به گزارش محیانیوز،تفاوت اصلی دیگر بین غلات و حبوبات در این است که حبوبات فاقد کربوهیدرات های موجود در غلات هستند. در عوض حبوبات منبع مواد مغذی دیگری مثل پروتئین و اسیدهای آمینه محسوب می شوند. تفاوت های بین این دو نوع ماده غذایی در جدول زیر خلاصه شده است:
تفاوت بین حبوبات و غلات |
|
حبوبات |
غلات |
ارزش غذایی |
|
حبوبات کربوهیدرات کمتری نسبت به غلات دارند اما سرشاراز مواد مغذی دیگری مثل پروتئین ها، اسیدهای آمینه، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی اند. | غلات حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند. علاوه بر این غلات منبع غنی فیبر غذایی، ویتامینA ، B6 ، B12 ، C، کلسیم، فسفر، اسیدهای آمینه و سایر مواد معدنی محسوب می شوند. |
تولید محصول |
|
تولید کمتر در مقایسه با غلات | تولید تجاروی و کشاورزی بیشتر |
طبقه بندی |
|
حبوبات به طور عمده به:
سلسه: گیاهان دسته: باقلاسانان خانواده: حبوبات تعلق دارند. |
غلات به طور عمده به:
سلسه: گیاهان دسته: گندمسانان خانواده: غلات تعلق دارند. |
جایگاه در رژیم غذایی |
|
حبوبات از نظر غذایی مهم هستند اما نسبت به غلات مصرف کمتری دارند. | غلات به دلیل داشتن کربوهیدرات بالا، در بسیاری از کشورها یکی از مواد غذایی اصلی به شمار می روند. |
نمونه ها |
|
لوبیا، نخود، عدس و ماش جزو حبوبات محسوب می شوند. | برنج، گندم، ذرت و جو همگی نمونه هایی از غلات هستند. |