اختصاص کالابرگ تغذیه به کودکان زیر پنج سال ۵ دهک اول جامعه انجام میشود

به گزارش محیانیوز،حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری موضوع اهمیت تغذیه سالم گفت: پویش ملی سلامت در کشور شروع شده است و موضوع تغذیه مسئله مهمی در زمینه شیوع بیماری های غیر واگیر است.

به گفته وی بررسی ها نشان می دهد که افزایش قند خون خطر بروز بیماری های مختلف از جمله عارضه قلبی و عروقی را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه یک خانم ۶۵ ساله که دخانیات استعمال می کند در ده سال آینده امکان بروز سکته قلبی در این فرد وجود دارد، بیان کرد: با کنترل دیابت و میزان قند خون، بروز سکته قلبی تا ده سال آینده به میزان ده درصد کاهش پیدا می کند.

فرشیدی افزود: کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی سبب شده هزینه های درمانی کاهش جدی یابد و سن از کار افتادگی عقب تر می رود. تغذیه و فعالیت های فیزیکی دو عامل مهم در پیشگیری از بروز بیماری های غیر واگیر از جمله عارضه های قلبی و عروقی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در سال جاری یک تفاهم نامه بین وزارت بهداشت با آموزش و پرورش در خصوص تغذیه سالم به امضا رسیده است.

وی اضافه کرد: طرحی تحت عنوان ارتقای وضع تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور شروع شده و این کار با بودجه یک و نیم هزار میلیارد تومان انجام می شود.  این طرح ماهیانه برای بیش از ۱۲۳ هزار کودک زیر پنج سال پنج دهک اول کشور اجرا می شود. کالابرگ الکترونیکی برای خرید تغذیه به میزان ماهیانه یک میلیون تومان اختصاص داده شده است.  

معاون وزیر بهداشت افزود: سوء تغذیه مشکل حادی کشور نبوده بلکه مسئله اضافه وزن و چاقی که عامل بروز بیماری های غیر واگیر است موضوع مهم سلامت محسوب می شود. دولت برای توزیع دو نوبت در هفته شیر در مدارس ۳۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته است.

فرشیدی گفت: موضوع پخت نان کامل در چند دانشگاه شروع شده است و اگر سبوس نان را اضافه کرده و این ماده حذف نشود به میزان زیادی از بروز بیماری های گوارشی، برخی از سرطان ها و بیماری های غیر واگیر پیشگیری خواهد کرد. از اول آذر سال جاری سلامت خانواده در ۱۸۲ شهر که جمعیت بیش از ۲۰ میلیون نفر دارند تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.  

او ادامه داد: مصرف آنتی بیوتیک در کشور نسبت به نرم حهانی بالا است و برنامه ریزی برای کاهش مصرف این اقلام دارویی با سازمان غذا و دارو شده است.  آنتی بیوتیک ضد حیات بوده و ویتامین محسوب نمی شود. یکی از نگرانی ها مقاومت های دارویی نسبت به آنتی بیوتیک ها است. 

در ادامه عرشی رئیس مرکزمدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: موارد آنفولانزا در سال جاری دو هفته زودتر شروع شده و ۲۰ درصد از موارد سرماخوردگی ها مربوط به بیماری آنفولانزا است.پیش بینی شده که این بیماری شدید تر باشد زیرا در نیمکره جنوبی زمین هم از شدت بیشتری برخوردار بود. 

وی افزود: ۳۰ درصد از تشخیص های بیماری سرماخوردگی  در تابستان مربوط به کرونا بوده که الان،  این آمار  حدود پنج درصد رسیده است. الان گزارشی مبنی بر شیوع  آنفولانزای پرندگان انسانی در کشور گزارش نشده است. 

عرشی افزود: بسیاری از بستری ها،  افراد در معرض خطر و افرادی بوده که واکسن را تزریق نکرده اند.  استفاده از ماسک بهترین شیوه برای پیشگیری از بروز آنفولانزا و بیماری های تنفسی است.  واکسن کرونا مانند آنفولانزا در برخی از داروخانه ها موجود است. 

در ادامه علیرضا مهدوی معاون دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: خطر حوادث قلبی و عروقی با یکسری مداخلات ساده کاهش چشمگیری خواهد داشت. در پویش سلامت حدود ۶۰۰ هزار نفر غربالگری شده اند. 

به گفته وی پویش سلامت موضوع مهمی است و این طرح در  پایگاه های بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت و افراد تحت آزمایش دیابت و فشار خون قرار می گیرند و از افراد بالای ۴۰ سال آزمایش دیابت برای کنترل قند خون گرفته می شود.  

اسماعیلی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت هم گفت: کالابرگ های الکترونی فقط قابل خرید اقلام مد نظر برای بهبود تغذیه است که این اقلام شامل ۱۶ بسته مانند لبنیات، گوشت و حبوبات خواهد بود.  

به گفته وی الان مکمل آ و د،  و قطره آهن برای کودکان زیر دو سال در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت به صورت رایگان توزیع می شود. 

وی بیان کرد: الان آرد غنی شده با آهن در نانوایی ها توزیع شده و این موضوع منجر به افزایش قیمت نان نشده است.