به گزارش محیا نیوز، ترش کردن و سوزش معده یک رخداد معمول در اواخر بارداری است و معمولاً در شب ها روی می دهد. بازگشت اسید معده به مری موجب سوزش انتهای مری می شود و به دلیل این که قسمت انتهایی مری در نزدیک قلب است از این حس سوزش به عنوان (سوزش قلب) یاد می شود و این سوزش ربطی به قلب و یا کار آن ندارد. در بیشتر موارد، این مساله به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار آن بر روده ها و معده و نیز شل شدن اسفنکتر مری و بازگشت محتویات معده به داخل مری ایجاد شده و باعث احساس سوزش می شود. این عارضه با خوردن غذای زیاد و تشکیل گاز شدت می یابد.
توصیه های تغذیه ای هنگام ترش کردن و سوزش سر دل غذا در وعده های کوچک و متعدد هر ۲ تا ۳ ساعت مصرف شود. به جای استفاده از مواد غذایی سرخ کرده، از غذاهای آب پز و بخار پز و یا کبابی استفاده کنند. غذا به آرامی و در محیطی با آرامش میل شود. از خوردن غذاهای حجیم پیش از خواب خودداری شود. از نوشیدن آب و مایعات در هنگام غذا و یا بلافاصله پس از اتمام غذا خودداری شود؛ آب و مایعات را می توان دو ساعت پس از صرف غذا مصرف کرد. انجام کمی پیاده روی بعد از صرف غذا مفید است. رژیم غذایی باید پر پروتئین و بدون قندهای ساده باشد؛ مواد غذایی پروتئینی ترشح گاسترین را تحریک کرده و فشار اسفنگتر تحتانی مری را افزایش می دهند؛ اما مواد غذایی حاوی قندهای ساده ترشح انسولین را تحریک می کنند و باعث کاهش فشار اسفنکتر تحتانی مری می شوند. رژیم غذایی باید کم چرب و حاوی مقادیر کمی از غذاهای سرخ شده، سس های خامه دار، آبگوشت های چرب غلیظ، گوشت های پرچرب، شیرینی ها و مغزها باشد. از غذاهای ادویه دار، به خصوص ادویه تند کمتر استفاده شود؛ هر چه غذا ادویه کمتر و طعم ملایم تری داشته باشد، ترشح اسید معده را کمتر تحریک می کند. مصرف غذاهای کاهش دهنده فشار اسفنکتر تحتانی مری، مانند نعناع، پیاز، سیر، چاشنی ها، شکلات، قهوه، چای، نوشابه های گازدار و سایر نوشیدنی های حاوی کافئین را قطع کرده و به جای آن آب بنوشند. پس از صرف غذا یا آشامیدن، از دراز کشیدن یا خم شدن به جلو پرهیز کنند.