اصفهان بیش از همه با بناهای و آثار ارزشمند تاریخی خود شناخته میشود، جاذبههای کمنظیری مانند نقش جهان و پل خواجو که این شهر را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری تبدیل کردهاند.
با این همه در کنار آثار تاریخی مشهور، جاذبههای هیجانانگیز و آموزنده دیگری وجود دارد که برای هر گردشگری میتواند جذاب باشد.
یکی از آنها، باغ گلهای اصفهان است، مجموعه کمنظیر از انواع گلها و گیاهان.
روزگاری، سفر به اصفهان به دیدن پل های تاریخی و مساجد ختم می شد؛ اما امروزه این شهر جاذبه های دیگری نیز در خود دارد که باغ گل ها یکی از آنهاست.
جاذبه ای در ساحل زاینده رود که در دهه ۷۰ به بهره برداری رسید و تا به امروز توانسته جای خودش را در قلب گردشگران و ساکنان شهر باز کند.
این باغ کارکردهای تفریحی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دارد و همین ویژگی برجسته آن به شمار می رود.
به کار بردن عناصر معماری سنتی در بناهای باغ نیز باعث شده تا این جاذبه جلوه ای خاص پیدا کند.
در این باغ حدود ۳۹۵ گونه گیاهی را می بینید که سازگار با شرایط آب و هوایی اصفهان هستند.
باغ گل ها یکی از طرحهای مهم و بزرگ «اصفهان+۲۲» به شمار می رفت و به عنوان بخشی از این طرح بزرگ به بهره برداری رسید.
هدف این بود که زیبایی های شهر افزایش یابد و دانشجویان و دانشپژوهان بتوانند از آن بهره ببرند.
ایجاد هوایی پاک، محیطی برای گذران اوقات فراغت، کمک به محیط زیست، ساختن باغ ایرانی با ترکیب فضاهای سنتی و معاصر و شناساندن گیاهان و گل ها به عموم مردم هم بخش دیگری از اهداف این مجموعه را تشکیل می دهند.
اگر کمی دقیق شوید شاید برای تان این سوال پیش بیاید که با وجود قرارگیری این باغ در یک منطقه کویری چه راهکاری برای آبیاری آن اندیشیده شده است.
باید بگوییم که سازندگان این مجموعه فکر همه اینها را کرده و برای حداکثر استفاده از آب و ایجاد محیطی مرطوب، سیستم آبیاری تحت فشار را پیاده کرده اند.
در این باغ با استفاده از آبیاری بارانی مصرف آب را به حداقل می رسانند.
برای ساخت این مجموعه حدود ۴۰۰۰ متر مربع سنگ گرانیت به کار رفته است و محوطه باغ حدود ۴۲۰۰ متر جدول گذاری از نوع تیشه ای دارد. ۴۳۴۵ متر مربع محوطهسازی پارکینگ برای این مجموعه صورت گرفته و ۶۰۰ متر طول جدول گذاری آن است.
کانال سازی در این باغ با سنگ تیشه ای انجام شده که طول کل آن در باغ به ۳۰۰ متر می رسد.
حوض ها با سنگ تیشه ای ساخته شده اند و ۸۰ مترمربع از باغ را به خود اختصاص داده اند.
۲۵۰۰ متر مربع از این باغ کف پوش است و میزان زیرسازی در کل معابر باغ به ۷۴۵۳ متر مربع می رسد.
حدود ۱۵۰۰ متر مربع محوطه سازی در ورودی با سنگ مالون انجام شده و ۲۵۰ مترمربع بدنه سازی با سنگ مالون صورت گرفته است.
خوشبختانه در دهههای اخیر فضاهای سبز شهر اصفهان در پرتو برنامهریزیها و تلاشهای شهرداری و سازمان پارکها و فضاهای سبز گسترش یافته است؛ بهگونهای که سرانه فضای سبز این شهر بهازای هر شهروند به مرز حدود ۱۳/۵ متر مربع رسیده است، رقمی که در یک مقایسه اجمالی به حداقل استاندارد جهانی یعنی ۱۵ متر مربع نزدیک شده است.
باغ گلهای اصفهان در میدان بزرگمهر، ابتدای خیابان سلمان فارسی قرار دارد. برای دسترسی به این مجموعه میتوانید از خودروی شخصی یا وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید.
نزدیکترین ایستگاه مترو به باغ گلها ایستگاه متروی سی و سه پل است که البته از آن ایستگاه تا مقصد را باید با تاکسی طی کنید.
ایستگاه اتوبوس پل بزرگهمر نیز در فاصله بسیار کمی از باغ گلها قرار دارد و با استفاده از چند خط میتوانید به آن برسید.
آدرس: اصفهان، میدان بزرگمهر، ابتدای خیابان سلمان فارسی
اگر می خواهید با وسایل نقلیه عمومی به این مجموعه بروید یکی از راه های زیر را در پیش بگیرید:
اتوبوس
از خطوطی استفاده کنید که از ایستگاه بزرگمهر می گذرند. خط بی آر تی نیز در این ایستگاه توقف دارد. پس از پیاده شدن با ۳۵۰ متر پیاده روی به باغ گل ها می رسید.
تاکسی
از آنجا که این باغ در حاشیه زاینده رود و در نزدیکی پل های تاریخی است می توانید از هر نقطه ای از شهر با تاکسی به آن برسید.
میدان زرگمهر بهترین نشانه برای پیدا کردن این باغ است. از رانندگان تاکسی بخواهید شما را در حوالی این میدان پیاده کنند.
باغ گلهای اصفهان در هر فصل جذابیتهای خاص خود را دارد؛ اما بهدلیل شکوفایی اکثر گلها و آبوهوای مطبوع، بهار و بهخصوص ماه اردیبهشت بهترین زمان برای بازدید از باغ گلهای اصفهان است. بهترین ساعات بازدید نیز صبح تا ظهر است.
در این بازه زمانی مجموعه اغلب خلوتتر از دیگر زمانها است. همچنین سعی کنید در روزهای غیرتعطیل به این مجموعه سر بزنید تا با خیال آسودهتر بتوانید از باغ دیدن کنید.