به گزارش محیا نیوز، مقایسه دقیق مواد مغذی در وعدههای غذایی نشان داد که جایگزینی ۲ وعده روزانه نان و برنج با سیب زمینی میتواند سطح پتاسیم را تا ۲۱ درصد، ویتامین C را تا ۱۱ درصد و فیبر را تا ۱۰ درصد افزایش دهد که میتواند تا حد زیادی کمبود مواد مغذی ناشی از مصرف برنج را جبران کند. این مطالعه که در ژورنال «مرزهای تغذیه» (فرانتیرز این نوتریشن) منتشر شد، نشان داد که یک سیب زمینی متوسط ۱۵ درصد از مقدار توصیه شده روزانه، پتاسیم دارد، در حالی که نان سبوس دار فقط سه درصد پتاسیم دارد.
برنج و سیب زمینی هر دو از اجرای اصلی رژیم غذایی ایرانی هستند. اگر تا به حال برنج، سیب زمینی یا هر دو را در یک دستور غذا قرار داده باشید، مانند خورشت قیمه و برنج ممکن است در مورد تفاوت بین ارزش غذایی آنها تعجب کرده باشید. اگرچه برنج و سیب زمینی ممکن است بهترین انتخاب برای کسانی که رژیم کم کربوهیدرات دارند نباشند، اما یک افزودنی خوشمزه برای هر وعده غذایی هستند. این مساله برای ما ایرانیها که برنج جزء اصلی غذای ما را تشکیل میدهد، قابل درکتر است. به گزارش هلت دایجست، در حالی که سیب زمینی نوعی سبزی نشاستهای است، برنج از گیاه اوریزا ساتیوا (که برنج را از نظر علمی هم به همین نام میخوانند) به دست میآید. اگرچه برنج و سیب زمینی هر دو حاوی مقدار زیادی نشاسته هستند، برنج کربوهیدرات و کالری بیشتری دارد، در مقابل، سیب زمینی دارای شاخص گلیسمی بالاتری است. (شاخص بالای گلیسمی به این معنی است که که با سرعت بالایی توسط بدن شما جذب شده و باعث افزایش سریع قند خون میشود) انتخاب برنج یا سیب زمینی برای وعده غذایی بعدی به ترجیح غذایی شما بستگی دارد، اما هر دوی آنها اگر به درستی پخته شوند میتوانند بخشی سالم از هر رژیمی باشند. در این مطلب به موارد بیشتری درباره تفاوت ارزش غذایی برنج در مقایسه با سیب زمینی اشاره کردهایم. غذاهای همراه با برنج و سیب زمینی از جمله محبوبترین غذاهای ایرانی هستند. برنج همچنین یک غذای جانبی محبوب و پایه برای بسیاری از وعدههای غذایی در ایران و بسیاری از نقاط دنیا و به ویژه کشورهای آسیایی است. ارزش غذایی برنج در مقایسه با سیب زمینی بسته به نحوه پخت بسیار متفاوت است. به طور کلی، وقتی یک وعده برنج را با یک سیب زمینی متوسط مقایسه میکنید، برنج دارای کربوهیدرات و کالری بیشتری است در حالی که سیب زمینی فیبر بیشتری دارد. برنج سفید فیبر رژیمی نسبتا کمی دارد، اما در برنج قهوهای مقادیر بیشتری فیبر وجود دارد. زمانی که ارزش غذایی سیب زمینی دقیقتر مورد بررسی قرار گیرد، متوجه خواهیم شد که ارزش غذایی این سبزی نشاستهای بیشتر از برنج است. وقتی صحبت از ویتامین B۶ میشود، که به حمایت از بدن در تولید گلبولهای قرمز و اسیدهای آمینه کمک میکند، یک وعده برنج یک سوم مقدار توصیه شده ویتامین B۶ روزانه را برای شما فراهم میکند، در حالی که یک وعده سیب زمینی معادل آن، نیمی از مقدار ویتامین B۶ روزانه شما را تامین میکند. سیب زمینی برخلاف برنج ویتامین C نیز دارد. علاوه بر این، سیب زمینی حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به برنج است. در واقع سیب زمینی، منیزیم، فسفر و پتاسیم بیشتری از برنج دارد.