برای درمان کم خونی چه بخوریم؟

بهترین غذا برای کم خونی

برای درمان کم خونی می‌توان از مواد غذایی خاصی که دارای آهن یا ویتامین B12 هستند، استفاده نمود. مصرف مواد غذایی و غذای رژیمی دارای آهن همچون گوشت گوسفند و گاو، مرغ، بوقلمون، اسفناج، بروکلی، دانه‌های کدو تنبل و... انواعی از بهترین غذا برای کم خونی هستند که به افراد کمک می‌کنند با افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون انرژی بیشتری داشته و سلامتی خود را ارتقا دهند. همچنین غذاهایی همچون جگر گاو و جگر مرغ حاوی میزان زیادی ویتامین B12 هستند و برای درمان کم خونی تاثیر زیادی دارند. با وجود آنکه می‌توان از منابع گیاهی برای درمان سریع کم خونی استفاده کرد؛ اما طبق گفته طب سنتی و مدرن مصرف غذاهای جانوری برای تامین آهن مورد نیاز بدن، تاثیر بیشتری دارند. بهترین غذا برای کم خونی غذاهای جانوری همچون گوشت و مرغ هستند.20221003_003253

در کنار آگاهی از بهترین غذا برای کم خونی، باید نکاتی را برای افزایش جذب آهن در نظر بگیریم. مهمترین نکته این است که مصرف ویتامین C همراه با مواد غذایی دارای آهن، سبب افزایش جذب آهن در بدن می‌شود که می‌تواند کمبود آهن را جبران نماید. بنابراین علاوه‌بر اهمیت این که بهترین غذا برای کم خونی چیست؛ باید به نحوه مصرف آن و همچنین انواع غذا مضر برای کم خونی نیز اشاره کرد. در طب سنتی مصرف چای بلافاصله بعد از غذا یک نوع غذای مضر برای کم خونی محسوب می‌شود؛ زیرا ترکیبات موجود در چای سیاه مانع از جذب آهن موجود در غذا می‌شوند.

20221003_003305

صبحانه برای کم خونی

مواد غذایی دارای آهن را می‌توانید در صبحانه برای کم خونی استفاده کنید تا در اولین وعده غذایی، خون سازی خود را افزایش دهید. برای بهترین غذا برای کم خونی در وعده صبح می‌توان به مصرف ارده حلوا و شیره ارده اشاره کرد. در تهیه این مواد از کنجد استفاده می‌شود و در نتیجه به دلیل دارا بودن میزان زیادی آهن، یک صبحانه برای کم خونی محسوب می‌شود. همچنین ارده شیره، شامل مواد معدنی مفید همچون کلسیم، آهن و منیزیم است که در کنار درمان سریع کم خونی، تاثیرات مثبتی بر روی سلامت کلی افراد دارند. بهترین انواع خشکبار برای کم خونی کشمش، کنجد و خرما هستند این مواد غذایی می‌توانند در تهیه صبحانه برای کم خونی استفاده شده و به رفع علائم کم خونی کمک نمایند.

در کنار مصرف خشکبار برای کم خونی می‌توان از آجیل نیز استفاده کرد. مهمترین انواع آجیل و خشکبار برای کم خونی پسته و گردو هستند؛ این مواد غذایی می‌توانند در تهیه معجونی در صبحانه برای کم خونی استفاده شوند.

برای تهیه صبحانه برای کم خونی باید چند نکته را در نظر بگیرید. یکی از مهم‌ترین نکته‌ها، این است که از غذای مضر برای کم خونی که همان چای است، در وعده صبحانه استفاده نکنید و آن را به حداقل یک ساعت پس از صبحانه موکول نمایید. یکی از مواد غذایی که در تامین آهن مورد نیاز بدن بسیار اهمیت دارد، عدس است. برای اینکه بتوانید کم خونی و کمبود آهن خود را جبران نمایید، می‌توانید صبح با مصرف عدسی همراه با آبلیمو یک صبحانه برای کم خونی داشته باشید. انگور می‌تواند در جبران کمبود آهن بسیار اهمیت داشته باشد؛ بنابراین برای صبحانه ارده را که حاوی میزان زیادی کنجد است، همراه با شیره انگور میل کنید. برگه‌های زردآلو و همچنین انجیر خشک از انواع خشکبار برای کم خونی هستند که مصرف آن‌ها در صبحانه برای کم خونی تاثیر بسیاری دارد.

20221003_003241

تهیه معجونی برای کمبود آهن

چنانچه به فقر آهن یا کمبود آهن و کم خونی مبتلا هستید، برای درمان و کاهش علائم کم خونی، می‌توانید از مواد زیر یک معجون خوشمزه تهیه کنید. این مواد هر کدام بهترین غذا برای کم خونی هستند:

عسل طبیعی به میزان ۱ قاشق

پودر دارچین

برگ زردآلو چند عدد

عرق بیدمشک

انجیر خشک ۱ تا چند عدد

موز یک عدد

این مواد غذایی را می‌توانید در مخلوط‌کن ریخته و برای درمان سریع کم خونی مصرف کنید. هر کدام از این مواد خواص خاص خود را دارند که می‌توانند یک صبحانه برای کم خونی شما ایجاد کنند.