به گزارش محیانیوز، با حضور مسئولان علمی و حوزه سلامت کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فاز تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی راه اندازی می شود.
فاز تحقیقاتی این طرح ملی با همکاری نهادهای تحقیقاتی کشور و با تلاش مرکز تحقیقات سلامت غذا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بهره برداری می رسد.
فاز تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلاینده ها در مواد غذایی روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه و با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و فناری رئیس جمهوری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از اساتید و محققان حوزه بهداشت و درمان آغاز بکار خواهد کرد.
در سال ۱۳۹۲ فاز اول طرح ملی ۴ ساله با مشارکت و حمایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد که طی آن یک بخش تحقیق و توسعه تحت عنوان «مرکز تحقیقات سلامت غذا» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاسیس تا با همکاری سازمان غذا و دارو ضمن تدوین یک برنامه راهبردی جامع و بلند مدت، اقدام لازم برای تحقق کلیه اهداف طرح را عملیاتی سازد.
در این طرح ملی توجه ویژه ای به کلیه زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای تحقق اهداف همچون استفاده از توان علمی متخصصین کشورمان جهت توسعه روش های شناسایی آلاینده ها، تربیت نیروی متخصص و فنی آشنا به روش های روز دنیا در مراکز علمی داخل و خارج کشور برای شناسایی آلاینده ها و تقلبات، استفاده از ظرفیت همکاری های بین المللی جهت انتقال فناوری روش های شناسایی آلاینده ها به کشور، انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک دو و چند جانبه با کشورهای مختلف، و تجهیز آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو به دستگاه های غربالگری و پیشرفته شناسایی آلاینده ها و تقلبات شده است.
پس از یک برنامه میان مدت، هم اکنون با نصب تجهیزات پیشرفته، فاز تحقیقات در حوزه بررسی آلاینده های مواد غذایی در کشور به بهره برداری می رسد.