جایزه مصطفی (ص) نوبل اسلامی است

برگزاری پنجمین دوره جایزه علم و فناوری مصطفی(ص) در اصفهان  ثابت کرد که این شهر دارای ظرفیت های بزرگ علمی، فرهنگی، اجتماعی، و فناوری است.


در روز چهارم این رویداد دانشمندان برگزیده در مصاحبه های مطبوعاتی، دستاوردهای خود و تاثیر آنها در جهان را بازگو کردند.


علی اکبر صالحی، معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم در گفتگو با ایران پرس،  اظهار داشت: جایزه مصطفی(ص) مورد اعتماد جهانیان است تا حدی که مجله ساینس از آن به عنوان نوبل اسلامی یاد می کند.

وی تصریح کرد: با توجه به انواع دیپلماسی موجود، جایزه مصطفی(ص) جز دیپلماسی علمی است.

قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم در ادامه افزود: دیپلماسی یعنی ایجاد تفاهم با استفاده از ابزار علم که دانشمندان جهان دور هم جمع شوند، که اگر دیپلماسی علمی به خوبی پیاده شود زمینه اتصال دانشمندان جهان اسلام فراهم می شود. علم امری است که نیاز به همکاری های جمعی دارد.

علی اکبر صالحی بیان کرد: وقتی دانشمندان و فرهیختگان جهان اسلام پس از شناخت هم با هم متحد شدند یقیناً این امرمی‌توانند منجر به فراهم کردن ارتباطات تجاری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی شود که جایزه مصطفی(ص) چنین ویژگی هایی را داراست.

وی تصریح کرد:  جایزه مصطفی(ص) جایگاه ویژه‌ای را در بین دانشمندان جهان به خود اختصاص داده است، چراکه شاخص های دقیق و بدون رانتی را جهت شناسایی و معرفی دانشمندان دارد.

 قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: داوران جایزه مصطفی (ص) داوران بین‌المللی و داخلی بدون در نظر گرفتن موضوعات شخصی قضاوت می کنند.