به گزارش محیا نیوز، منصور پوریان، رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام ایران در گفتوگویی درباره وضعیت گوشت گوساله در بازار اظهار کرد: باتوجه به اینکه قیمت گوشت گوساله در یک ماه گذشته با افزایش روبهرو بوده، اما با افزایش میزان گوشت منجمد گوساله شاهد تثبیت قیمت هستیم به طوری که در ماههای آینده شیب قیمتی آن کاهشی خواهد شد، اما با این وجود همچنان در برخی استانها و حتی برخی مناطق تهران نیز قیمتها منطقی نیست.
وی با بیان اینکه شیب قیمتی گوشت گوساله در نیمه اول سال افزایشی بوده، اما در ماه جاری از افزایش قیمت آن جلوگیری شده، اظهار کرد: باید در نظر داشته باشیم تغییر قیمتی در مرغ بر قیمت گوشت قرمز نیز یکی از عوامل تاثیرگذار بر صعودی شدن روند بازار است بنابراین هر کدام از اجزای این سبد پروتئینی که شامل گوشت قرمز گوساله، گوسفندی و گوشت مرغ میشود بر یکدیگر اثرگذار هستند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین حجم واردات گوشت گوساله شامل گوشت منجمد میشود، ادامه داد: گوشت گوساله گرم به دلیل افزایش تولید بهصورت محدود وارد کشور میشود همچنین با توجه به افزایش حجم تولید گوسالههای داخلی، مقرر شده بخشی از آن در اختیار توزیعکنندگان قرار بگیرد. همچنین در بخش گوساله پروار نیز واردات انجام شده و انتظار میرود در ماههای آینده افزایش هزینههای تولیدی که در بخش پروار وجود داشت، برطرف شود.
وی افزایش قیمت را ناشی از هزینههای بالای تولید دانست به طوری که با وجود حجم بالای تولید نمیتوان با تولید گران انتظاری جز افزایش قیمت در مرحله نهایی عرضه داشت و از آنجایی که گوشت جزو اقلام ضروری خانوارها بشمار میآید، این موضوع برای دولت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین دولت تصمیم گرفته برای مصارف خانوار گوشت تنظیم بازاری را به صورت وارداتی عرضه کند تا بتواند قیمتها را تعدیل کند.
پوریان ذخایر گوشت قرمز کشور را مناسب عنوان کرد و حدود 80 درصد از حجم گوشت قرمز بازار را ناشی از تولیدات داخلی دانست و ادامه داد: از آنجایی که در نیمه اول سال با کاهش مصرف و در نیمه دوم با افزایش مصرف روبه رو هستیم، با وارداتی که در جریان است ذخایر گوشت گوساله و گوسفندی منجمد تکمیل شده است و با توجه به افزایش مصرف در ماههای آینده به بازار عرضه خواهد شد.