بورس کاهش شد / اُفت ۲۳۱۴ واحدی شاخص کل

به گزارش محیانیوز، شاخص کل بورس در ابتدای معاملات امروز شنبه (۴ آذر ) ۶۲۰ واحد رشد یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۲ هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص کل هم وزن نیز با افزایش بیش از هزار واحدی در ارتفاع ۷۰۷ هزار و ۳۱۲ واحدی ایستاد.

 کاهش ۲۳۱۴ واحدی شاخص بورس تهران

امروز در اولین روز کاری هفته همه شاخص‌های بورس قرمز شدند، اما میزان کاهش شاخص‌ها زیر یک درصد بوده است.

شاخص کل بورس با کاهش ۲۳۱۴ واحد به رقم ۲ میلیون و ۲۰ هزار ۱۷ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با کاهش ۳۲۸ واحد به رقم ۷۰۵ هزار و ۸۹۶ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران که حاکی از ارزش روز شرکت‌های بورسی است به بیش از ۷ میلیون و ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۶.۱ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۱۹ هزار فقره معامله و به ارزش ۴ هزار و ۵۴۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

شاخص کل و شاخص قیمت  با معیار وزنی ـ ارزشی نسبت به روز قبل معاملاتی یک دهم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هم‌وزن ۰.۵ درصد کاهش یافت.

شاخص آزاد شناور ۰.۱۴ درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس ۰.۱۲ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۰.۱۱ درصد کاهش یافت.

امروز نمادهای مخابرات ایران و پتروشیمی نوری بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای فولاد مبارکه، شستا، پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت بندرعباس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را  داشته‌اند.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با ۹ واحد کاهش به رقم ۲۵ هزار و ۱۰۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۴۱۲ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ۴۰۶ هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از ۴.۷ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۸۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نمادهای صبا فولاد خلیج‌فارس، برق و انرژی پیوند، مادیران، انتخاب الکترونیک و مولد نیروگاهی تجارت فارس بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای مالی سپهرصادرات و آریا ساسول بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشته‌اند.

دولت قرار است مولدسازی دارایی‌های خود را از طریق بازار سرمایه انجام دهد و با فروش دارایی‌های دارای ارزش افزوده و فروش آن از طریق بازار سرمایه، بخشی از کسری درآمد خود را جبران کند.

همچنین بازار سرمایه از نظر سرمایه‌گذاری کارگران برای دوره بازنشستگی می‌تواند بخشی از کمک مستمری به بازنشستگان در آینده باشد، سرمایه‌گذاری در بیمه‌های عمر هم می‌تواند درآمد جانبی برای بازنشستگان ایجاد کند.

نقش تأمین مالی بازار سرمایه در اقتصاد هر روز بیشتر می‌شود، به شرط اینکه دولت عمق بازار سرمایه را بیشتر کند و از این بازار حمایت‌های جدی داشته باشد. قوانین حامی از سرمایه‌گذاران خصوصی در افزایش حجم بازار سرمایه موثر است.