وضعیت تجهیزات پزشکی پایدار است

به گزارش محیانیوز، سید حیدر محمدی، در نشست روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه آمایشی ۶ کشور با اشاره به وضعیت تامین ارزی و نقدینگی، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پایدار است. در حوزه شیرخشک مقداری عدم ثبات وجود داشت که با اقدامات صورت گرفته بزودی رفع خواهد شد.

وی افزود: تهیه کالاهای حوزه سلامت بالاخص در زمینه دارو، تجهیزات و شیرخشک ارتباط مستقیمی با تأمین، انتقال ارز و تأمین نقدینگی دارد که از چالش های مراکز درمانی است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به زمان‌بر بودن پروسه تامین ارز تا واردات فرآورده به کشور، گفت: امروز اگر به شرکتی ارز بدهیم، بسته به تولیدی و یا وارداتی بودن آن محصول، حداقل بین ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است.

تامین ۵۰ درصدی منابع ارزی حوزه دارو

محمدی با اشاره به تفاهنامه ارزی سازمان غذا و دارو با بانک مرکزی، اظهار کرد: این تفاهم نامه در جهت تهیه ارز مورد نیاز حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک بین ۳ نهاد منعقد شد. 

وی افزود: در چند ماه اول سال با مشکل ارزی روبرو بودیم که با ورود ریاست جمهور و معاون اول به موضوع، مشکل حل شد و خوشبختانه از اواخر تیرماه مشکلات ارزی تا حدود زیادی رفع شد.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: تاکنون نیمی از سهمیه ارزی را دریافت کرده‌ایم و امیدواریم مابقی ارز را تا پایان سال به شرکت‌ها تخصیص دهیم تا تأمین را درست انجام دهند.

 وضعیت دارو مناسب است

محمدی گفت: در حال حاضر وضعیت ما در حوزه تأمین دارو  وضعیت نسبتاً مناسبی است و در حال ایجاد ذخیره استراتژیک هستیم.

تامین نیاز چند ماه کشور به داروی متی‌مازول

وی با اشاره به کمبود داروی «متی مازول» اعلام کرد: ماده اولیه تولید این دارو وارد کارخانه و دارو تولید شد که بعد از مراحل بسته بندی و صدور تأییدیه آزمایشگاه، قرار است اوایل هفته آینده به صورت گسترده توزیع شود. با این مقدار تولید حداقل نیاز چند ماه کشور به این دارو تأمین می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: کمبود شدید برخی از داروها مانند داروهای پیوندی و فاکتور ۸ رفع شده و در حال حاضر به اندازه یکسال نیاز کشور فاکتور ۸ موجودی داریم؛ ضمن اینکه به اندازه نیاز سه ماه این داروها توزیع شده است.

وی با بیان اینکه کشور بیش از یک‌سال درگیر کمبود سرم بود، گفت: این کمبود ناشی از تغییر الگوی مصرف در دوره کرونا بود، به طوریکه مصرف ماهیانه سرم از حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون به بیش از ۲۰ میلیون در اواخر همه‌گیری کرونا افزایش یافت ولی ظرفیت تولید ما حدود ۱۵ الی ۱۶ میلیون بود که معمولا میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن مصرف می‌شد و الباقی یا صادر می‌شد یا ذخیره می‌‌‌‌شد.

به گفته محمدی کارخانه جدیدی در تبریز راه‌اندازی شده است که سرم‌های شستشو را تولید و به زودی سرم‌های تزریقی را نیز تولید خواهد کرد و با راه‌اندازی آن و چند خط تولید دیگر در استان‌های دیگر می‌توانیم بدون واردات پاسخگوی نیاز داخل باشیم.

شرایط پایدار تامین شیرخشک تا پایان آبان‌ماه

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمبودی در خصوص تامین انواع شیرخشک‌های رژیمی، متابولیک و غذای ویژه وجود ندارد، گفت: شیرخشک‌های معمولی(رگولار) ۵ تولیدکننده در کشور دارد و به دلایل آنچه در مورد ابطال ثبت سفارش‌ها توضیح داده شد در اوایل سال ماده اولیه کمتری وارد و برخی شرکت‌ها اوایل شهریور ماه با مشکل تامین ماده اولیه مواجه شدند، اما با اقدامات صورت گرفته ماده اولیه تامین و شرکت‌ها به ما قول داده‌اند که در اواخر آبان تولید شیرخشک کفاف نیاز داخل را بدهد.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه نیاز کشور به شیرخشک‌های رگولار ماهانه ۵ میلیون قوطی است و با ثبت سامانه‌ای میزان مصرف شفاف خواهد شد، گفت: درصورتی که دو شرکت بزرگ که ۸۶ درصد نیاز کشور را تامین می‌کنند به تعهدات خود عمل کنند، مشکلی از لحاظ تامین شیرخشک نخواهیم داشت. داروخانه‌هایی که در ثبت سامانه کوتاهی کنند، سهمیه‌ای نخواهند داشت.