به گزارش محیانیوز، خورشت کرفس همراه با غوره یکی از خورشت های خوشمزه سنتی ایرانی است که در انواع دستور تهیه می شود.
کرفس ۵۰۰ گرم
جعفری ۲۰۰ گرم
نعنا ۳۰۰ گرم
سبزی خورش کرفس ۱۰۰ گرم
گوشت گوسفندی یا گوساله ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
لوبیا چیتی پخته شده ۱۰۰ گرم
غوره ۵۰ گرم
آب غوره ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
آب لیمو تازه ۱ قاشق غذا خوری
ادویه کاری و گرده لیمو به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
برای تهیه خورش کرفس، همراه با غوره را بشویید و برگ ها را خرد کنید. ساقه ها را به اندازه انگشت برش می دهیم. سپس تابه ای برداشته و با کمی روغن روی آتش کوچک گرم می کنیم.
کرفس خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید سپس کنار بگذارید. بعد سبزی ها را شسته و خرد می کنیم و در تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا کاملا سرخ شوند. آن را کنار می گذاریم.
قابلمه را روی آتش می گذاریم. گوشت را تکه تکه می کنیم، به آن اضافه می کنیم، سپس بهتر است که کمی آب اضافه می کنیم تا خون مغز آن خارج شود، سپس خون آبکی گوشت را به صورت کف از مایه می گیریم.
در این مرحله گوشت را آبکش می کنیم. بعد یک تابه دیگر بردارید و آن را با کمی روغن گرم کنید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به قطعات کوچک برش دهید و در قابلمه بریزید.
وقتی پیاز روشن و طلایی شد، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس ادویه کاری، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب گوجه فرنگی تغییر کند. کرفس و سبزیجات سرخ شده را به گوشت اضافه می کنیم.
دو پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم را به مدت یک ساعت بپزید. لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده ایم در قابلمه دیگری می ریزیم و کمی آب اضافه می کنیم تا بپزد. سپس به خورش اضافه می کنیم.
پودر لیمو و غوره را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش بماند تا طعم ها به هم برسند. در ده دقیقه آخر پخت، با اضافه کردن آب لیمو، آبلیمو و نمک، طعم را تنظیم کنید. سپس در بشقاب مناسب با برنج سرو می کنیم.