عمق آبشار شیرآباد چقدر است؟

مجموعه آبشار های شیرآباد در فاصله ۶ کیلومتری از شهر خان ببین در استان گلستان قرار گرفته است. از جالب ترین غارهای آبی ایران با عنوان غار دیو سپید در مسیر آبشارهای شیر آباد قرار گرفته است که از مهم ترین زیستگاه ها برای گونه در حال انقراض، سمندر غارزی گرگانی به شمار می آید. همچنین آبشارهای شیر آباد در فهرست میراث ملی طبیعی ایران ثبت شده است.

درباره آبشار شیرآباد

با گذر از جنگل های سرسبز و زیبای هیرکانی به آبشار های شیرآباد که در دل جنگل های گلستان قرار گرفته است، می رسید. در طول مسیری که به سمت این آبشار حرکت می کنید، غاردیو سپید را که از زیستگاه های سمندرهای غارزی گرگانی، نمونه ای از سمندر های در حال انقراض را هم می توانید از نزدیک بازدید کنید.

در حقیقت این مجموعه شامل هفت آبشار به صورت پلکانی در دل جنگل است. برای بازدید از آبشار اول این مجموعه باید در بازه زمانی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه ای در طبیعت پیاده روی کنید. این آبشار تقریبا ۲۵ متر ارتفاع و حوضچه ای با عمق ۸۰ متر دارد. آبشار دوم آن تقریبا ۱۵ متر و حوضچه ای با عمق ۴۰ متر دارد.

بلند ترین این مجموعه آبشاری با ارتفاع ۳۰ متر و حوضچه ای با عمق ۸۰ متر می باشد. باقی آبشار ها در بالا دست جنگل ها قرار دارند و ۳ مورد گفته شده است از شهرت بالاتری برخوردار هستند. همچنین به دلیل اهمیتی که این مجموعه آبشار دارد، آبشار هفت گانه شیرآباد در فهرست میراث ملی و طبیعی ایران به ثبت رسیده است.

عمق آبشار شیرآباد چقدر است؟

به نظر می رسد که بهتر است سفر خود به این آبشار را نهایتاً تا اردیبهشت انجام دهید، زیرا با پایان ماه اردیبهشت آب و هوایی گرم و شرجی پیدا می کند که تا انتهای شهریور ماه ادامه دارد. از طرفی لذت آب تنی در حوضچه های این آبشار ها به حدی بالاست که تحمل پیاده روی با آب و هوای شرجی چندان کار سختی نیست.

 

هر چند با شروع پاییز و خنک شدن، هوا معتدل تر می شود و در انتهای آبان ماه به مرور سرد می شود. شاید به دلیل سردی هوا تجربه آب تنی را نداشته باشید، اما می توانید از تماشای طبیعت رنگا رنگ این جنگل ها لذت ببرید. در فصل زمستان ضمن اینکه هوا بسیار سرد می شود، هر گز بدون راهنما و تجهیزات ضروری به این مقصد نروید.

آبشارهای چندگانه: همانطور که گفتیم آبشار شیرآباد مجموعه‌ای است از چند آبشار بزرگ و کوچک که به صورت هنرمندانه‌ای کنار هم چیده شده‌اند. اما برخی از مسافران به دیدن آبشار نزدیک‌تر اکتفا می‌کنند و لذت بازدید از سایر آبشارها را از دست می‌دهند.

اولین آبشار ارتفاعی معادل با ۲۵ متر دارد؛ همان آبشاری که در دسترس‌تر بوده و معمولا شلوغ‌تر است. اما اگر کمی پیش‌تر بروید، به آبشارهای بعدی می‌رسید.

دومین آبشار ارتفاعی معادل با ۱۵ متر دارد. به همین ترتیب هر چقدر که جلوتر بروید، به آبشارهای بعدی خواهید رسید و ازدحام جمعیت در آن‌ها کمتر خواهد شد. آخرین آبشار که بلندترین آن‌ها نیز هست، در حدود ۳۰ متر ارتفاع و حوضچه‌ای با عمقی معادل با ۸۰ متر دارد.

غارهای شیرآباد: در نزدیکی‌های آبشار شیرآباد چندین غار هم وجود دارد که این منطقه را برای گردشگران و علاقمندان به طبیعت جذاب‌تر کرده‌اند. دو مورد از مهم‌ترین آن‌ها غار دیو سپید و سمندر است. نکته قابل توجه غارهای شیرآباد زندگی گونه کمیاب و در حال انقراض سمندر گرگانی در آن‌هاست. سمندر گرگانی یا سمندر غارزی بسیار ارزشمند و البته در حال انقراض است که در این غارها پناه گرفته و زندگی می‌کند.

آبشار شیرآباد کجاست

قبل از این که سراغ دیدنی‌های آبشارهای شیرآباد برویم، در ابتدا بیایید ببینیم آبشار شیرآباد کجاست و چگونه می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. آبشارهای شیرآباد در واقع مجموعه‌ای از چند آبشار بزرگ و کوچک در دل جنگل‌های گلستان هستند.

عمق آبشار شیرآباد چقدر است؟

این آبشارها در روستایی به نام شیرآباد در ۵۵ کیلومتری شرق گرگان قرار دارند. روستای شیرآباد روستایی است بین علی آباد کتول و آزادشهر، در شهرستان رامیان استان گلستان. این آبشار از رامیان نیز در حدود ۱۱ کیلومتر فاصله دارد.

 

بری رسیدن به آبشارهای شیرآباد ابتدا باید از شهر خان ببین شروع کنید و به روستای شیرآباد بروید. حدود ۲ کیلومتر بعد از این روستا به مسیر مالرویی می‌رسید که انتهای آن به آبشارهای شیرآباد می‌رسد.

غار شیرآباد بعد از آبشار اول قرار دارد که بعد از حدود ۴۰ دقیقه پیمایش به آن خواهید رسید. دهانه این غار حدود ۹ تا ۱۵ متر قطر دارد. این غار که آن را به عنوان بزرگترین زیستگاه سمندرهای آبی می‌شناسند، از نوع رودخانه‌ای بوده و طول آن به حدود ۲۳۵ متر می‌رسد.

آدرس: استان گلستان، شهرستان رامیان، ۶ کیلومتری جنوب شهرستان خان ببین، ۲ کیلومتر پس از روستای شیرآباد

دسترسی: برای رسیدن به آبشارهای شیرآباد ابتدا باید خود را از طریق جاده گرگان- بجنورد به شهر خان ببین در استان گلستان برسانید، سپس از جاده فرعی خان ببین وارد روستای شیرآباد شوید. با گذر از روستا و طی مسافتی در حدود ۳ کیلومتر به پایان جاده آسفالته می‌رسید.

پس از حدود یک کیلومتر جاده خاکی به پارکینگ می‌رسید که باید ماشین را در آن جا پارک کنید. حالا باید از طریق مسیری پاکوب وارد جنگل شوید که شما را به آبشار اول می‌رساند.

عمق آبشار شیرآباد چقدر است؟