به گزارش محیانیوز، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از زمان ورود به دانشگاه از مشکلات خواب رنج ببرید.
به تازگی محققان دپارتمان روانشناسی دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کانادا با همکاری هم در سال ۲۰۲۲ مطالعهای را انجام دادهاند که نشان میدهد، هنگام ورود به دانشگاه عواملی همچون افزایش بار کاری تحصیلی، احساس نیاز به استقلال و زندگی با همسالان، باعث افزایش خطر الگوهای خواب و بیداری نامنظم و کیفیت پایین خواب در دانشجویان میشود.
این مطالعه نشان میدهد که بی خوابی در بین ۱۰ تا ۱۴ درصد از دانشجویان رایج است و تأخیر طولانی در شروع خواب و مشکل در حفظ خواب نشان دهنده اختلال بی خوابی است. بی خوابی نه تنها در تحصیلات دانشجویان تأثیر گذاشته، بلکه به مشکلات اضطراب و افسردگی نیز منجر میشود. اضطراب و افسردگی تأثیر قابل توجهی روی عملکرد تحصیلی دارند و میتوانند به شکست تحصیلی و کاهش عزت نفس دانشجویان منجر شوند.
آیا راهحلهایی برای جلوگیری و کاهش بی خوابی و افزایش اضطراب و استرس در دانشجویان وجود دارد؟ بله! علاوه بر رعایت تغذیه مناسب، ورزش و تمرین منظم، میتوان به برخی روشهای روانشناختی همچون ذهن آگاهی نیز اشاره کرد. مشاوره روانشناختی و تکنیکهای مدیریت استرس و آرامش نیز میتوانند به کنترل بی خوابی و اضطراب کمک کنند.
توصیه می شود در صورت تجربه این مشکلات، برای آرامش و خواب بهتر در دوره تحصیلی خود، از مشاوران متخصص در این زمینه کمک بگیرید.