رنگ لباس چه تاثیر بر روحیه می گذارد؟

رنگ لباس ‌‌هایی که به تن می کنیم، همان قدر که بر روان اطرافیانمان موثر است، می ‌تواند بر روان خودمان هم تاثیرگذار باشد. در واقع نوعی انطباق روحی بین فرد و لباسی که می پوشد ایجاد می‌ شود و رنگ لباس شادی یا اندوه درونی را در فرد ایجاد یا به او القا خواهد کرد.

می‌ توانیم با رنگ ‌هایی که در طول روز از آنها استفاده می‌ کنیم، با دنیای درونمان مرتبط شویم در صورتی که با دیدن رنگ لباس دیگران با روحیه آنها آشنا خواهیم شد. البته تفاوت زیادی در این دو نوع ارتباط روانی با رنگ ‌ها نیست و نقطه مشترک هر دوی آنها این است که بر سلامت روح و روان افراد تاثیرگذارند. به همین خاطر است که به تمام اعضای خانواده توصیه می ‌شود برای حفظ نشاط و شادابی خود و خانواده‌ شان در خانه لباس‌ های مرتب با رنگ‌ هایی دلباز و شاد و روشن بپوشند.

104716

رنگ ‌های روشن: رنگ هایی که روحیه را شاد می کنند

به صراحت می توان گفت که رنگ‌ های روشن موجب شادی شده و همچنین سرزندگی را با خود به ارمغان می آورند و موجب پر شوری و نشاط افراد می گردند. اگر شما پیراهنی با رنگ ‌های روشن و یا نزدیک به رنگ‌ های طبیعت بپوشید، هم برای خود و هم اطرافیان نشاط روحی به همراه می‌ آورید. همچنین در طی تحقیقی ثابت شد که نگاه کردن به رنگ‌ های شاد، سبب افزایش سلامت روانی جامعه خواهد شد. رنگ‌ هایی که شاد و روشن اند پیام‌ های خوشی را از خود ساطع می‌ کنند و موجب رضایت‌ خاطر افراد می گردند. در حدیث مشهوری از حضرت محمد(ص) آمده است که: «نگاه کردن به سبزه باعث افزایش نور چشم می‌شود.» این بالا رفتن نور چشم به دلیل طراوت و شادابی پنهان در رنگ سبز طبیعت است که به روان ما انسان ‌ها منتقل می شود.

black-clothes

رنگ ‌های تیره: تزریق حس افسردگی

همه ما ذاتا همیشه در پی شادی، شعف و زیبایی هستیم و به همین خاطرعلاقه شدیدی به رنگ ‌هایی پر شور و جیغ داریم. به همین خاطر با استناد به همین دلایل شاید بتوانیم بگوییم گاهی آنهایی که به رنگ ‌های تیره و خنثی مثل مشکی یا خاکستری علاقه دارند، بعضا از ناراحتی ‌های روانی شبیه به افسردگی یا انزوا رنج می ‌برند. البته در مواردی پوشیدن لباس های تیره یک نوع قرارداد اجتماعی بین مردم است و نباید آن را نتیجه افسردگی یا حزن و اندوه یک اجتماع دانست؛ مثلا این امکان وجود دارد که پوشیدن لباس ‌های خاکستری، قهوه‌ ای یا سرمه‌ ای از قوانین یک شرکت باشد و دنبال کردن از چنین قوانینی به معنای افسرده بودن کارکنان آن شرکت نیست. به طور کلی استفاده از رنگ ‌های روشن و شاد موجب بروز شادی عمومی، نشاط، تمدد اعصاب، افزایش قدرت تصمیم‌ گیری، دوری از پرخاشگری و استرس و اضطراب و رسیدن به آرامش می ‌شود و ازین راه سلامت روانی افراد جامعه تامین خواهد شد، حتی گاها از این طریق اعتماد به نفس در چنین جوامعی بالا می رود.