چای زرد از برگ های فرآوری شده گیاه Camellia sinensis به دست می آید. فرآیند آماده سازی آن شبیه به چای سبز است با یک مرحله اضافی. این باعث می شود طعم ملایم تری نسبت به سایر چای ها ایجاد شود.
چای زرد، از نظر طعم کمی متفاوت است، زیرا پس از طعم میوه ای و متمایز، بافت صاف و عطر دلپذیری را ارائه می دهد. وقتی صحبت از فواید چای زرد می شود، تا حدودی شبیه چای سبز است. با این حال، در مقایسه با چای سبز و سایر چای ها نیز برای معده بهتر است. رنگ زرد روشن این نوشیدنی طبیعی نیست و از طریق فرآیندی خاص به دست می آید. در این فرآیند، پلی فنولهای چای (کاتچین) ابتدا اکسید میشوند تا به رنگ زرد برسند و سپس برای حفظ رنگ و عطر برگهای خشک، تحت عمل قرار میگیرند.
چای زرد چگونه می تواند برای شما مفید باشد؟
پلی فنول های موجود در چای زرد با استرس اکسیداتیو مبارزه می کند و از شما در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند . پلی فنل های خاص همچنین می توانند باعث بهبود کنترل قند خون شوند و ممکن است به دیابت کمک کنند. اینها مهمترین ترکیبات چای زرد هستند و دلیلی هستند که باید آن را هر روز مصرف کنید.
1. ارتقا سلامت قلب
چای زرد، تقریباً مانند همه انواع چای، حاوی پلی فنول است. پلی فنول ها در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت می کنند. آنها همچنین دفاع آنتی اکسیدانی سلول های اندوتلیال را تقویت می کنند که سلامت قلب را بیشتر می کند.
پلی فنول ها همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که سلامت قلب را بهبود می بخشد و از بیماری های قلبی مرتبط با التهاب (مانند بیماری عروق کرونر قلب و انفارکتوس میوکارد) جلوگیری می کند. مجموعه مهم دیگری از ترکیبات موجود در چای زرد فلاوانول ها هستند که به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کنند.
2. مفید برای کبد
چای زرد برای کبد نیز مفید است. یک مطالعه نشان می دهد که پلی فنول چای زرد نه تنها به محافظت از کبد در برابر انواع آسیب ها کمک می کند، بلکه به درمان هپاتیت نیز کمک می کند. چای زرد ممکن است از تشکیل کبد چرب جلوگیری کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که یک رژیم غذایی غنی از پلی فنل می تواند یک رویکرد جدید بالقوه برای درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی در نظر گرفته شود.
3. پیشگیری از دیابت
چای سبز به کنترل سطح قند خون کمک می کند، به طور مشابه، چای زرد به پیشگیری از دیابت نوع 1 کمک می کند. پلی فنول ها می توانند بر سطح گلوکز خون تأثیر بگذارند و عوارض دیابت را کنترل (یا حتی پیشگیری) کنند
4. خواص ضد پیری
پلی فنولهای موجود در چای زرد میتوانند برای افزایش سن نیز مفید باشند. اعتقاد بر این است که پلی فنول های مشتق شده از برگ های گیاه Camellia sinensis از پوست انسان در برابر علائم پیری نور محافظت می کند. پلی فنول های چای همچنین با استرس اکسیداتیو مبارزه می کنند، که یکی دیگر از عوامل اصلی پیری پوست است. چای زرد سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که بدن را قادر می سازد تا با تمام علائم پیری از جمله چین و چروک و لک مبارزه کند و به پوستی بی عیب و نقص کمک کند.
5. اشتها را افزایش می دهد
توصیه می شود یک ساعت قبل از غذا چای زرد بنوشید و تفاوت را احساس کنید. به طور طبیعی ظرفیت جذب شما را افزایش می دهد.
6. مفید برای دوران بارداری
به گفته متخصصان، چای زرد در دوران بارداری تا هفته دوازدهم مفید است. تنها چیزی که باید مطمئن شوید این است که میزان مصرف از مرز 200 میلی گرم روزانه عبور نکند.
7. پیشگیری از سرطان
چای زرد حاوی بسیاری از ترکیبات زیست فعال است که به اثرات ضد سرطانی آن کمک می کند. این ترکیبات با اکسیداسیون و التهاب مبارزه می کنند و در نتیجه خطر سرطان را کاهش می دهند. پلی فنول های موجود در چای همچنین می توانند اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشند. این ترکیبات نه تنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند، بلکه بر مکانیسم های مختلف سلولی نیز تأثیر مثبت دارند.
8. ارتقا سلامت دستگاه گوارش
پلی فنول های چای زرد نیز در درمان بسیاری از مشکلات گوارشی نقش دارند. برخی از این بیماری ها عبارتند از بیماری التهابی روده، اسهال حاد ، زخم معده و سرطان های دستگاه گوارش. آنتی اکسیدان های چای زرد همچنین به درمان آسیب معده ناشی از التهاب کمک می کنند.
9. کمک به کاهش وزن
عصاره چای زرد (همراه با عصاره چای سبز) باعث کاهش افزایش وزن و کاهش چشمگیر شاخص توده بدنی می شود. عصاره ها همچنین می توانند سیری و مصرف انرژی را در طول وعده غذایی در افراد چاق افزایش دهند.