به گزارش محیانیوز، به گفته محققان دانشگاه نورث آمبریا انگلستان، افرادی که ۶۰ میلی لیتر افشره آلبالو که با کمی آب مخلوط شده باشد را بخورند شاهد کاهش ۷ درصدی فشار خون در مدت ۳ ساعت خواهند بود.
همین میزان کاهش فشار خون برای کاهش خطر سکته تا ۳۸ درصد یا بیماری قلبی تا ۲۳ درصد کافی است.
معمولا افرادی که دارای عارضه فشار خون بالا هستند، نیاز به استفاده دائمی از داروهای مختلفی دارند، اما به گفته پژوهشگران مصرف آب آلبالو میتواند در کاهش فشار خون تاثیر بسزائی داشته و حتی مصرف دائمی آن در برخی موارد منجر به عدم نیاز استفاده از قرصهای فشار خون در بیماران میشود.
دانشمندان معتقدند آب آلبالو غنی از اسیدهای فنولیک است و به همین دلیل دارای چنین تاثیر قویای بر فشار خون است.
فشار خون بالا در صورت عدم درمان موجب افزایش ریسک حمله قلبی، نارسایی قلبی، بیماری کلیه، سکته و دمانس یا زوال عقل میشود.
در این مطالعه تیم تحقیق ۱۵ فرد دارای علائم اولیه فشار خون بالا را مورد آزمایش قرار دادند. به این افراد ۶۰ ml افشره آلبالو رقیق شده در ۱۰۰ ml آب یا نوشیدنی با حجم مشابه به عنوان دارونما که فقط بوی آلبالو را داشت، داده شد.
دانشمندان دریافتند افت فشار خون در شرکت کنندگانی که آب آلبالو خورده بودند در مقایسه با گروه مقابل ۷ درصد بود.
«کارن کین» از پژوهشگران ارشد این تیم تحقیقاتی در رابطه با یافتههای فوق میگوید: «میزان قابل توجه کاهش فشار خون در افرادی که آلبالو مصرف میکنند، قابل مقایسه با تاثیری است که از داروهای شیمیائی فشار خون به دست میآید. این موضوع نشان دهنده اهمیت این میوه در روند درمانی فشار خون بوده و افراد مبتلا به این بیماری باید این میوه و فراوردههای آن را در برنامه غذائی خود لحاظ کنند.»
«گلن هواتسون»، سرپرست تیم تحقیق، نیز میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد برخی از ترکیبات موجود در آلبالو دارای تاثیر بسیار مثبتی در کاهش فشار خون بوده و بر این بیماری تاثیر دارد.»
به گفته این محققان، فشار خون بالا علت اصلی مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی است، اما کاهش نسبتا کم فشار خون میتواند تاثیر بزرگی بر نرخ مرگ و میر داشته باشد.