شایع ترین علائم کمبود ویتامین دی در بدن

به گزارش محیانیوز، سطوح پایین ویتامین دی باعث ضعف عضلانی، خستگی، ریزش مو و سایر علائم می‌شود. ویتامین دی بر اکثر سیستم‌های بدن تاثیر می‌گذارد و برای سلامت عمومی مهم است.

بدن شما برای جذب کلسیم به ویتامین دی نیاز دارد و کلسیم برای سلامت استخوان‌ها بسیار مهم است و ویتامین دی نیز برای عضلات، سیستم عصبی و سیستم ایمنی اهمیت دارد.

علائم کمبود ویتامین دی عبارتند از: مشکلات خواب، خستگی، درد استخوان و درد و ضعف عضلانی، انقباضات عضلانی، لرزش یا گرفتگی (اسپاسم)، افسردگی، تغییرات خلق‌وخو، ریزش مو، بی‌اشتهایی، رنگ‌پریدگی پوست، سوزن سوزن شدن دست و پا و کاهش سیستم ایمنی در برابر بیماری‌ها.

ویتامین دی شاید تاثیر مستقیمی بر تغییرات وزن نداشته باشد، با این حال، عوامل مرتبط به آن در کاهش یا افزایش وزن موثرند از جمله علائمی مانند بی‌اشت‌هایی و خستگی، برخی شرایط پزشکی و داروها، چاقی، دارو‌های کاهش وزن و جراحی کاهش وزن.

بنابر اعلام ایندیپندنت، ممکن است به دلیل رژیم غذایی، قرار نگرفتن در معرض نور خورشید یا به دلیل برخی بیماری‌ها یا دارو‌ها به کمبود ویتامین دی مبتلا شوید؛ بنابراین تشخیص و شروع درمان بسیار مهم است، زیرا کمبود شدید ویتامین دی در کودکان به راشیتیسم یا نرمی استخوان منجر می‌شود.

از نشانه‌های راشیتیسم می‌توان به بدشکلی استخوان‌ها، توقف رشد در استخوان‌ها و استخوان‌های شکننده اشاره کرد.

کمبود ویتامین دی در بزرگسالان هم به موارد زیر منتهی می‌شود:

استئومالاسی: نرم شدن استخوان‌ها که نسخه بزرگسالی راشیتیسم است.

استئوپنی: تراکم استخوان پایین که پیش‌زمینه پوکی استخوان است.

پوکی استخوان: وضعیتی که با استخوان‌های ضعیف و شکننده تعریف می‌شود. استخوان‌ها در این حالت به راحتی شکسته می‌شوند.

کمبود ویتامین دی در بدن همچنین با بیماری‌های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت، بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی و اختلالات عصبی و روانی در ارتباط است.

برای اندازه‌گیری سطح ویتامین دی در بدن می‌توانید از طریق مراجعه به پزشک تخصص و آزمایش خون اقدام کنید.

در برخی موارد بیماری‌های دیگر علائم مشابه کمبود ویتامین دی در بدن را نشان می‌دهند. به عنوان مثال، علائمی مانند ضعف عضلانی، خستگی و مشکلات خواب می‌تواند شبیه بیماری‌های مزمن از جمله ام‌اس باشد. همچنین علائمی مانند کم‌اشتهایی، غم، اندوه و تغییرات خلقی شاید نشانه‌های اختلال خلقی مانند افسردگی‌اند.

در چنین مواردی بهتر است تمام نشانه‌ها را به پزشک متخصص شرح دهید.