (حق شغل+حق شاغل+فوق العاده شغل)

رتبه آموزشیار معلم ۴۵ درصد

رتبه مربی معلم ۵۵ درصد

رتبه استادیار معلم ۶۵ درصد

رتبه دانشیار معلم ۷۵ درصد حداقل ۱۵ سال سابقه تجربی

رتبه استاد معلم ۹۰ درصد و حداقل ۲۱ سال سابقه تجربی