به گزارش محیانیوز، محمدرضا خلعتبری سرپرست هیأت باستانشناسی با اعلام این خبر گفت: آغاز فصل کاوش این محوطه باستانی بیبدیل در غرب مازندران در سال 1396 آغاز شده بود که کشف آثاری از عصر مفرغ میانی، دوره آهن، دوره تاریخی و اسلامی را در پی داشت.
عضو هیأت علمی پژوهشکده باستانشناسی افزود: نتایج فصل نخست کاوش این محوطه باستانی در قالب کتابی با عنوان «رامسر در بستر تاریخ» توسط نگارنده چاپ و منتشر و با اقبال فراوانی از سوی جوامع فرهنگی شهرستان رامسر روبرو شد.
وی اظهار کرد: دومین فصل کاوش این محوطه باستانی با توجه به اهمیت موضوع پس از یک وقفه 6 ساله به دلایل مختلف از جمله بروز و رواج ویروس کرونا در سال جاری پی گرفته شد.
خلعتبری گفت: تا کنون هیأت اعزامی توانسته با شناسایی بخشهای مختلف این گورستان باستانی از نظر دورهای، هفده گور ازنوع قبور کلان سنگی، چهارچینه سنگی، دلمن و ... متعلق به عصر مفرغ میانی(1600-2000 ق.م) و دوره آهن I (1000-1350 ق.م) را شناسایی کند.
عضو هیأت علمی پژوهشکده باستانشناسی، با اشاره به اینکه کاوش یکایک این قبور شناسایی شده در حال انجام است تصریحکرد: هیأت اعزامی را در سال جاری متخصصین باستانشناس، انسانشناس زیستی، مهندسی معمار، نقشهبردار، طراح و ... همراهی میکنند.
سرپرست هیأت باستانشناسی ابراز امیدواریکرد، با پایان گرفتن کار پژوهش میدانی این محوطه گورستانی و انجام مطالعات آزمایشگاهی در زمینه سالیابی مطلق، ژنتیک، تغذیه و ... نتایج کاوش این فصل را چون گذشته در قالب کتابی با عنوان «رامسر در بستر تاریخ2» چاپ و منتشر کند.