به گزارش محیانیوز،رئیس و اعضای هیات مدیره انجمن روماتولوژی ایران،محسن سروش، رئیس انجمن روماتولوژی ایران گفت: کنگره امسال با همکاری اساتید روماتولوژی از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار میشود.
سروش ادامه داد: چند بیماری است که رویکرد به آنها خیلی مهم است که از جمله پوکی استخوان و آرتروز است.
وی گفت: شایعترین بیماری اسکلتی در دنیا و ایران، آرتروز است که برای این بیماری در کنگره پیشرو مباحثی داریم. کارگاه سونوگرافی مفاصل یکی از مباحث نسبتاً جدید ولی خیلی کاربردی است. در واقع یکی از روشهای تشخیص و درمان در بیماریهای اسکلتی است.
رئیس کنگره روماتولوژی گفت: مشکل اصلی پوکی استخوان این است که علامتی ندارد و گروههایی هستند که باید برای سنجش تراکم استخوان اقدام کنند. داروهای زیادی باعث پوکی استخوان میشود که شایعترین آنها داروهای کورتون دار هستند.
سروش ادامه داد: در دنیا، از هر ۵ آقا یک نفر دچار پوکی استخوان میشود و در خانمها از هر ۳ نفر، یک خانم درگیر پوکی استخوان میشود.
وی افزود: سنجش تراکم استخوان نیاز به تفسیر دارد که همکاران روماتولوژیست جزو بهترین افراد برای این کار هستند.خیلی برای اقتصاد کشور مهم است که تشخیصها و تفسیرها به درستی انجام شود.
رئیس کنگره روماتولوژی افزود: بیماریهای روماتولوژی به عنوان بیماریهای مزمن تلقی میشوند که هزینههای زیادی برای جامعه دارند.
سروش گفت: ناتوانی بیماران روماتولوژی باعث از کارافتادگی آنها میشود که خسارت زیادی به اقتصاد کشور وارد میکند. بنابراین، باید به بیماریهای روماتولوژی توجه شود.
وی با عنوان این مطلب که شیوع آرتروز در ایران بالاتر از میانگین جهانی است، افزود: این مهم، دلایل مختلفی دارد که باعث شده میزان شیوع آرتروز به خصوص آرتروز زانو، بالاتر از جامعه جهانی باشد.
در ادامه، محسن اخیانی، دبیر انجمن روماتولوژی ایران اظهار داشت: هر خانم بالای ۶۵ سال و هر آقای بالای ۷۰ سال باید سنجش تراکم استخوان بدهد.
وی افزود: خانمهای بالای ۵۰ سال که ریسک فاکتور دارند هم باید سنجش تراکم استخوان بدهند. در آقایان بالای ۴۰ تا ۵۰ سال، حدود ۱۰ تا ۱۴ درصد آنها دچار پوکی استخوان میشوند.
دبیر انجمن روماتولوژی ایران افزود: مصرف کورتون با دز بالای ۵ میلی گرم، باعث میشود فرد درگیر پوکی استخوان شود.
اخیانی گفت: مصرف لبنیات باعث پیشگیری از بروز پوکی استخوان میشود که متأسفانه میزان سرانه مصرف لبنیات در کشور ما خیلی پایین آمده و نگرانی بابت شیوع بالای پوکی استخوان وجود دارد.
وی افزود: خطر مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن در افراد مبتلا به پوکی استخوان معادل سرطان پستان است؛ به طوری که حدود ۲۰ درصد این افراد در سال اول ابتلاء فوت میکنند و ۳۳ درصد به زندگی عادی باز نمیگردند.
اخیانی گفت: پایین آمدن از پلهها به شدت فرد را مستعد ابتلاء به آرتروز زانو میکند.
در ادامه، سید رضا نجفی زاده، دبیر علمی هفدهمین کنگره سالیانه انجمن روماتولوژی، گفت: از سال پیش برنامه ریزی برای کنگره امسال شروع شد. در کنگره امسال، به بیماریهای کمتر شناخته شده خواهیم پرداخت.
نجفی زاده گفت: کاربرد هوش مصنوعی در روماتولوژی نیز در کنگره امسال بحث و بررسی خواهد شد.
وی افزود: بیماران التهابی که قصد بارداری دارند، برای روماتولوژی یک چالش است که به این بیماری هم خواهیم پرداخت و درباره آن بحث خواهد شد. در رابطه با پوکی استخوان نیز ۳ مبحث جدید خواهیم داشت.
وی به شیوع انواع آرتروز در گروههای مختلف اشاره کرد و افزود: آرتروز زانو، شایعترین نوع آن است.