مواد لازم:
شکوفه بهارنارنج - 250 گرم
شکر - 500 گرم
آب برای تهیه شهد - 2 پیمانه
آبلیمو - یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
اگر بخواهید از بهار نارنج مربا یا شربت تهیه کنید، باید تلخی آن را بگیرید.
1- برای تهیه بهار نارنج در مرحله اول ابتدا شکوفه های بهار نارنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا گرد و خاک آن ها از بین برود.
2- سپس شکوفهها را در قابلمه بریزید و به همراه آب 10 تا15 دقیقه بجوشانید تا تلخی آن رفع شود.
3- پس از جوشیدن، آنها را آبکش کنید و سریع در آب سرد بریزید. این کار باعث می شود که شکوفههای بهار نارنج چروکیده نشود.
4- شوک دادن به شکوفهها را دو تا سه بار تکرار کنید. اگر هنوز تلخ بود، باید دوباره آنها را بجوشانید. در هر بار جوشاندن گلبرگ ها، دو قطره آبلیمو اضافه کنید.
5- شکوفه های بهار نارنج را آبکش کنید و بگذارید سرد شود. سپس یک قابلمه لعابی یا فلزی بردارید و آب و شکر را در آن بریزید.
6- بهتر است برای تهیه مربا از قابلمه لعابی استفاده کنید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شهد مربای بهار نارنج غلیظ شود.
7- وقتی شهد به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شود. سپس شکوفه ها را در شهد بریزید. سرد بودن شکوفه بهارنارنج و شهد باعث می شود گلبرگ ها جمع نشود. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا مربا کم کم به جوش بیاید.
8- برای اینکه مربای شما غلظت بیشتری داشته باشد می توانید کمی پودر ژلاتین را با آب گرم مخلوط و در مرحله آخر به آن اضافه کنید.
9- دقت داشته باشید که مربای بهار نارنج نباید بیش از حد روی حرارت بماند. به محض این که به غلظت دلخواه رسید، مربا را از روی حرارت بردارید.
10- بعد از گذشت این زمان وقتی دیدید که مربا غلیظ شده است، آبلیمو را هم به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.
نکته: برای اینکه شکوفه های بهار نارنج شفاف باشد، در بار دوم میتوانید یک پیمانه کوچک آب نارنج به شکوفه ها اضافه کنید.