به گزارش محیانیوز، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز در نشستی خبری اظهار داشت: با توجه به گزارش 4 مورد بیمار مبتلا به وبا از استان های شرقی کشور، مراقبت های این بیماری در استان فعال تر از گذشته انجام می شود و تاکنون بیش از 2 هزار و پانصد نمونه، از افراد دارای علائم گرفته شده که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در استان گزارش نشده است.
او ادامه داد: بیماری وبا در 75 درصد مبتلایان بدون علامت است و 20 درصد افراد هم دچار اسهال معمولی میشوند، اما 5 درصد افراد مبتلا ،دچار علائم اسهال آب برنجی می شوند که بسیار خطرناک است.
رضاییان زاده با تاکید بر اهمیت پیشگیری در بیماری وبا، رعایت بهداشت فردی را در کنترل این بیماری بسیار موثر دانست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ارائه خدمات فعال به حجاج و مسافران در پایگاه مراقبت های مرزی فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کنترل سلامت مسافران، خبر داد.
رضاییان زاده با تاکید بر اهمیت مراقبت و کنترل بیماری های عفونی افزود: در پایگاه مراقبت مرزی تمامی افراد از نظر علائم بیماری ها آنفلوآنزا، وبا، کووید و مالاریا بررسی و در صورت وجود علائم به پزشک مستقر در پایگاه ارجاع و نمونه گیری های لازم برای فرد مشکوک انجام می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پرداخت و بیان کرد: با توجه به این موضوع که ناقل این بیماری کنه است، بیشترین موارد بروز آن در دامداران، کشاورزان، قصاب ها و کارکنان کشتارگاه ها رخ می دهد.
او ضمن بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، 75 درصد بیماری های نوپدید و 61 درصد بیماری های عفونی از حیوانات به انسان منتقل می شوند، گفت: سالیانه بین 10 تا 30 نفر به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبتلا می شوند که خوشبختانه با تشخیص به موقع بیماری، میتوان فرد مبتلا را به طور کامل درمان کرد.
این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از ابتدای امسال تا کنون 14 نفر از هم استانی ها به این بیماری مبتلا شده اند، که متاسفانه از این تعداد، یک نفر فوت کرده است.
او بیان کرد: سمپاشی جایگاه و بدن دام در دوره های 14 روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت 72 ساعت و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در دمای یخچال را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک است.