کدام مواد غذایی کیسه صفرا را به خطر می اندازند؟

برخی از افراد با خوردن غذاهای تحریک کننده، دچار مشکلات کیسه صفرا از جمله سنگ‌های صفراوی می‌شوند. اما بر خلاف قلب، کبد و کلیه‌ها، اغلب افراد در صورت ابتلا به مشکلات کیسه صفرا از آن بی‌اطلاع هستند.

سنگ کیسه صفرا در درصد کمی از مردم با علائمی از قبیل درد شکم، تهوع، نفخ، استفراغ، بروز می‌کند. هنگامی که علائم سنگ صفرا مکرر و عود کننده باشند، درمان معمولی، جراحی و برداشتن کیسه صفرا است.

_ گوشت پرچرب: مصرف گوشت پرچرب، سبب افزایش عملکرد کیسه صفرا و افزایش تولید صفرا می‌شود که این فرآیند با التهاب صفرا همراه است. مصرف ماهی و حبوبات به جای گوشت قرمز توصیه شده است.  _ غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده و چرب سبب تحریک و التهاب کیسه صفرا می‌شوند.  _ غذاهای اسیدی: مصرف زیاد غذاهای اسیدی مانند مرکبات و قهوه، علاوه بر التهاب کیسه صفرا، روی معده نیز اثر مخربی دارند.  _ محصولات لبنی پرچرب: محصولات لبنی پرچرب مانند خامه و شیر گاو، از مهم‌ترین مواد تحریک‌ کننده کیسه صفرا هستند.  _ غذاهای تصفیه شده: هر محصول تولید شده از آرد گندم و شکر تصفیه شده، مانند نان سفید، انواع شیرینی و پاستا، سبب تحریک کیسه صفرا می ‌شود.