اگر می خواهید سری به یکی از زیباترین دریاچه های شمال ایران بزنید باید راهی شهر رشت و پارک جنگلی سراوان شوید.
در بدو ورود به پارک جنگلی سراوان در سمت چپ خود به جلوه ای تماشایی از این دریاچه برخورد می کنید که در ابتدا همچون زمینی پوشیده از چمن به نظر می رسد اما ردی از قایق ها روی دریاچه نظرتان را عوض می کند.
دلیل این اتفاق نیز این است که سطح دریاچه با پوششی از گیاهان سبزرنگ پوشیده شده و شما را به اشتباه می اندازد.
اگر قصد بازدید از دریاچه سراوان را دارید، قایق سواری روی آن را نیز فراموش نکنید.
قایق سواری با قایق های پدالی روی دریاچه چنان جذاب است که کمتر کسی دست رد به آن می زند؛ طبیعت این خطه چنان زیباست که هر کسی را برای گشت و گذار در دریاچه وسوسه می کنند.
سوار بر قایق ها شوید، به دل جنگل بزنید و غرق در سکوت و آرامش، از کشف زیبایی های خلقت لذت ببرید.
دریاچه ی سراوان یکی از بکرترین مناطق برای بازدید و گردشگری است. منظره ی زیبای این دریاچه در سمت چپ ورودی فاز دوم پارک جنگلی قرار گرفته که در نگاه اول مردم تصور می کنند که چمنزار روبه رویشان است.
این پوشش سبز رنگ مرداب سراوان را مبدل به یک جاذبه زیبا برای گردشگران کرده است.
این دریاچه به همراه پارک جنگلی در اطراف آن فاصله نزدیکی تا رشت دارند که همین موضوع سبب شده تا این ناحیه بیش از پیش تبدیل به نقطه ای محبوب برای همه باشد.
دریاچه و پارک جنگلی هر دو مساحتی معادل ۴۸۷ هکتار دارند که البته ۲۱۰ هکتار از این محدوده حفاظت شده است.
دریاچه و پارک جنگلی در منظره ی صبح بسیار مسحور کننده بوده و در میان مه صبحگاهی گشت و گذار را برای یک تجریه عالی تر مهیا می کند.
در طول حرکت از روی دریاچه در میان درختان سر به فلک کشیده، خاطرات زیبایی در ذهنتان ثبت خواهد شد.
اگر قصد سفر به رشت را دارید حتما به این دریاچه و پارک جنگلی سراوان بروید چرا که بدون دیدن این منطقه تجربه تان از رشت ناقص خواهد بود.
به دلیل سرسبز بودن و پوشش گیاهی پارک، اطراف دریاچه سراوان همیشه سرسبز و دلرباست. به دلیل درختان سر به فلک کشیده ی اطراف، روی دریاچه نوعی خزه وجود دارد که تمامی دریاچه را پوشانده و زیبایی عجیبی را خلق کرده است.
در این پارک هم درختانی وجود دارد که به طور طبیعی روییده اند و هم درختانی که در طول زمان کاشته شده اند.
دسته ی اول همانند بلوط، توسکا، آلوچه جنگلی، بید و… به طور خودرو درآمده و دسته دوم را درختانی هم چون: کاج تدا، کاج سیلوستریس و سرو نقره ای شامل می شوند.
هم چنین باید اضافه کرد که در اطراف مرداب سراوان و در پارک جنگلی گونه های مختلف پرندگان و حیوانات نیز زندگی می کنند که شامل: دارکوب، خرگوش، کبک، راسو و جغد می شود.
در این جنگل هم چنین انواع خزندگان و حشره ها را نیز وجود دارند.
دریاچه سراوان در سمت چپ ورودی فاز دوم پارک جنگلی سراوان قرار گرفته است.
این منطقه از توابع بخش سنگر شهرستان رشت است و از قدیمیترین عرصههای جنگلی در ایران به شمار میرود. برای رفتن به دریاچه سراوان باید به پارک جنگلی سراوان در کیلومتر ۱۷ اتوبان رشت-قزوین بروید.
این پارک در سمت غرب جاده قرار دارد. پارک جنگلی سراوان در حد فاصل رشت تا سیاهکل، در محدوده وسیعی از جنگل سراوان قرار دارد.
این پارک جنگلی از شرق به اتوبان رشت-قزوین، از جنوب به روستای کچا، از غرب به روستای بهدان و از شمال به جاده نیروگاه میرسد.
فاصله تهران تا پارک جنگلی سراوان در حدود ۳۰۰ کیلومتر است.
برای رفتن به پارک جنگلی و دریاچه سراوان از تهران باید از خروجی غربی پایتخت به اتوبان تهران-کرج وارد شوید و با گذر از اتوبان کرج-قزوین وارد اتوبان قزوین-رشت شوید و بهسمت رشت ادامه دهید.
۲۰ کیلومتر پس از امامزاده هاشم به ورودی فاز دو در سمت غرب جاده میرسید.
ورودی تا دریاچه فاصله زیادی ندارد و در سمت چپ ورودی، دریاچه سراوان دیده میشود.
در سراسر پارک جنگلی سراوان جاده مناسب برای گشتزنی با ماشین تعبیه شده است و مسیر دسترسی به پارک جنگلی سراوان نیز، از جذابترین بخشهای سفر به دریاچه سراوان است.
پس از تماشای زیباییهای دریاچه سراوان میتوانید به گردش در جنگلهای سراوان بپردازید.
برای تردد از شهرهای شمال و شمال شرق کشور به پارک جنگلی سراوان میتوانید به لاهیجان بروید و از لاهیجان به جاده سیاهکلرود وارد شوید.
این جاده میانبری به اتوبان رشت-قزوین دارد که در سه کیلومتری پارک جنگلی سراوان به اتوبان وارد میشود و نیازی نیست تا رشت بروید.
شهرهای شمال غربی از رشت به پارک جنگلی سراوان میرسند.
اگر ساکن شهرهای غربی کشور هستید، میتوانید به قزوین بروید و سپس در اتوبان بهسمت رشت ادامه مسیر دهید. از سایر نقاط کشور با سفر به پایتخت میتوانید بهسمت رشت بروید.