کدام مواد غذایی بیشترین پروتئین را دارند؟

 ولی مصرف پروتئین قاعده و قانون دارد و هر ماده غذایی به اندازه خود میتواند به بدن پروتئین برساند؛ پس چه بهتر که مواد غذایی سرشار از پروتئین را بشناسیم و از آن ها تغذیه کنیم.

برای این کار و تغذیه از پروتئین می توانید با خوراکی های زیر شروع کنید:

pp

۱ مرغ آب‌پز و یا کبابی و انواع ماهی تازه بخارپز یا کباب شده

۲ گوشت چربی گرفته

۳ شیر و لبنیات کم چرب شامل ماست، پنیر و کشک

۴ استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا و…) همراه با غلات

۷توصیه برای افزایش دریافت فیبر

high-protein-food

فیبر بخشی از میوه‌ها، سبزی‌ها و دانه‌های خوراکی به ویژه حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمی‌شود. غذاهای پرفیبر به سیر شدن کمک می‌کنند و سبب می‌شوند غذا و به خصوص چربی کمتری مصرف شود.

مصرف فیبر موجب حجیم شدن مدفوع شده و در نتیجه خروج مدفوع راحت‌تر و سریع‌تر انجام شده و از بروز یبوست پیشگیری می‌کند. همچنین احتمال بروز بیماری‌های روده مانند سرطان و بواسیر را کمتر می‌کند. از سوی دیگر فیبرها موجب کاهش کلسترول خون می‌شوند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهـش می‌دهند.

راه‌های افزایش دریافت فیبر عبارت‌اند از :

۱ مصرف روزانه سبزی خوردن، سبزی‌های محلی یا سالاد (کاهو، کلم، گوجه فرنگی، خیار، هویج، فلفل دلمه‌ای سبز و…) همراه با غذا

۲ مصرف میوه‌های تازه به‌عنوان میان وعده وترجیحا استفاده از خود میوه به جای آب میوه

۳ استفاده از خشکبار (برگه زردآلو، کشمش و…) و سبزی‌های تازه (هویج، گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و…) به‌عنوان میان وعده

۴ استفاده بیشتر از انواع حبوبات (لوبیا، عدس، ماش و نخود) در انواع سوپ‌ها و آش‌ها

۵ استفاده از سبزی‌هایی مانند کاهو، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز، کلم، فلفل دلمه‌ای در ساندویچ‌های خانگی

۶ استفاده از سبزی‌ها در بیشتر غذاها (ماکارونی، باقلا پلو، کلم پلو، سبزی پلو)، ماست و خیار، ماست و سبزی و انواع سوپ‌ها

۷ مصرف نان‌های سبوس‌دار (نان سنگک، نان جو) به جای نان‌هایی که با آرد سفید تهیه شده‌اند مانند نان لواش، بربری، نان فانتزی

pp1